onsdag 18 maj 2016

Att titta på människor som jobbar

Nu kan ni i och för sig tycka att jag är en aning elak, men jag gillar att (smyg-)titta på människor som jobbar. Idag slog det mig att det faktiskt är mycket folk som har utfört ett arbete på ”min” innergård de senaste veckorna. Här kommer några bilder tagna från första parkett.


Här har vi en av fyra personer (två kvinnor, två män) som är medlem i den självutnämnda trädgårdsgruppen. Behöver nog inte tillägga att de är pensionärer som gillar att påta i trädgården och därmed är billig (= kostnadsfri) arbetskraft för ”min” bostadsrättsförening.Den här maskinen väsnades – rejält kan jag säga. Taket på maskinen har nog inte tvättats på länge, men åt andra sidan är det inte taket som utför arbetet. Två killar rensade ett antal brunnar på innergården med en lång sug idag. Eller rättare sagt en rensade, den andra lekte supervisor. Har märkt att så ofta är fallet – alltså om det är två personer som ska utföra ett arbete. Det är alltid bara en som jobbar, den andra är åskådare, men får troligen samma lön ändå.


I grannfastigheten finns det en mycket omtyckt förskola. När det är fint väder ”vallas” barnen ute på lekplatsen och den omgivande gräsmattan. Som ni ser har barnen det väldigt bra i Täby Kommun – en förskollärare per barn. Inte illa. Å den ena har till och med moderiktiga jeans med hål på sig. (I love my zoom:-))

PS. Som ni förstår har jag inte gjort många knop idag. Det gick nämligen alldeles utmärkt att sitta på balkongen (med en munkjacka och icke moderiktiga hela) jeans och läsa en spännande deckare. DS.

29 kommentarer:

Days by Johanna sa...

Gillar dina smygfoton :) Verkar vara bra lärartäthet, där kanske man skulle jobba :P

Javisst blev han genast mycket större nu när han blev klippt. Tycker med håret blev lagom kort/långt :) Så söt är han min lille store grabb

Ama de casa sa...

Haha! Den typen av nöje gillar jag också - betydligt roligare än att jobba själv :-)

Sen tror jag att den som tittar på och övervakar jobbet till och med tjänar MER än den som faktiskt utför det...
:-)

Unknown sa...

Gillar verkligen bilderna du tagit uppifrån.
/kiki

Anonym sa...

Trevligt bildspel!
Moderiktiga jeans med hål.
"På min tid" var det viktigt, att kläderna var hela och rena,
hur fattig man än var. Förstår inte riktigt det där med håliga jeans,
men det spelar ingen roll; jag har aldrig ägt ett par jeans. :)

Ruth i Virginia

Susjos sa...

Visst är det av någon anledning kul att se andra jobba!? :-) Va fint ni får i ert område, och så skönt att sitta på balkongen och läsa. Har en hel hög böcker som väntar på mej, av någon underlig anledning har det inte blivit mycket läsa av den sista tiden ?! Haha!!!

BP sa...

Svar till Ruth

På min tid gällde också att ha hela och rena kläder och jag skulle aldrig betalar 2 000 kronor för ett på moderiktiga jeans med hål.

Å du som bor i jeansens ursprungsland har aldrig ägt ett par - ja, det förvånar mig måste jag säga.

Emma, Sol som sol? sa...

Om något ska vara trasigt så ska jag åtminstne ha haft sönder det själv! Betala för att någon annan gjort det? ALDRIG!

Samma sak här med: en jobbar och tre tittar på. Fast inte poolgubbarna, faktiskt.

Ditte sa...

Härliga foton! Och en bra zoom i en bar kameraär guld värd om man vill ta detaljer.
Vad gäller pensionärsarbete så kan de ju tacka nej...
I vår förening är allt jobb med gårdar och trädgårdar uthyrt och det funkar toppenbra. Inga pensionärsjobb dä rinte...Jodå, om man vill får man säkert plantera några extra växter eller ta hand om något. Men det är utöver de inhyrda.
Förskolan verkar leva upp till Friddeluttens förslag om att öka lärartätheten och minska elevgrupperna. Och den pedagogiska verksamheten verkar blomstra. Självstudier?Monica sa...

Gratis arbetskraft är ju aldrig fel, annars
tycker jag att det är ett satans liv nu för
tiden när man ska göra fint ute.
Visst är zoomen bra på dom små kompakta:-)
Ha en bra dag

Anki sa...

Gillar också att titta på när andra arbetar - och en bra zoom är guld värd!

cissi sa...

Det är intressant att betrakta och fundera över sakernas varande!
Hoppas du hann med din deckare också! ;)

Eva Trillian sa...

Livet från min balkong- bilder och rader av funderingar :) En boktitel att fundera på :)

Steve sa...

Din balkong är verkligen 1:a parkett. Tror jag det att det går alldeles utmärkt att sitta där , fri i tanken och med valfri klädsel.
Med en förskollärare per barn så faller benämningen barngrupper.

Geddfish ♥ sa...

Det är väl helt underbart att titta på andra som jobbar!
Finns ju de som gratis tittar på när jag jobbar gratis också ;)
Jag skulle också vilja ha en riktig zoom igen. Men en kan inte få allt. Jag älskar min mobilkamera.
Ni har det fint i Täby. Där är förresten min svärson och lägger golv i några lägenheter.
Nu vilar jag ut efter allt flängande runt här och där...kram!

cat sa...

Jag har ju också börjat roa mig med att smygfota människor. Nu när jag ser att du har bloggat din bilder, kanske jag ska våga blogga mina.
Jag misstänker alltid att den som står och tittar på när andra arbetar, har en hel del mer i lön, än de som faktiskt gör jobbet.

Tredje året i Hjo sa...

Trevligt att kolla in människor som kan sin sak, när de jobbar. Har just nu en händig man här som donar om i min fallfärdiga jordkällare. Men det ser bra ut nu, eller snart.

nalta norrland sa...

Bra med många pedagoger, sådant gillas :)

Moderiktiga jeans med hål finns i min garderob ;-) dock har jag dem mest då jag egentligen borde tvätta... sedan är jag inte helt 100 på om mina trasiga jeans är moderiktiga ;-)

Comsi comsa sa...


Jag är ägare av ett par "trasiga" jeans men de går inte att se igenom för de är lapp-sydda så och de var dyrare än många andra jeans jag har och väldigt sköna...... Talande kort, gillar dem skarpt...

Kram ♥

Rantamor sa...

Ja det var nog en annorlunda förskola där det bara är två barn och två fröknar som kollar till dom, annars brukar det vara en på fem barn tror jag.
Men härligt att dom är ute, det är många förskolor idag där barnen är ute i ur å skur och det tycker jag är bra, barn ska vara ute å leka och så blir det inte så mycket bassilusker som överlever heller.

Men hur är det är ni inte med och hjälper till i er trädgård....hahahaha nu när ni har blivit panchisar !!!

Tjingelingen från Rantamor.

Beppan sa...

Härligt nöje att se andra jobba! Och dessutom kunna fota - perfekt!
Ska också ägna mig åt sådana nöjen framöver :-)

Undrar om det är förskolan där en av mina gamla klasskompisar jobbar. hur som helst drömmen med den personaltätheten. Tyvärr tror jag det är högst tillfälligt.

Marina sa...

Att titta på andra som arbetar kan aldrig vara fel...

Days by Johanna sa...

Ja precis vi har ju det :) Alla håller med utom de som bloggar på nouw, inte så förvånad, men de får väl bli sura :)

Ulla Maria sa...

Min första tanke när jag läste rubriken var - oh, nej vad tråkigt. På jobbet åker vi ibland på att vara brandvakter och stå med radio och gasvarnare och titta på medan andra jobbar. När jag såg slamsugaren blev det mycket igenkänning.
Fast på dina fina bilder och i den gröna, sköna miljön ser det faktiskt inte så dumt ut att titta på andras arbete.

KajsaLisa sa...

Visst är det roligare att fota folk som jobbar än att jobba själv :)

Hanneles bokparadis sa...

Jacques Tati gjorde fina filmer om det.

Marit Johansson sa...

Inte alls elakt, det är väl ett ganska oskyldigt nöje :) tjuvkika på folk som jobbar. Älskar också översta bilden, supersnygg och helt i min smak!

Carita Liljendahl sa...

De där vyerna från ovan känner jag igen :-)
Hoppas kunna besöka Täby minst en gång per år, oftast blir det om vintrarna - men kanske jag kan få till det på hösten i år!

Annette sa...

Här hos oss har vi mest underhållit och gjort minsta möjliga, som att rensa rabatter och klippa gräs, men i år fick jag en (till...) idé, nämligen att skapa en så kallad potager. Efter litet funderande, och påpekande från Patrik ;) så insåg jag att jag har en del att göra ändå, så istället för ett ytterligare projekt bestämde jag att jag skall ta tag i vår tomt istället, och försöka få den litet välvårdad. Så nu är jag igång med det istället. Jag gissar att jag skulle gå med i den där trädgårdsföreningen hos dig om jag bodde där ;) Eller inte... det låter väldigt skönt att sitta på balkongen också, och läsa. Den senaste tiden har jag knappt fått tid att läsa, det är fullt ös med tjejernas aktiviteter nu inför sommaren, men efter den 9 juni skall jag läsa mycket! Vad är det du läser?

Anni sa...

Åh, vad jag tokgillar första fotot!