onsdag 1 juni 2016

Första och sista gången

Det finns en första gång för allt, eller hur!!!? Idag var det då dags för mig att besöka en offentlig toalett för första gången i mitt liv. Ni vet ibland har nöden ingen lag. Och efter det besöket kan jag försäkra er att det var första och sista gången. I framtiden tar jag med mig en hundbajspåse i stället. Är ni det minsta känsliga för – errrmmmhhh – ja det mesta i det här inlägget egentligen, rekommenderar jag er att sluta läsa här.


Nej, det här är ingen bunker utan en av Stockholms moderna stadstoaletter av typen ”Pagoda”. Låter lovande, även om den inte alls liknar en pagoda. Man betalar med ett femkronorsmynt alternativt med kort i den gula dosan som faktiskt "pratar". Utmärkt för synskadade!


Ingången till Pagodan är tilltalande och välkomnande.


Redan innan jag satte min fot på det nedkissade golvet möttes jag av en stank som påminde om gamla utedass på landet respektive toaletthålen i golvet i Bulgarien under 1980-talet. Kan även säga att allt det bruna ni ser på bilden inte är rost…


Å medan jag ståendes utförde mina behov i rekordtempo kunde jag njuta av en väldigt uppmuntrande affisch som var uppsatt på dörren - NOT.


Fy f*n för sådana toaletter i en huvudstad. Om ni besöker Stockholm under sommaren, uppsök för guds skull inga offentliga Pagodor.

PS1. Under 2016 installeras offentliga självrengörande och tillgänglighetsanpassade toaletter i Stockholm som är gratis att besöka. Jaha. DS1.

PS2. Observera att jag absolut inte förringar inkontinens. DS2.

24 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Tyvärr är det inte bara i storstäder offentliga toaletter ser ut/luktar så :/ Undrar varför folk inte kan sköta sina behov utan att ..ja - skita ner. Klarar de inte det hemma heller så? Man kan ju undra.

Guldkryckan sa...

Fy för den lede, själv uppsöker jag bara bemannade sådana här i stan när det kniper...dricker jag kaffe innan jag åker eller tar en dricka på stan så går det allt som oftast åt en femma eller tia.

Skriver som Eva...varför kan inte folk sköta det där lite bättre?

Ha en fin afton.

nalta norrland sa...

Jo huvva för offentliga toaletter.

Minns fortfarande skräcken då Elin var liten å slutat med blöjor å vi var i väg med husvagn... nu "lärde" jag mitt barn att var det äckligt ja då vägrade man helt enkelt att gå på toa... Yes, träning ;-)

FREEDOMtravel sa...

Oj, första gången!!!? Nu är jag imponerad över din blåsa!!! Jag gillar iofs inte såna här toaletter och försöker undvika dem, men har man en liten blåsa så har man, haha. (Fast jag brukar annars sikta på McDonalds, de brukar ha toaletter ;))

Ama de casa sa...

Gläää... Jag vill helst pinka på hemmaplan, men det går inte alltid att göra det. Jag har varit på diverse... knepiga toaletter, och haft åsikter om dom. Internt alltså. Men så pass många så att Anders redan på 80-talet tyckte att jag skulle skriva en bok om toaletter världen över :-)

Ibland har jag faktiskt inte ens förstått var man ska göra vad...

Tacka vet jag min egen toa! :-)

Comsi comsa sa...


Usch så vidrigt. Var på en för ett tag sedan, tyvärr var det så vidrigt att jag gick ut utan utfört ärende.
Tack å lov finns det restauranger och biografer att smyga in på...

Kram ❤

Meta sa...

Det är inte bara Stockholm som har såna där äckliga tillhåll.
Ha det gott och hoppas du inte blev dålig av det
Karm Meta

Unknown sa...

Jag vet...sitter du på någon av kungsträdgårdens små serveringar är du hanvisad dessa pagodor....ajajaj. Tur att man vid den tidpunkter har några järn under västen.
/Kiki

Ditte sa...

Dessa toaletter i Stockholm är en skam för stan och trist både för oss och turister att behöva uppleva detta. Utomlands kan man på många ställen besöka kostnadsfria, offentliga, toaletter som är jättefina , men inte i Stockholm. Illa!
Jag har hotell i stan, t.ex. Grand, Reisen, Malmen - SAS Radisson med många fler där jag stegar in och letar mig fram till toan. Går hur bra som helst. Åhléns i City har högst upp fräscha kostnadsfria toaletter. Och i Kulturhuset, på NK och Centralen betalar jag gärna en femma för fräscha toaletter.
Här i Torrevieja går jag bara in på vilken restaurang som helst om jag behöver och inga problem, det kan det vara i Stockholm.
Undrar vad Sockholm tänker göra åt misären med "pagodorna"...En sanitär olägenhet är det.

Steve sa...

Bedrövligt!

Hanneles bibliotek sa...

i Göteborg duschas allt efter varje besök, frescht

Susanne sa...

Jag skulle ALDRIG gå på en offentlig toalett. Har festblåsa som tur är och det finns så många fräscha toaletter på stan man kan låna i fall man måste.

Emma, Sol som sol? sa...

På många restaurangtoaletter här i trakten så står det att det endast är för gäster. Jag har t o m blivit nekad (ej gäst) trots att restaurangen var tom. Gissa om de fick en sur blick.

Minns en McDonalds i Tyskland. Där tyckte de att vi som kund skulle betala deras automatiska toaletter. Det tyckte inte vi så vi slank förbi den där spärren och gick in en ändå. Funkade det med. Någon måtta får det väl vara!

Om man nu inte vill sitta på en offentlig toalett utan väljer att huka sig så kan man väl för guds skull ta en bit toapapper och torka av toaringen om man sprayat ned den? Jag fattar inte hur folk kan vara så äckliga!

Ulla Maria sa...

Äckligt med smutsiga och stinkande toaletter. Rätt magstarkt att de också tar betalt och ändå inte håller ordning. Här är kunden inte kung.

Susjos sa...

Är de så sunkiga? Så trist! Tur det finns bättre toaletter på t.ex Centralen och kulturhuset,som Ditte skrev. Men ibland har nöden ingen lag!

PS. Nej, faktiskt inte schlagerväninnan på bilden som fyllde år,henne träffade jag mycket senare i livet ;-) DS.

cat sa...

Hellre sätter jag mig i närmsta buskage! Avskyr allt vad offentliga toaletter heter och då lider jag dessvärre av överaktiv blåsa, som medför att jag blir kissinödig så fort jag tittat på någon drickbar vätska (mild överdrift).

Det var verkligen horribla foton hos dig idag!

biggeros sa...

Pink i brallan, haha!!
Så motbjudande÷/Det Är så enkelt att utse någon politiker inom kommunen som kan se till att hålla ordning på sk***n.

Milla sa...

Åh nä, inte så nice alltid med offentliga toaletter. Men när nöden.. DÅ är en glad att de ändå finns..

Kolonilotta sa...

Usch och fy! Stackars dig.jag har aldrig behövt besöka en sån där. Tack o lov säger jag bara efter att ha läst det här!
Hoppas du har hämtat dig idag!

znogge sa...

Offentliga och obemannade toaletter är verkligen en styggelse. De bemannade brukar vara hyfsade i alla fall...

LissenTo sa...

Trist att det ska behövas vara så äckligt. För ibland bara måste man göra ett besök

KajsaLisa sa...

Finns det ingen "Gömde besöka toa innan jag lämnade puben dagen" Det är då jag behöver en sån där pagod, men glömmer oftast att ha femkronor med mig.

Mias Mix sa...

Ännu en fördel med att bo på landet. Hellre kissar jag i skogen :) När vi reste runt i Sydamerika ipplevde vi alla typer av offentliga toaletter och inga var särskilt trevliga. Hellre betalar jag lite och så finns det personal som städar mellan besökarna.

Maria sa...

Våra offentliga toaletter i lilla Kristianstad är lika äckliga. Man kan ju verkligen undra hur folks toaletter ser ut hemma?!?