söndag 8 maj 2016

Skyltsöndag #52

Efter 52 skyltsöndagar i min regi kan jag väl med (inte så lite stolthet) konstatera att jag har förvaltat Pumitas Skyltsöndag ganska väl. Många nya skyltare har tillkommit, några gamla har hängt kvar. Så himla kul! Det jag har märkt är att de flesta av er vid det här laget automatiskt letar efter skyltar när ni är ute eller är på era jobb. Det är ju det som är meningen med Skyltsöndagen – man upptäcker skyltar precis överallt. Jag vet, jag gör det också:-) Tusen tack till er alla som bidrar till att Skyltsöndagen är så himla roligt att förvalta:-)

Ingen ny skylt hos Claes-Göran den här veckan. Synd. Han borde skärpa sig tycker jag. Får nog ändå ”uppfostra” honom lite bättre här;-) Men som tur är har jag hittat lite godingar ändå:-)


Japp, jag gillar arbetsmaskiner av alla slag – yrkesskadad som jag är efter många år i branschen. Å den här dekalen fotad i väntan på fyrans buss vid Östra Station gillade jag. Föraren däremot verkade inte så glad åt mitt klickande. Tough!


På Villagatan på Östermalm finns det en mängd ambassader. Konstigt nog är det inte de stora ländernas representanter som finns på denna gata där hyrorna kostar en förmögenhet. Malaysias ambassad har uppenbarligen råd med att hyra ett stort hus där.


Är ingen fan av tatueringar, har aldrig varit det. Men det är ju bra att det finns ställen där man 20 år efter en tatuering kan ångra sig och ta bort den. Har hört att det är både smärtsamt och väldigt kostsamt.


Runtrunt trodde jag hade nå’t med bildäck att göra. Totalt fel! Kolla här.Å till sist en sanning som jag inte kunde ha uttryckt bättre själv:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndag. Jag förvaltar den bara.

Alla som skyltar hittar ni här.

PS. Funderar fortfarande på hur vi ska fira ett år av Skyltsöndag "i min regi"… DS.

26 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag har alltid varit fascinerad av skyltar och tycker att det är toppen att du ger en anledning till att få utlopp för skyltningen :-) Grattis och tusen tack för året med skyltar!

Days by Johanna sa...

Kommer nog aldrig ta bort mina tatueringar, har valt dem med omsorg.

Ja, jocke berg är en fantastisk sångare, men hela bandet gör kent så bra, även om de ofta förknippas med jocke bara :)

Ja jag skall till och med se dem 2 gånger på avskedsturnen. De släppte till extra konsert i malmö, så jag och bror min boka till den med, eller ja de skall ha 3 i malmö, men två fick räcka haha

FREEDOMtravel sa...

Älskar Skyltsöndag även om jag inte är med. Alltid kul att se allas roliga skyltar! :) Dyrt och smärtsamt låter ungefär som tandläkaren. Inte kul alls! Tur att jag bara har en tatuering och den gjorde jag vid 40 års ålder, så inte alltför ogenomtänkt ;)

Days by Johanna sa...

Tack snälla du, det är kul och ragga sponsorer och så kul att så många ville vara med. Får tack Hugo för han är snäll och sover bra så jag kunnat skcika många mail dagtid :)

Ja skall bli kul och smaka wild chipsen

Olga T sa...

Kommer aldrig att göra någon tatuering!
Runt runt var en kul sida att kika in på :)
Tänk att det redan gått ett år..... Hur fira? Hitta skyltar som har med fördelsedagskalas att göra? Hitta skyltar med 1 i. Nej, jag har faktiskt ingen aning.

nalta norrland sa...

Någon tatuering att ta bort har jag icke,
har faktiskt aldrig känt att jag behöver någon tatuering.

Skyltsöndag däremot är ju något som jag kan känna behov av och inte planerar att ta bort :)

Anonym sa...

Gillar att kolla alla skyltar; finns mycket kul
och finurligt gömt i en del av dom. "Runt runt" t.ex.
Betr. "yawn" - engelskan håller på att överta det svenska språket. :(

Ruth i Virginia

Unknown sa...

Svar japp så rätt, vasastan har många överraskningar att bjuda på.
runtrunt-skylten och namnet var ju urbra. Snyggt med svart och gult, känns retro.
Mmm a day without coffee = fruktad huvudvärk.
/Kiki

Maria sa...

Härlig blandning hos dig som vanligt!
Jag ska absolut tipsa Kassa 14 om kaffeskylten! De kommer att gilla den!
Kram

Ditte sa...

Härliga skyltar! Och väldigt varierande!
Kul att se allas olika varianter av skyltar och tänk så många det finns.
Kanske har ambassaderna rabatt på hyrorna på Villagatan? Jag har grunnat på det. För det är gott om dem här.
God idé att tala claes-Göran till rätta. Han borde få veta att vi förväntar oss nya skyltar varje vecka. Men kanske han har varit långledig.
Och några tatueringar att ta bort eller lägga till blir inte aktuellt...

KajsaLisa sa...

Själv gissade jag på vinylaffär. Malaysias ambassad gillade jag verkligen.

Eva Trillian sa...

Ett fyrfaldigt leve till BP - en skyltsöndagsförvaltare av rang :) HippHipp!
Ett år redan? Snacka om att tiden går fort!

Susanne sa...

Redan ett år?! Hoppas att FU orkar förvalta det vidare för det är skoj att kolla in alla skyltar.

LissenTo sa...

Du har fixat det galant. Och du, vad tiden går fort!

Geddfish ♥ sa...

Grattis, till att ha förvaltat skyltsöndag i ett år och det med stor bravur!
Skyltskadad, som man blir, haha, har jag letat skyltar i Frankrike under min retreat...
Kul!
Kram!

cat sa...

Sista skylten är helt klart i min smak! De andra är också bra på sitt sätt :-)
Du får nog läxa upp C-G ändå. Har ju vant mig vid att se hans skylt.

Ulla Maria sa...

Blir alltid lika glad av att se din varierande skyltning. Även om jag inte deltar som utställare utan enbart är besökare på skyltningarna har jag blivit smittad. Noterar nu ofta olika skyltar och har tom tagit fram kameran för att fota en del av dem. :)
Fattade först inte alls vad runtrunt sysslade mer men efter ett besök på länken framstod namnet som välvalt.
Att syssla med att ta bort tatueringar är säkerligen ett yrke som har framtiden för sig. Många är de kroppsmarkeringar som nog inte känns lika coola och välvalda efter ett tag. Såg t ex förra sommaren en tjej som hade en stor tecknad figur på vardera vaden. Visste själv inte vilka figurerna var men en jobbarkompis med småbarn förklarade att det var SvampBobFyrkant och hans kompis, som jag glömt namnet på. Hur kul är det när man är 30-40 och vill klä sig i kjol, klänning eller shorts?

Steve sa...

Det är alltid lika fascinerande att börja veckan med en titt på din skyltsöndag.

Comsi comsa sa...***** Grattis till ett helt år som förvaltare till skyltsöndag *****

Stor kram och en underbar dag till dig. ♥

Annette sa...

Den avslutande skylten var ju så bra! :)) Undrar om inte den skylten ville säga mig något nu.

Får du förresten någon liten markering på din blogg om att jag svarat på dina kommentarer hos mig? Jag får sådana från vissa som kommenterat mina kommentarer hos dem (knepig mening...) När KajsaLisa svarar på mina kommentarer hos henne ser jag det, det kanske fungerar om man har samma plattform för bloggen.

Det jag skrev som svar till dig var i alla fall att ingen hamburgare har varit i närheten av Ashiburgaren. Inte den i går heller. Så tack för tipset om Hamburgarstugan, den fick mig att inse att hamburgare kan vara gott :)

biggeros sa...

Den sista skylten kunde jag inte sagt det bättre😊😊😊 Även Malaysias skylt var frän. Jag har även hört att det gör ont att ta bort tatuering. Bra för de som vill÷)Sköt om dig

Emma, Sol som sol? sa...

Runtrunt var ju kul, bra namn!

Och oj så mycket skyltar det finns. Det är sådant som man ser när man ställer in ögonen på det. Precis som när jag skulle göra en logga i uppgift, jisses vad loggor det sitter överallt!

Och det är så kul! Fast i mina små bidrag brukar jag nog lägga dit lite annat än bara skyltar. Men det är klart, man skyltar ju på olika sätt. Även en framsida av en bok är ju en skyltning om boken - på sitt sätt. Så mina bidrag är kanske inte rakt av skyltar, det man hittar på en fasad eller på vägen.

Anita Malta sa...

Tycker Malaysias ambassads skylt är riktigt fin. Tatueringar är inget för mig heller men bra att det finns hjälp för dem som ångrat sig. Den sista skylten var träffande även för den som inte dricker kaffe. Drack visserligen ganska så mycket kaffe när vi var i Malaysia för det var verkligen supergott vad det nu än var för sort :-)

Du är en mästare på att hitta skyltar och det är klart du ska vara stolt som förvaltat Skyltsöndag i ett helt år nu. Med många nya anhängare dessutom vilket måste kännas jättekul. Grattis :-)

Susanne ❤️ sa...

Underbara skyltat :)
Haha undra vad chaffören tänkte egentligen hihi
Tack för härliga skyltar och Tack för att du förvaltar Skyltsöndag alldeles bäst !
Kram

cissi sa...

Hittade en trevlig skylt idag, men hade inte tålamod att vänta till nästa veckas skyltsöndag.....ledsen för det. Men, men..... jag har inte ens tålamod att fota mat innan den till hälften är uppäten......

Carita Liljendahl sa...

Gillar mångfalden här. Och nu minns jag åter att länka till din blogg - och bra var ju det då du firar ett år som förvaltare.
Grattis, du har gjort ett bra jobb!