onsdag 11 maj 2016

ESC Village i Kungsträdgården

Såhär såg det ut i Kungsträdgården mitt på dagen igår. Stockholms hjärta hade förvandlats till ESC Village och det var faktiskt riktigt snyggt, åtminstone taket över Kungsträdgården och tillhörande scen. Ja, bedöm själva! Här kommer ett axplock av vad jag hittade. Hade inte maken varit med hade jag spenderat mera till i "byn" och fotat, men glitter, rosa och blått samt cava och rosévin är inte riktigt hans stuk... heller. Enjoy!


Det 81 meter höga tornet med roterande utsiktplattform gör sig i och för sig bättre mot en blå himmel, men jag tyckte att ni ville se det ändå. Kön var alldeles för lång, så jag åkte inte upp.


Den här takkonstruktionen över mittenpartiet av Kungsträdgården gillade jag skarpt. Snyggt! Där är det säkert betydligt livligare på kvällarna.


Souvenirshoppen var dock alldeles för skräpigt för min smak.


De glittriga hattarna var riktigt roliga tyckte jag. Observera att tjejen som sålde dom absolut inte ville vara med på bild.


Visst kunde man piffa upp håret i ESC Village också. Den lilla salongen var full. Kolla elefanttatueringen på benet hos tjejen till vänster.


KappAhl är en av huvudsponsorerna av ESC. Å hade man mot förväntan glömt sin festblåsa hemma kunde man köpa lite glitter och blingbling i den här montern.

PS. Dag nummer 10 med sol och fint väder, dock betydligt kallare temperatur - 17 grader, men helt okej;-) DS.

18 kommentarer:

Ditte sa...

Tack för detta besök! Jag var här i söndags men hade då mest fokus på tornet och att komma upp där. Och då var det strålande sol och molnfrittt. Tur hade jag också eftersom kön var ganska kort.
Tyvärr missad ejag hattarna. Hade behövt en med lite större brätten , men dessa hade bra stuk.
Funderade du inte på lite svalka i bassöngen? Men å andra sidan fanns det ju svaökande drycker att tillgå, bra så.
Tjusig elefanttatuering, om man nu vill ha någon...Bra fångat!
Skönt att solen kvarstår, men en del av värmen och solen tog jag med mig.Men jag kan skicka tillbaka lite.

Emma, Sol som sol? sa...

Nästan skönt att man är på behörigt avstånd.

Kan vi få tillbaka solen nu, tack!

KajsaLisa sa...

Oj, jag har inte hunnit kika förbi där, måste nog göra det.

cissi sa...

P4 sände därifrån under kvällen, kul att få se lite bilder också!

Susanne sa...

Sv: 3 av 5 som tävlar i plattsättning är tjejer, 1 tjej på väg- och anläggning. Jag bryr mig inte vilket kön de har, men jag ska räkna killarna som tävlar i Florist, frisör och vårdyrkena.

Steve sa...

ESC engagerar mig föga, men jag gillar takkonstruktionen i Kungsan.

Eva Trillian sa...

Känner att jag är på bra avstånd från det hela :)

Geddfish ♥ sa...

Kul att få se en del av festyran och förberedelserna!
Men jag har det rätt lugnt här hemma. Ska ut med två väninnor och besöka en handelsträdgård.
Soligt, fast lite kyligt, man blir snart bortskämd och ha en skön dag!

Comsi comsa sa...


Men oj, tror jag måste ta mig in igen..... Du har fångat tältet så fint, hattarna och annat. Nä måste in igen och då ta god tid på mig. 🎸👣🎸

Kram ❤

Ama de casa sa...

Haha! Du har verkligen blivit en Storschlagerfanatiker - oväntat, men kul :-) Precis en sån där schlagerhatt (fast mer ceriserosa) köpte jag för nåt år sen nere på en chino här. 2,50 euro tror jag att den kostade. Väl investerade pengar :-)

cat sa...

Intressant fotostudie av ett fenomen jag, liksom din make inte riktigt uppskattar. Glitter och glamour är inte min stil helt enkelt. Musiken ska jag inte ens skriva om.
Kan inte låta bli att stirra på elefanttatueringen och undra, hur tänkte hon där?!

Nu ska du få ännu mer ornitologisk kunskap. Herr koltrast är svart med gul näbb, fru koltrast är mörkbrun/mellanbrun/spräcklig med inte fullt så intensivgul näbb.

Anita Malta sa...

Oj, det är helt klart nu man ska vara i Stockholm ! Där hade jag gärna följt med och flanerat runt i "byn" :) Roligt att du delar med dig för oss stackare som inte kan vara med. Nej, souvenirshoppen ser faktiskt riktigt trist ut men hattarna är läckra. Vadå ok - 17 grader !!! ;-)

Biggeros sa...

Hattarna föll i min smak:))
Jag förstår vilken schlageryra det är i Estocolmo. Tornet är ju en perfekt reklam för dem som vill se hela stadens vy. Ingen hade fått mig att stå i en bata lång kö bara för att se vyn under yran. Läckra bilder:))

Days by Johanna sa...

Ja jag tror detta är dag 12 för oss med fint väder. :)

Ja Hugo tokgillar musik så klart han vill se ESC :)

Ja jag tycker ju han är så jätte söt i sitt hår så jag är kluven till hur jag skall göra faktiskt, självklart kommer det bild sen på hans nyklippta frissa, hur det än blir :)

FREEDOMtravel sa...

Tack för att du visar! Har ju hört en del om spektaklet men vet inte om vi hinner dit. (Och idag på jobbet hade jag istället fullt upp med att titta på de 10 ambulanserna, 4 brandbilarna och 5 polisbilarna utanför mitt fönster, nån slags gasläcka i grannhuset...)

Unknown sa...

En sån där hatt skulle jag kunna tänka mig.
/Kiki

Anders W sa...

Tack för din inblick i denna "artificiella" värld!

Susjos sa...

Ännu mera härliga ESC foton som jag tackar för! Hela Stockholm levde upp denna härliga vecka. Stockholm stad har verkligen ordnat detta bra! Bara att ha öppet på Euroclub till kl 05 varje dag med två DJ, fantastiska nybakade pizza slice att köpa ända till de stängde...och så alla dessa glada människor,lovely!!!