torsdag 2 juni 2016

Torsdagsmix

Efter gårdagens ”äckelinlägg” är det nog bäst att jag bjuder er på något mera tilltalande idag. Nu vet jag inte om de första två bilderna tillhör kategorin ”WOW” direkt, men de får ändå vara med. Tvära kast ni vet;-)


Maken och jag intog lunchen på en väldigt idyllisk belägen lunchrestaurang i Stocksund - Systrarna på torget, där man med lite fantasi skulle tänka sig att befinna sig i en engelsk ”country pub”. Entrecôten vi åt var inte bara otroligt mör och god, men även så stor att ingen av oss orkade äta upp köttbiten. Å då är det ju inte så dumt att en grönskimrade fluga, som jag aldrig sett förut ”återvinner” den.


Den här skatan(?) tyckte som vi. Varför ska matrester hamnar i soptunnan? Här mumsar h*n på en pastabit.


I Vaxholm dit vi styrde kosan efter lunchen visade en skylt en temperatur på 31 grader. Då är det inte så dumt att lata och förfriska sig en stund vid i Ekuddsparken och Roddarhuset.


Och utsikten över Vaxholmsfjärden är absolut inte fel.


Dagens höjdpunkt

Äntligen stod den i hyllan – EM-bibeln. Å den ska behandlas och läsas med vördnad, vilket jag tänker göra. Har ju faktiskt två tipsrader att göra tills på tisdag, en till maken och en till mig själv. Då gäller det att vara påläst. Konstigt nog ligger makens rad ofta topp 3 i mästerskapstipsen, medan jag själv harvar på nedre halvan. Konstigt, då det ju ändå jag som plitar ned resultaten... Speciellt glädjande i år är att för första gången någonsin en bloggkompis hänger på tipset, som min före detta arbetsgivare anordnar. Steve är namnet och han älskar fotboll lika mycket som jag. Välkommen:-)

PS. Ingen fara, jag kommer att göra en bloggpromenad hos er under kvällen. DS.

25 kommentarer:

Per-Anders sa...

Fina bilder! Snygg bild på flugan.

Anna-Lena sa...

Den där flugan känner jag väl igen från min barndom på bondgården. Den heter spyfluga och är större och kraftigare än vanliga flugor. Inte alls trevliga... Gillar koskit och gödselstackar.
Nä, den ger inga behagliga minnen.

Susjos sa...

Blää för flugor! Säger jag som är van vid så gott som alla kroppsvätskor på mitt jobb, från fostervatten-som jag även har klunkat i mej tyvärr- till bajs,kiss och spyor....

En underbar sommardag idag,man tror knappt det är sant! Jag har latat mej rejält,förutom en svettig joggingtur. Vet ju att jag ska jobba hela helgen...

Days by Johanna sa...

Bra fångat av flugan och skatan :)

Och du och Erik verkar gilla samma musli :)

Ja det kändes löjligt att bli sur för en jury dissa hennes blogg, men ja alla är ju inte så fantastiska som vi är :)

LissenTo sa...

Vilket underbart väder vi har och förstår att du blir glad att fotbollsbibeln kommit. Får nog lov att se några matcher jag också

Ulla Maria sa...

Ha ha, alltid lika spännande att besöka din blogg. Flugan är en lysande öppning på dagens sommarkavalkad. Så fint med återvinning.
Vi har ibland haft interna mästerskapstips på jobbet. Jag deltar för det mesta men har aldrig tagit hem potten. Ska kanske ta och köpa hem EM-bibeln och se till att vara bättre påläst den här gången.

cat sa...

Läcker metalicgrön frg på flugan. Fågeln är dock en kaja, skatans lite modigare kusin. Bilen är en spledans ny Citroen C1 och kameran är en Canon eos 700D :-)

Ditte sa...

Flugor och fåglar i samband med mat avstår jag gärna. Ogillas!
Men jag tycker ändå dina bilder var jättefina. Kan skilja på vatten och öl/vin...
Vaxholm är ett favoställe och vi besöker ofta hembygdsgården där, gott kaffebröd och fina mackor och mysig miljö.
Men även Ekuddsparken har fått flera besök.
Vi har vänner som bor inne i Vaxholm , på närbelägna stegesund och på Karlsudd så anledningarna att ta sig till Vaxholm är många och trevliga.
EM bibeln har jag inte sett men vi får klara oss ändå. Men tippa ska vi och det går bra även här. Får fnula lite.
Tror dock inte Sveriges chanser är så stora. Krävs ju mer än Zlatan och målisen så någon final tror jag inte på. Men hoppas kan man.

Comsi comsa sa...


I Vaxholm känns det ännu varmare när det är hett ute. Sol överallt och ingen skugga att gömma sig. Men du fann tydligen nån... 😊

Kram ❤

Susanne sa...

Du verkar ha haft en kalasdag

Ama de casa sa...

Den där skatan är en kaja. Fast ingen fyllkaja. Ja, beroende på vad den hittade i papperskorgen då ;-)

EM... Jag trodde ett tag att det skulle tilldra sig i Brasilien som "allt" annat. Sen hintade Anders lite fint om den inledande bokstaven i just "EM"... :-) Haha! Jag är verkligen insatt! Men lär nog inte komma undan helt. Hoppas på att kunna kolla från diverse barer, förena nytta med nöje typ. Fast jag undrar lite vad "nyttan" skulle vara i det fallet :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Lite härligt att du sitter och beundrar en äcklig spyfluga! Och tycker det är bra att det är återvinning på gång.

En annan har ju haft hushållskompost och sett vad den där återvinningen innebär: fullt med nya äckliga spyflugor!

Yick va äckliga de är!

Steve sa...

En riktig BP-mix du bjuder på idag.
Jag har oxå införskaffat EM-bibeln som förvisso är späckad med information men jag är besviken på att det inte står ett ord om den s k lottningsnyckeln för grupptreorna.

nalta norrland sa...

Flugor är inte mitt favoritdjur ;-) men bilden på flugan med köttbiten var på sitt vis läcker ;-) Pippifågeln är en Kaja, inte en Skata (ifall jag nu inte ser helt galet) Kajor är liksom duvor "råttor med vingar".

Kolonilotta sa...

Usch va äckligt det är med flugor i maten!
Däremot lät lunchen riktigt god! :)
Em i Vaxholm var väl en fullträff med vädret som var igår. Kunde ju inte bli bättre! :)

Vi får väl hoppas att det ordnar till sig med vädret nu innan EM sätter igång där nere. Jösses vad mycket regn dom har fått.

Eva Trillian sa...

♫ ♪ Sommar, sommar och sol ... ♪ ♫ ... och fotboll! :) SÅ många böcker som jag har samlat på mig för att läsa så ska jag nog över leva fotbollssäsongen även i år ;)

Eva Trillian sa...

Snygg bild på flugan! Glömde jag säga! Gillar den gröna metallic-färgen!

Monica sa...

Älskar kajor dom är mycket trevligare än skator.
Vaxholm har vi inte varit i på ett par år, dags
för ett besök kanske.
Dom flesta muggar här ute har man låst så man
får hämta nyckel, det vet i fan hur det har blivit.
Men dom är rena och fina i alla fall.
Ha en skön helg

Stare Ström sa...

Både spyfluga och kaja. Du börjar bli riktigt naturintresserad! :-) Så bra att du har skaffat dig en EM-bibel så jag får ordentliga reportage.

Mias Mix sa...

Varken flugor eller kråkor tillhör mina favoriter men ok lite trevligare än toaletten :) De andra bilderna däremot är riktigt trevliga. Härligt att EM börjar snart, men tror tyvärr det går illa för Sverige.

Steve sa...

Hur kunde jag glömma min EM-tipsmedverkan. Tack!

Husbilen-Ellen sa...

Flugan var fint fångad på bild! Fotboll är jag inte hemma på, så du får studera bibeln för mig också!

Unknown sa...

Skatan som var en kaja...grym fågel, det ska bli mitt nästa fägelprojekt, en kaja alltså. Deras ögon är något helt särskilt.
Flugbilden var väldigt bra, dock aningens äcklig.
Fotbolls EM, har ju ingen tv så jag får hålla koll här hos dig.
/Kiki

Anders W sa...

Snygg kavalkad. Gillar speciellt de första bilderna. Odlar du sådana där "gröningar", eller vad mutade du med?

Anki sa...

Haha ... spyflugor och kajor - vilka lunchkamrater :) - men toppenfina bilder!
Härliga tider stundar för den som är fotbollsintresserad ... så bra att du fått tag på en EM- bibel - kanske orkar jag se någon av Sveriges matcher :)