måndag 20 juni 2016

Helgbilden

Nu vet jag inte om ni har lagt märke till det, men sedan den 10 juni, när EURO 2016 i Frankrike började har jag lyckats med att lägga in minst en fotbollsorienterad bild i mina dagliga inlägg. Hittills har jag lyckats riktigt bra tycker jag;-) Dagens inlägg är inget undantag.

Lördag

Då det regnade hela lördagen höll maken och jag oss inomhus, närmare bestämt i Täby Centrum. Här finns visserligen inga pubar men några riktigt suveräna fikaställen. Nej, bilden visar inget café utan Intersports stöd till det svenska fotbollslandslaget i form av en jätteaffisch i skyltfönstret. Mera mål, ja. Mot Belgien kanske, men jag tvivlar. Jag vet att bildkvalitén är urusel, men med alla speglingar blir det inte bättre.

Söndag
Igår var det riktigt fint och relativt varm här i Täby. Jag vet att det inte syns på bilderna från den lokala loppisen, men ni får tro mig att det åtminstone var en behaglig temperatur med enstaka ”solstycken”.

Det här trafikljuset var omgjort till en lampa. Var aningen frestad där, men kom inte på en passande plats i lägenheten. Å utanför toadörren är väggen för smal;-)


Det är här riktigt gulligt tycker jag. Två äldre entusiaster som ville samla in lite pengar till Läkare uan gränser. Kan väl säga som så att loppisen var inte rätt plats för detta fina initiativ.


Ja, antingen går man klädd som om det var fem plusgrader och vinter (killen till höger) eller så klär man sig aningen somrigt och annorlunda så att man står ut. Ja, ni vet ju vilka färger som är mina favon, så jag behöver inte upprepa mig;-)


Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

23 kommentarer:

Stare Ström sa...

Helt klart var det bättre väder i helgen här, även om det blåste som bara den. Men solen sken. Det är uppenbart att man inte ska släppa vinterkläderna hos dig än.

Days by Johanna sa...

Haha ja ibland när jag ser folk gå med vinterkläder på sommaren undrar jag vad katten har de på sig vintertid? Shorts och t-shirt? Eller tre overaller?

Ja jag har för mycket tid och grubbla på såna saker, så det skall bli skönt och börja jobba igen i augusti, ser mycket fram emot det :)

om vi inte får bukt på sonen, kan jag sätta honom på tåget upp till dig då? :)

Shannara sa...

Nu har jag suttit och läst ikapp här inne hos dej, alltid lika trevligt! Trivs här inne hos dej.

Märkligt dock att dina inlägg inte syns i min "följalista" för än ett dygn efter du lagt upp dom. Ellerja, det är lika med alla bloggerbloggar som jag följer. Är det likadant hos dej?

Ha en go vecka!

Shannara sa...

Såg precis att så är fallet när jag tittade i din lista i högerlisten. Där syns förra veckans inlägg som senaste istället för det jag lade in i natt. Hittade svaret själv.... =)

nalta norrland sa...

Men vad ser jag?? Eller rättare sagt läser... tänker Johanna skicka upp go pojken Hugo till Dig... nää nu protesterar jag ;-) Han är ju min - ifall nu Johanna inte vill ha honom :)

Gillar den gulorange klädseln ;-)
Tänkte av nån anledning på Ted Gärdestad...

Susanne sa...

Men så söta farbröder ;) Hoppas de fick in några kronor iaf.
Sv: De är lite lika varandra, speciellt som små.

Per-Anders sa...

Jag har sett en match hittills i EM, Sverige - Italien. Funderar på att även se Sveriges match mot Belgien. Men då får Sverige verkligen se till att vinna. En trafikljuslampa skulle verkligen vara häftigt att ha.

KajsaLisa sa...

Trafikljuset hade varit häftigt i hallen.

Ditte sa...

Dina helgbilder gillas verkligen! Jordnära dessutom och väldans trevliga och med mycket humor.
Jag är ju tveksam till om iNtersports entusiasm räcker för Sverige. Men det är ju målgången det gäller...Du jan ha legat efter i 24 varv på 10 000 meter men gå i mål på det sista...Men lite tveksam är jag ju. Mera mål kan önskas.
Men trafikljusen! Kanske har du plats på balkongen? Titta en extra gång!
Spelmännen var fina, men kanske hade ett annat evenemang renderat mer pengar till "Läkare utan gränser". Tycker de är stonga som avstår EU pengar.
Och det oranga piggade upp. Lite "hare krishna" där. Men en vacker färg. Inte så utslätat!
Här ses det fotboll på terrassen...

Susjos sa...

Är det du som har de trasiga jeansen?? Näe, tror inte det va? Lampan var ju urläcker, men den tar såklart lite plats! Spelmännen är ju underbara, kanske fick de in en liten slant i alla fall?!
Ja, Hare Krishna tänker jag också på vad gäller den glada oranga färgen!

Ina sa...

Trevlig blogg 😀
Vilka fikaställen skulle du rekommendera i Täby centrum? Bor i grannkommunen :)

Anki sa...

Fina helgbilder, trots vädret! Inget regn här tyvärr ... får hoppas på att nästa regnväder stannar till över oss :)
Lite synd om spelmännen - hoppas de fick några kronor i alla fall :)

Eva Trillian sa...

Kul med loppisar :) och människor som klär sig som de känner för!

Helena sa...

Jo, när jag tittar runt bland inläggen så ser jag fotbollstemat. :-) Loppisar gillar jag... återbrukstanken. Här hos mig blåser det hela tiden även om solen tittar fram. Vinterjackan är mellan varven på väg att plockas fram igen.
Egentligen har du helt rätt om sommarsolståndet. Det var i natt kl 00.34. Alltså den 21/6 och inte den 20/6. :-D Ha en fin midsommarvecka!/Kram

Steve sa...

Du ser verkligen till att hålla EM levande. Vi får hoppas på ett "liv" även efter Belgienmatchen.
Trafikljus inomhus? Inte på Getingstorp!

Ama de casa sa...

Haha! Jag skulle bli väldigt förvånad om det INTE kom nåt fotbollsrelaterat i din blogg i nuläget :-)

Herr Gårman-lampan var skitcool! Men aningens svårplacerad...

Hoppas solen skiner på er idag!

Marina sa...

"Mera mål"...jo, det är ju svårt att göra färre...;)

cat sa...

Så ni drabbades också av svenskt sommarväder under helgen. Tråkigt att behöva vistas inomhus när man som jag äntligen är ledig. På söndagen var jag dock ute i skogen och red och då var det ok väder.
Trevliga loppisbilder, fast det ser inte ut som en publiksuccé direkt. Synd att du inte hade plats för lampan.

Ulla Maria sa...

Log när jag läste bildtexten till trafikljuslampan. Mina tankar när jag skrollade ner och såg bilden var precis de samma. Gillar den utstående och färgglada klädseln. Apropå det kan jag tipsa om ett program på SVT-play. http://www.svtplay.se/video/3082143/pantertanter-och-krutgubbar/pantertanter-och-krutgubbar-mode-sasong-1-avsnitt-1 Hoppas länken funkar.

Emma, Sol som sol? sa...

När jag såg den gula skylten så var det enda jag läste "Vi håller Sverige rent!".

Jaha, har de börjat med det igen! tänkte jag. Sedan läste jag några gånger till och insåg att så stod det inte alls. Det var väl min hjärna som blundade för det som inte intresserar mig. :D

Geddfish ♥ sa...

Härliga helg/vardagsbilder, det är du en fena på. Variation, situationer, allt.
Gud, så häftig trafikljuslampan var, men - svårplacerad, haha.
Tänkte detsamma som Susjos, med en gång. BP och trasiga jeans, eller inte ;)

anemonen sa...

Kul kreativa och annorlunda foton från din helg och sämre väder än vad jag hade ser jag. För min del för det inget med väder som liknar aprilväder bara det inte är för kallt. Ha en fin midsommar

Carita Liljendahl sa...

Hade också gillat det där trafikljuset - men som du säger, svårt att hitta plats som passar i en lägenhet :-)