onsdag 25 maj 2016

Smart????Det är då en himla tur att ingen någonsin beskyllt mig för att vara smart, än mindre påstått att jag har en högre IQ. Jag är nämligen varken det ena eller har det andra. För om jag hade varit smart hade jag absolut inte gett mig in i projektet balkongstädning för tre dagar sedan. Med balkongrengöring menar jag alltså tvätta av bord, stolar och fönsterkarmar, olja in trälådan, diska några prydnadssaker samt våttorka solcellslamporna. Dammsugning av golvet ingår också.

24 grader igår
Men nu var det ju som så att väderprognosen för en gångs skull var klockren. Efter 24 grader igår kulminerade nämligen blomningen. Vi har en himla massa buskar och träd i innergården, vilket naturligtvis medför att allt, precis allt på balkongen idag var gult. Nu tycker jag i och för sig inte att gult är fult, men jag lovar att gul gegga på ett ljusgrått golv, vita trädgårdsmöbler, lila kuddar och på en brun trälåda inte ser snyggt ut.

Regn imorgon
Då var det ju ändå en himla tur att det bara var 11 grader ute idag så att jag åtminstone kunde jobba mig varmt ute på balkongen för att bli av med den gula geggan. Himla synd dock att det blev min andra balkongstädning på tre dagar. Smart – moi!? Knappast, eller vänta nu! Det ska ju bli regn imorgon och stora drivor gul pollen blandat med vatten på tio kvadratmeter golvyta hade ju varit ännu värre att rengöra. Så jag är kanske liiiiite smart ändå...

PS. Bilderna jag lägger upp har egentligen ingenting med inlägget att göra då dessa träd inte blommar och därmed inte heller kan producera pollen. Men de visar att nakna trä inom loppet av 6 veckor (det första fotot är tagit den 12 april, det sista idag) kan få riktigt fina frisyrer igen i form av små, söta tofsar. Observera att jag i alla fall lyckades pricka in en blå himmel vid fyra tillfällen;-) DS.

25 kommentarer:

Ama de casa sa...

Härliga bilder och snygg framförhållning! Ja, när det gäller bildtagandet alltså, balkongstädningen kanske gick sådär... ;-)

Björkarna... Dom dj-la björkarna hemma i Sollentuna, dom knep kvar sitt gula pollen tills jag hade tvättat fönstren. Sen släppte dom allt på en enda gång. Sen kom regnet... Gulrandiga rutor är faktiskt inte alls så snyggt :-)

Ama de casa sa...

Och när det där gula till slut var borttvättat från fönstren, då kom sopbilen och sopade gatan utanför... Traumatiska vårminnen! :-D

Christine - 29° sa...

Avskyr "det där gula", det kom precis då jag också städat balkongen. Typiskt!

cissi sa...

Vilken överraskning att det bara var blad! Har funderat på vad som skulle komma ut ur "knölarna" ända sen du la ut bilden första gången.....

Hanneles bibliotek sa...

älskar formklippt! Dessa lindar är som vackra skulpturer på vintern, på sommaren ser de ut som vanliga träd. Knuthamling (beskärning) behövs i städer, de kan inte växa över trafikmärken, elledningar och annat. Här är mer av mina formklippta träd:
http://formklippningtopiary.blogspot.se/

Tredje året i Hjo sa...

Jomen, det är nog smart i långa loppet att städa balkongen. Steg på tåget i 25 gradig värme i Stockholm igår, och steg av i Skövde ett par timmar senare. I ett 13 gradigt Skövde. Snabba väderryck.

Unknown sa...

Visst är balkongstäd ansträngande...men hallå nu har du ju bara njutit av sommar dagarna i ända. :-)
Skönt är det ivarjefall när balkongen är sittbar igen...om det nu kommer nån värme tillbaka?
/Kiki

Per-Anders sa...

Ja i pollentider bör man vänta med städandet.

Ditte sa...

Klurigt att i Sverige veta när det är dags för balkongstädning...Man kan ju inte gå efter vädret. Och vad gäller pollensäsongen varierar den också.
Men kanske kan en lätt fön /blåshitsoria/fläkt placeras på balkongen och få bort detta gula som sabbar.
Å andra sidan blir det en del friskvård i putasndet, om du nu inte är allergisk mot pollen.
I lägenheten hemma slippper vi det mesta i pollenväg för vid kanalen är det bara ett fåtal träd och i den spanska sommarstugan tror jag inte pollen finns. Har inte sett några. Tror de är mest lokala i Sverige.
Men i morgon är en annan dag. Kanske pollenfri.

FREEDOMtravel sa...

Vädret är ju verkligen upp och ner den här våren!!! Man vet aldrig vad man ska ta på sig, haha... Svarade jag förresten på din fråga om vem som valde destinationerna på vår resa...? Det var en kombination... Turistrådet plockade fram flera av orterna till oss, men Rovinj, Motovun och Hum var sånt som bara dök upp längs vägen och som vi passade på att se (efter tips från läsare eller personer vi träffade på campingarna).

Steve sa...

Jag älskar pollentider. Ja, frånsett den där envisa snuvan de orsakar. Men, naturen bjuder på så oerhört mycken glädje så jag står ut med det flesta "störningar". Bara jag kan klippa gräset så.

Du fångade trädens knoppning fint.

Jag såg att Ama de casa förbannade björkarna i Sollentuna. Jag kan inte tänka mig att säga ett ont ord om björkarna på Getingstorp. Dom är så vackra. Och vilka "personligheter" sen.

KajsaLisa sa...

Blå himmel vid fyra tillfällen är inte illa :)

Emma, Sol som sol? sa...

Och jag avskyr formklippning och hamling. Tycker det ser ut som en styggelse mot naturen. Inklippning och frisering är en annan sak, det är jobbigt att vara utan el och telefoni för att ett träd har rivit ned linorna med grenarna. Men de där knopparna. Hu!

Vi hade vid vårt hus i Sverige stod två vackra björkar nere vid åkern. De hade dessutom varit vackra året om men nu fick de förra ägarna för sig att de skulle toppas så de sågade sonika av dem. När träden var nakna så syntes det tydligt, jag funderade emellanåt på att sätta en kruka i varje topp ...

Pollen. Tallarna är nästan ännu värre med det gula! Har sett stora gula moln komma flygande mot fönstren. Tur jag vågade vägra vaska ventanas! När det blev för eländigt måste man ju men fy för fönstertvätt!

cat sa...

Ha ha förlåt att jag skrattar, men vilken otur med städningen du hade! Själv är bilen jag ska sälja i samma hemska polleninbakade skick, som din balkong. Då jag nyss lagt ut 399 kr på att få den ren, så är jag inte sugen på att lägga ut mer eller för den delen tvätta den själv.
Ibland är naturen övermäktig helt enkelt.
Intressant att följa trädets utveckling.

Comsi comsa sa...


Otur men nu hoppas jag att allt inte var förgäves... :D))

Regnig kram ♥

Days by Johanna sa...

Ibland städar man i onödan :( Pollen är inte kul.

Bra jobbat och ha blå himmel på alla bilderna!

Ja precis, trippeln lär absolut satsas på :)

Marina sa...

Härliga bilder! Städa balkongen är aldrig kul, men vem har sagt att man ska ha kul jämt ;)

Kolonilotta sa...

Så där ser minsann inte mina äppelträd ut!
Dom frodas och kommer ge en massa frukt om alla bin gör ett bra jobb! :)
Men vi brukar ge bort till de kolonigrannar som inte har så mycket själva eftersom vi ändå inte kan göra av med allt.
Men träden ser ju jätte tokiga ut när man näckar dom på det där sättet.

Och den där gula geggan du undvek fick jag idag! Hade en uppochner vänd pool ute. Inte så smart! :/

Riktigt härliga bilder med den blåa himlen! Så ser den ju inte direkt ut idag.

Geddfish ♥ sa...

Ett annorlunda och häftigt inlägg!

Min balkong är inte lätt att hålla ren heller. Har ju inget vindskydd ner än en markis, och den behöver jag nästan aldrig använda, jag snor åt mig alla solstrålar jag kan på förmiddan.
Blommor och damm från vägen skräpar ner. Det är bara att torka på.

Torsdagskram!

nalta norrland sa...

Gillar bilderna på trädet.

svar Bullen är numera en sjuk hund, ja inte bara den där rygg/värkonda som han var till Djursjukhuset för 30/4 utan hösten 2015 fick han diagnosen Addison och medicineras numera morgon och kväll, detta innebär oxå att han inte direkt kräver motion... Bullen är en Siberian Husky, 5 år gammal.

Angående min far så är det EKONOMI som styr ;-) Helt galet.

LissenTo sa...

Vilken underbar värme ni har haft. Du har väl njutit för full Beate

Eva Trillian sa...

Hurra för balkongväder och träd med ny skön grönska!

Anni sa...

Hoppas att sommaren är tillbaka imorgon, det var så skönt i tisdags!

Husbilen-Ellen sa...

En härlig bildkavalkad!
Du skulle sett vår lilla röda bil, som stått där husbilen brukar stå, då vi kom tillbaka med Ellen efter en veckas tur. Den hade en obekant färg, med konstiga fläckar och ränder.

Annette sa...

Den där beskärningen av träden förstår inte jag..?? Där man beskär kommer det ju mängder med nya skott. Men det kanske blir fint om skotten växer ut till hängande grenar sedan, ungefär som ormarna i Medusas huvud... Just nu var det fint i alla fall, som små fågelbon på grenarna :)

I lördags var jag långt ute i ingenstans, nämligen i Österbybruk, för att träffa ett gäng väninnor och prata, scrappa och äta. Det blev mest av det första och det sista för min del. Mellan skurarna hann det rasa gul pollen från tallarna runt omkring så att värdinnan blev tvungen att torka av utemöblerna flera gånger innan vi kunde sitta där när det blev dags för middag. Här hos oss känner jag litet i ögonen att det nog är mycket pollen i luften, men absolut inte som där uppe i Österbybruk.