torsdag 5 maj 2016

Igår flora, idag fauna;-)


Den här bilden har ingenting med inlägget att göra utan föreställer bara ett misslyckat försök att fånga ett flygplan med kondensstrimmor. En blå himmel kan man dock alltid njuta av:-)

Först vill jag bara tacka er alla för era komplimanger för min tunnelbild igår. Tyckte själv att den var otrolig läcker och är väldigt glad och stolt över att ni håller med mig. Ibland får man in en fullträff när man bara klickar:-)

Backsippor
Nej, jag ska inte visa er fler backsippor. Men även här blev jag positivt överraskad över era kommentarer. Det var långt ifrån alla av er som kände igen den fridlysta blomman. Känner mig genast mindre dum…

Nu till faunan
Efter visningen av blommor igår tänkte jag att lägga upp dagens upptäckter i djurväg.


Den här humlan satt lugnt och fint på balkonggolvet imorse. Den har inte rört sig en millimeter på hela dagen. Med andra ord kan den mycket väl vara död…


Den luggslitna sköldpaddan har kommit upp ur idet. Just nu får den sitta på gräsmattan, men ska snart få flytta in på sin vanliga plats i blomkrukan på innergården. Blommor ska bara först planteras där nästa helg.Den här fågeln träffade jag på idag. Det var en riktig lustig sak, då den faktiskt viftade med svansen när h*n såg maken och mig. H*n gillade inte att stå still men hälsade artigt som ni ser. Gissar att Gärdsmygen och Anki vet vad det är för ras.


Gummibjörnar hos Vapiano – ett kärt minne från barndomen faktiskt. Godiset alltså, inte Vapiano som inte var påtänkt då. Idag satt det dock bättre med en öl i solskenet:-)

24 kommentarer:

Susjos sa...

Blå himmel, kan det bli bättre?! Kastade mej ut på altanen när jag vaknade idag för att få lite D-vitamin!
Vilken fin humla, men om den inte rörde sig på hela dagen, så är den nog död?
Men visst är det en sädesärla som brukar "vippa" så sött på "svansen"- då är våren här när sädesärlan kommit!
I folktron är den hyllad som vårens budbärare som kan ge bonden skördelycka, men även bringa olycka om man behandlar den illa eller dödar den (det sista stycket googlade jag fram...)

Olga T sa...

Mmmmmm, njuter!! Fina vårbilder! Sädesärla är det :)

Ditte sa...

Jag gillar verkligen din kombination med flora igår (Floras kulle i Humlan också kanske)och fauna idag. Humlan hade jag behövt inför nästa lek hos Bosse Lidén Men jag får leta upp en egen. Sköldis gillade nog att möta sommaren idag och han är snygg i sin halsduk. Lättare att hitta också.
Fågeln vet jag inget om, men det finns det ju andra som gör. Ama skullle kanske kalla den gra lavendel med vingar.
Hos Vapiano provar jag alltid om björnarna håller måttet smakmässigt.
Förstår att en öl kanske smakade bättre just idag.

KajsaLisa sa...

Gummibjörnar har jag ätit en massa av hos dom i Gamla Stan, himlen blev bra även utan strimmor.

anemonen sa...

Kanonbilder på Sädesärlan och begriper inte hur så många kan fota fåglar så nära. När jag tar upp kameran flyger de sin kos. Jo du den där himlen den är underbar så ett lyckat skott där med.

Eva Trillian sa...

Humla OCH sädesärla :) Snart sommar, med andra ord! Härligt att det går åt rätt håll!

Mias Mix sa...

Sköldpadda och blå himmel, nästan som i Sydamerika :) Och tunneln i förra inlägget är verkligen hur läcker som helst!!
Käkade på Vapiano i Göteborg och det var riktigt gott och bra.

FREEDOMtravel sa...

Vilken fin bild på humlan! Vi såg en humla extremt tidigt i år, när det fortfarande var frost. Tyckte lite synd om den... Kul skylt med gummibjörnarna också! Mitt första minne med gummibjörnar är att det låg en påse med såna på sängen på vårt hotellrum i Tyskland när jag var 10 år och var där på skidsemester med föräldrarna. Minns gummibjörnarna lika tydligt som att vi såg muren till Östtyskland med vakterna som patrullerade med k-pistar. Idag kanske jag hade reflekterat över det ena mer än över det andra om man säger så... ;)

Husbilen-Ellen sa...

Sån härligt blå himmel! Bara du som visste att det skulle vara kondensstrimlor där. Humlan var säkert död. De brukar inte vara still så länge. Ärlan i arla morgonstund, fast du hade fin skugga, så det kanske inte var så tidigt!

Anki sa...

Heja dig BP - blommor i förra inlägget och både humla och sädesärla i det här ... och jättefina bilder blev det också! Bra jobbat!

Ama de casa sa...

Haha! Att inte känna igen en sädesärla måste nästan vara en bedrift :-D

Jag hade gummibjörnar med mig som bilgodis i USA. Ja, tills jag råkade lämna dom två dagar i handskfacket på bilen som stod parkerad i solen. Då var det inga gummibjörnar längre, utan en enda stor gummiklump... :-)

Ama de casa sa...

sv: Vad kul! Vi har alltså gått i era spår förut. Eller om ni gick i våra?

Såg ni också den ”misslyckade” uppskjutningen?

http://metrobloggen.se/amadecasa/uppskjuten_uppskjutning/
😀

cat sa...

Till och med jag vet att du har fångat en liten sädesärla, en liten kille, på bild. Du har lyckats väldigt väl med det! Själv fotade jag en av hans släktingar igår. Den hade det trevligt i en hästhage.
Även döda humlor gör sig fina på bild!
Just det godiset, gumminallar, tillhör den sorts godis jag gärna avstår från att äta. De är dock väldigt färgglada :-)

Steve sa...

En härlig sommarmix du skapat.
Jag tycker humlan ser väldigt levande ut. Den kanske är levande död.
Jag har oxå en luggsliten sköldpadda, utan halsduk dock, Den heter "Ture the turtle" och huserar i skogsbrynet vid gärsgårn.
Sädesärlorna är sällskapliga. Jag har alltid ett gäng trippande bredvid när jag klipper gräset.

Emma, Sol som sol? sa...

Du försökte dig på en ny blå tavla, som den som hänger på Moderna och jag kommer aldrig ihåg konstnären. Eller kanske om du behver en blå bakgrund någongång... Alltid bra att ha!

Så söt den lilla humlan är, hoppas att den bara satt och samlade krafter.

Ama har redan sagt vårt angående sädesärlan så jag behöver inte strö på med mer. :D Men den var snäll som poserade fint för dig!

Du får väldigt gärna ta fler flora-kort för du är duktig på det! Och vi är som du märker många som mer än gärna briljerar med våra kunskaper. :D

Biggeros sa...

Du fick verkligen till det på humlan:))
Blått är flott utan eller med flygplansränder. Det är som min dotters katt tror att hon är en hund. Det kanske även denna fina fågeln som viftar på svansen/ stjärten tror. Ha det bra och kram

Guldkryckan sa...

En öl är alltid gott oavsett väder ;)

En blå himmel är ju aldrig fel, bättre än mina missade bilder i form av foton tagna rakt ner i marken...suddiga sådana till råga på allt elände :)

Tillönskar dig en skön helg BP.

Anita Malta sa...

Vilka fina bilder :-) Humlan är så superfin så jag får lust att känna på den mjuka pälsen, hoppas den inte var död ! Gillar sköldpaddor i alla dess former och sädesärlan är ju så fin. Läcker skugga där på första bilden. Skulle också välja en kall öl istället för gummibjörnar, oavsett väder ;-) Ha en fin helg Beate :-)

Comsi comsa sa...


Vilken glädje du skickade ut i detta inlägg, ja det gör du ju annars också.... :-D
Din humla är stendöd, du får begrava den och ha en ceremoni för den och allt vill vi såklart dokumenterat. :D))

Gummibjörnar, rosa, blommor och bin var skall detta sluta? :D)))

Kram på dig ♥

nalta norrland sa...

Så fina bilder Du bjuder på idag :)

Ulla Maria sa...

Ursäkta att jag upprepar mig. Älskar din flexibilitet, alltid spännande att besöka din blogg. Blir alltid väl underhållen och aldrig besviken.
Gillar den sällskapliga fågeln med väldefinierad skugga, sköldpaddan som är rustad för kyliga nätter och den läckert randade humlan. En gummibjörn eller två sitter heller aldrig fel även om även jag föredrar en öl om jag får välja. :)

Annette sa...

Din himmelsbild visar ju perfekt hur de senaste dagarna varit :) Det behövs inga kondensstrimmor i den bilden tycker jag. Ibland blir resultatet mer lyckat än man först trodde. Och vilken tuff liten sädesärla! Här kommer de inte så nära, men å andra sidan är de kanske inte lika vana att bli matade heller. Humlan ligger nog tyvärr inte kvar där för att den äv modig, utan för att den är död gissar jag. Fin bild blev det i alla fall, snygga färger och den ser alldeles ullig och gullig ut med stora svarta ögon. Jag plockade upp en död humla från grusgången i går, jag undrar varför de dör just nu, när man tycker att livet borde sätta igång.

Unknown sa...

Många som kommer en väldigt nära, ja humlan och sädesärlan...nytt objektiv eller zoom?
Humlan är grymt bra och sked till godiset låter som en restaurang med medvetet hygientänk.
/Kiki

Anni sa...

"Moster Vippstjärt" kallas sädesärlan av barnen. Tror du fattat varför.