fredag 3 juni 2016

Studentutsläpp

Det var många skolor – dock långt ifrån alla – som hade sina studentutsläpp i stor-Stockholm idag. Följande bilder har jag samlat ihop åt er. Ursäkta bildkvaliteten, men när motivet, fordonet respektive jag själv är i rörelse blir det liksom inte så mycket bättre;-)

Roslagsbanan

Det började redan på Roslagsbanan klockan 12:14. Tåget har ingen A/C och temperaturen var runt 35 grader skulle jag gissa, eftersom till och med hade några svettpärlor i pannan. Killen till vänster som hade med sig ett obligatoriskt studentplakat var inte den enda med svart kostym i vagnen som svettade ymmigt. Killen till höger var äkta ögongodis kan jag säga;-)

Vasastan

Den här familjen var betydligt smartare och hade valt helt rätt kläder för rådande 27 grader i Stockholm. Observera tatueringarna på mannens ben. Hoppas att de var ritade från hand endast dagen till ära.

Man skulle kunna tro att även dessa tre killar var på väg till en studentfest. Men de var bara kostymnissar som umgicks med sina mobiler och tog en kopp kaffe efter lunchen hos Cliff Barnes.

Skeppsbron

I innerstan såg jag hur många lastbilar med studenter som helst. Men att fota genom ett bussfönster när studentflaken endast befann sig några centimeter från min näsa var ingen lyckad idé. Fick vänta tills bussen var på Skeppsbron, där jag lyckades med den här bilden genom bussfönstret. Cool Mercedes som var sist i en kortege av fem bilar.

Danvikstull

Till slut lyckades jag fånga ett riktigt studentflak. Flaket och hundratals bilar samt bussar stod i kö när Danviksbron hade öppnats för att låta en segelbåt passera. Tack båten;-)

PS. Det blir inget inlägg imorgon då jag är på vift och kommer hem sent. Men på Skyltsöndagen är jag med igen:-)DS.

20 kommentarer:

cat sa...

Jag tycker att du lyckats mer än väl med din dokumentation av studentfirande och kostymnissar. Det fotot säger så otroligt mycket om vårt samhälle och den tid vi lever i. Bra jobbat!

Ditte sa...

Kul att få lite studentkänsla och jag tycker du lyckat bra med att fånga en hel del ögonblick. Och klart varierande.
Själv minns jag den ljuva tiden 1968, den 13 maj, "sista året man tog studenten", men då hade man eget studentflak och det var häftigt. Stor baluns/fest var det på Karlberg Slott.
En absolut minnevärd och rolig dag, kväll, natt och gryning.
Önskar dig en trevlig "njutflykt" och ha det allra bäst.


Comsi comsa sa...


Jodå, studentflaken har gjort sig hörda idag... 🚛
Vilken dag å så varmt, 50 grader lätt.😉

Kram och en trevlig kväll, imorgon får vi lite svalare å det är skönt. 🤕❤

Shannara sa...

Har sett lite studenter ränna runt här med. Har ju ett gymnasium här i byn. I stora staden är det student på torsdag... ☺

KajsaLisa sa...

Vi får hoppas att tatueringen går bort med tvål och vatten, annars har laserkliniken en del jobb framför sig :)

Mias Mix sa...

Härliga bilder! Det är något speciellt med studenten, de har hela livet framför sig. Kul tatuering :)
Hoppas du har en jättehärlig helg i Norrtälje!

Ama de casa sa...

Trevligt med glada studenter! På min tid var det helt ute att fira det där med studenten, så min examen gick tämligen spårlöst förbi. Trots att jag ändå tog mig igenom två stycken tvååriga gymnasielinjer ;-)

Dom där "svettpärlorna i pannan"? Jag är inte heeelt säker på att dom berodde på värmen när jag tittar på den där bilden... ;-)

Susanne sa...

Hörde att det var 45 skolor i Stockholm som hade utspring.

Steve sa...

Studenten ja. De va tider de. Långt före kostymnissarna och tatueringshajpen. Och studentflaken med för den delen.

Junitjej sa...

Så trevligt inlägg om studenten 2016!

Ulla Maria sa...

Talande tidsdokumentering. Tycker emellertid inte att studenterna ser så där överlyckliga ut trots brist på stormar, med ljusnande framtid och gott väder. Fast studentsången kanske har gått ur tiden nuförtiden.

biggeros sa...

Tänk vad härligt med studentbilder. De har haft tur med vädret iaf. Även om hettan var olidlig. Igår i Jerez var temperaturen bara 23 grader...Så det var varmare i Sverige. Trevlig lördag😚😚

Days by Johanna sa...

Här är det studenten på fredag, så då åker vi nog in och tittar :) Grannen tar student med så det lär nog bli liv på gatan :)

Tack snälla du för dina fina ord om min bild. Vet du kanske vad det är för insekt? :)

Eva Trillian sa...

♫ ♪ Sjung om studentens lyckliga da'r ... ♪ ♫ ... eller i alla fall varma ;) Här har det också studentats och jag var på en för första gången på mycket länge :) Skön stämning det var lätt att ta med sig he! Glädje!

nalta norrland sa...

Jag har för mig att det varje år är diskussion ifall studenter/avgångsklasser ska få åka på lastbilsflak eller icke,
kombinationen vingliga ungdomar alkoholpåverkade som befinner sig i ett fordon under rörelse är väl inte bäst.

Ljusa nätter är troligtvis inte huvudorsaken till min fars oroliga nätter, han blir helt enkelt mer orolig under natten, det är för varmt, för kallt... jaa Du vet ;-)
Sedan tror jag att all medicin pappa stoppar i sig gör honom speedad.
Dock behöver han ju all medicin... status Q

Susjos sa...

Ja sjung om studentens lyckliga dar!! Säger som Ama, på "min" tid var det inte så "inne" att fira studenten, och allra helst inte när man "bara" gjorde en 2-årig gymnasieutbildning, så något flakåkande blev det inte för mig, eller någon mottagning heller.
Du har lyckats superbra med bilder från den underbart svettiga varma dagen igår, idag är det ju betydligt svalare!
Ha en trevlig helg!

Husbilen-Ellen sa...

Härligt väder för skolavslut, även om en del får svettas!

Unknown sa...

Inga studentflak har jag lyckats se ännu men jag passaeradel en hejdundrande studentfest inne på bakgården igår på väg hem.
/Kiki

Emma, Sol som sol? sa...

Studenten... Det var tider det!

Den där bilden med de fyra männen i soffan får mig bara att må illa.

Maria sa...

I Kristianstad är det student nu på fredag och då ska jag hålla mig så långt från stan som möjligt så jag håller till godo med dina bilder :-)