tisdag 3 maj 2016

Dagens underhållning

Äntligen har vi nollåttor kunnat njuta av en dag som bjöd på 20 grader och strålande sol. Å den dagen har jag mestadels spenderat utomhus. Här kommer några bilder från makens och min AW (After Walk).


Det är en himla tur att det finns en Vapiano med uteservering i Täby Centrum. Fullsatt vid klockan 17:00 i motsats till grannen Melanders, där det var folktomt. Förståeligt, då ”finrestaurangen” är betydligt dyrare och endast erbjuder ett enda fatölsmärke. Skandal;-) Maken testade den italienska ölen Poretti som han dock tyckte var ganska smaklös.

Dagens underhållning medan vi drack våra öl stod barnen för som lekte i vattenspelet och snabbt blev väldigt blöta. De hade otroligt roligt, vilket man inte kan säga om deras föräldrar.Även dessa två kollade barnens lekar. Tyckte de var lite coola – tjejerna alltså, inte lekarna. De var bara blöta;-)


Sist men inte minst kan jag inte låta bli att visa er Täbys nya, guldkantade Kommunhus för 450 miljoner kronor. Inflyttning sker under våren 2017. Än en gång kan jag bara konstatera att bygget – liksom hela Täbys torg som kallas för Esplanaden – ser betydligt mera attraktivt ut på en CAD-ritning.


PS. Kikar in hos er under kvällen. DS.

20 kommentarer:

Ditte sa...

Visst är det skönt med lite sommarvärme. Absolut njutbart!
Aha, Vapiano har även flyttat ut från stan. Trevligt för er. Och visst kan dyra Melanders behöva lite konkurrens.
Förr var i alla fall fiskgrytan hos Melanders i Östermalmshallen och i Söderhallarna bra, men dyr. Å andra sidan gör jag den bättre själv numer och det är enkelt.

Barn och vatten är alltid ett vinnande koncept! Bilderna var härligt uppfriskande.
Vad gäller kommunhuset så kan jag tycka att dte var mycket skattepengar som gick åt. Vet ju att Täby har bekymmer att ordna boende till sina funktionshindrade p.g.a brist på pengar spå prioriteringen känns inte klockren. Mne så är det ju ofta.
Och det fina vädret fortsätter....
Visst tar vi detta till vara...

biggeros sa...

Så härligt att kunna sitta och njuta av solen i Sverige. Visst är det kul att bara sitta och beskåda både barn som vuxna barn när de blir blöta😉😉Kram
Bara man själv slipper att bli blöt.

Olga T sa...

Ja vilket underbart och efterlängtat väder! Riktigt sköna bilder också, till skillnad mot igår för att vara riktigt ärlig.

Marit Johansson sa...

Grattis, fint väder unnar jag verkligen alla nu. Gillar att se när folk bara har kortärmat :) då är sommaren nära. Här ska det faktiskt bli 18 grader imorgon enligt smhi, hoppas hoppas att det stämmer.
Du har fångat folklivet snyggt på bilderna, speciellt de två små barnen som busar, gillar den bilden mycket. Tänk att något så enkelt som vatten kan vara så kul!

Ama de casa sa...

Vad härligt med sol! Det är ni sååå värda :-) Fast att plaska runt i vatten känns kanske lite väl tidigt... :-)

Jag kan inte påstå att jag är sådär jätteimpad av det där nya huset...

KajsaLisa sa...

Samma fontäner som i OS parken i London, vattenorgel kallas det visst. Får nog åka ut till dig snart, när ni fått en egen Vapiano också :)

Anki sa...

Härligt att kunna sitta utomhus och njuta av öl och folkvimmel :)
Ja, vad säger man om nya kommunhuset då ... jo, vansinnigt dyrt!

FREEDOMtravel sa...

Härligt med värme och vårnöjen som att dricka öl på en uteservering (vuxna) eller plaska i vatten (barn). Kan ju hålla med om att vissa byggnader måste vara bättre på pappret. Mitt jobb (Widerströmska huset, KI) är väldigt designat med betongväggar och konst som ser ut som toarullar. Säkert supercoolt i arkitektögon. Hemtrevligt? Njaaa... ;)

Eva Trillian sa...

Skönt att sitta ute i den fina vårsolen och dricka en god öl ... eller kaffe ;) Vem kan vara kinkig när solen skiner?:)

Ulla Maria sa...

AW-öl på en solig uteservering är en klar favorit. Den där riktiga värmen har ännu inte riktigt nått oss på andra sidan landet. Dagens sol och molnfria himmel verkar dock lovande så vem vet hur det kan bli innan kvällen. :)
Att sätt guldkant på kommunens politiker och tjänstemän kan vara intressant. Frågan är om de därmed får ett högre värde i invånarnas ögon eller om det ökar avståndet mellan makten och folket.

Unknown sa...

Tycker dock att du lyckats fånga en väldans snygg vinkel av kommunhuset, den 450 miljoners-vinkeln. Tror att många kommer bli blöta där på esplanaden till helgen, det ska ju bli varmare och varmare.
Svar: det här med att hundägare plockar upp skiten efter sin kära hund kan verkligen brista ivarjefall på tulegatan, där man får passa sina steg.
/kiki

Comsi comsa sa...Nu omsluter oss sommarvärmen, JUBLAR.....

Förstår att Vapiano är fullsatt, god mat, modern och fräscht är det där.
Melanders får nog tänka till lite....

Kram ♥

Emma, Sol som sol? sa...

Har man inte lärt sig att bygga på annat sätt sedan 70-talet? Jo, färlåt! Missade visst guldfärgen.

cat sa...

Mmmmm favoritölet så här års! Jag tror dig om cad-ritningarna. Kommunhuset imponerar inte.
Kul att du hittat till ett nytt rockband genom mig :-) Själv tycker jag att de är det bästa som hänt musikvärlden på många år. Inte en dålig låt har de skrivit, Örebrokillarna.

Monica sa...

Dörren ut står öppen och koltrasten
sjunger kan det bli bättre;-)
Kommer det någon oinbjuden har vi vakt
på verandan.
En del ställen i Täby C är riktigt tråkiga
dina bilder är inte det med människorna
som njuter av vårvädret.
Ja grusgångarna snyggas till.
Ha det bra;-)

Husbilen-Ellen sa...

Vattenlekarna var mysigare än kommunhuset. Visst är det skönt med värmen!

Susjos sa...

Mmm, visst är det underbart med värmen!!!
..och en öl på det, attans att jag ska jobba i natt..eller vänta, det gör ju inte så mycket, nästa vecka börjar ju ESC och då har jag semester heeeela veckan, så det är inget synd om mej!

Carita Liljendahl sa...

Ja, och vi ska fortsätta njuta en dryg vecka till - man är beredd på bakslag, vi vet ju att inte ens juni skonas från "vinterkyla" numera.
Så det gäller att passa på och kolla in naturen.

Susanne ❤️ sa...

Vilka underbara bilder och det är så varmt och skönt nu
Hoppas att du får en underbar långhelg :) jag vet du är "ledig " på heltid
Men njut nu lite extra av värmen i helgen
KRAM fina BP
ps. jag tycker om kepler men tyckte att sandmannen var sådär mot dom andra.
Sen tycker jag att du ska läsa How to be a woman jag har aldrig skrattat så mycket som när jag läste den :)
KRAM

anemonen sa...

Finfina bilder och den bästa är Corona för den är en av mina favoriter. Jag älskar ljus öl får nog bli en eller två i helgen. Vad skådar mitt norra öga? Nästan samma installation av vatten som vi har. Ja färgen som skiljer då. Jag blir bara kissnödig när jag sitter så här nära plasket.