torsdag 16 juni 2016

Att göra en ”Island”


Det här måste vara speciellt framtagna fotbollsskor för supportrar. Har nämligen inte sett den varianten på spelarnas fötter.Å sätter man ribban högt så hade ju en gyllene variant varit aningen vassare kan jag tycka;-)


Gillar man fotboll så gör man...


... eller så utnyttjar man tiden på Roslagsbanan till bokläsning i stället. Personligen brukar jag kolla Sportbladet och deras fotbollsapp när jag åker kollektivt just nu;-)

Att göra en ”Island” i pågående Euro 2016 verkar vara svårare än man kan tro, mycket svårare. Det ser till och med ut att vara omöjligt.

Frankrike – Albanien
Ingen kan säga att Albanien inte gjorde sitt yttersta i denna David mot Goljat-match. Det höll i 89 minuter, eller rättare sagt 89 minuter och 34 sekunder tills Frankrike lyckades spräcka nollan. I den 96:e (!!!) minuten kom även 0-2 målet. Jag bara älskar underdogs som ger de stora nationerna en match. Hoppas att detta kämpande Albanien som spelar med hjärtat spöar Rumänien i sista gruppspelsmatchen.

England – Wales
”The Battle of Britain” – England-Wales - vann stornationen idag. EM-debutanten Wales försökte sig också på en Island, men även de misslyckades på ungefär samma sätt som Albanien. 1-1 stod sig i 92 minuter, tills inhopparen Sturridge lyckades slå in segermålet till 2-1. Wales gav allt och lite därtill. Det räckte dock inte här heller. Men laget har Ryssland kvar i sista gruppspelsmatchen. Hoppas Wales vinner. Som sagt jag gillar underdogs.

Ryssland-Slovakien 1-2
Slovakien gjorde ingen Island utan gick ett steg längre. EM-debutanten tvålade nämligen till Ryssland med 2-1. Å vilka vackra mål! Snyggt kämpat där! Bara Wales gör sitt jobb i nästa match så är ett annat problem löst också – Rysslands organiserade hulliganer som förstör fotbollsfesten vart dom än sätter sina fötter i Frankrike just nu skulle vara borta för gott. Kom igen Wales. Gör ert bästa för alla fotbollsälskare!

15 kommentarer:

Meta sa...

Suck,,, det är mycket fotboll nu. synd att jag inte gillar det då.Får väl ge det en chans och kolla lite jag med då här regnar det så vad gör man när orken är slut och jag bara vill slöa. Det där med Sverige och minst med pengar det tycker jag är orättvist ska vi inte hålla på våra egna eller är vi snåla kanske.
Ha det bra ikväll
kram Meta

nalta norrland sa...

Vad ska jag säga... Mycket fotboll nu :)

Susjos sa...

Just nu pågår Tyskland-Polen, Tyskland borde väl vinna ,världsmästare som de är, vi var på Kefalonia och fick se Tyskland tvåla till Brasilien ordentligt i VM-finalen ,eller hur, de vann väl överlägset?
Men än så länge ( i kvällens match mot Polen) står det 0-0!!!

Så hoppas vi Wales vinner över Ryssland, det vore nåt!

Ditte sa...

Supporteskorna skulle jag gärna ha, men kanske i gyllene färgskala också...Men å andra sidan hemma kan jag lika gärna ha mina badskor... Tror kanske dessa som du visar har stoppade tår eller stålhätta. Kan behövas på vissa läktare i Paris...
Din analys var klockren och roligt är att dessa "underdogs" kommer att ge lite skrällar. Heja Wales! Att jag sedan tror att Frankrike kommer till final är ju en annan femma.
Slovakien gjorde väldigt bra ifrån sig, all heder. Och ryssland borde åka ut efter allt bråk, men å andra sidan är det int elaget som bråkar. Kanske?
Polen- Tyskland; 0-0, bra jobbat av Polen.
Mycket fotboll blir det, men visst är det roligt.
Njuter av de spanska kommentatorerna som verkligen är i matcherna.
Här visas för övrigt alla huliganbilder som SVT klipper bort. Undrar varför de klipps? Vill man inte visa hur läskigt det är med detta.

Anki sa...

Fotboll i all ära, men det kan bli lite väl mycket med det "goda"... bra att du sammanfattar matcherna här, så jag slipper att hålla koll själv :)
Tuffa skor, men jag föredrar mina gamla sandaler...

nalta norrland sa...

Trodde Wales tillhörde England då det gällde EM, sport å sådant.

Comsi comsa sa...


Håller lite koll på vem som vinner bara, varför vet jag inte, hi hi hi....

Kram ♥

Ama de casa sa...

Jag tittade lite på Ukraina - Nordirland och var ganska säker på att Nordirland skulle ta hem det. Inte för att jag vet särskilt mycket om lagen, men det väder som rådde torde dom på Nordirland vara mest vana vid att spela i... :-)

Dessutom kan jag tycka att det var mest rättvist - Ukraina fick ju vinna Storschlagern i år, dom kan väl inte vinna allt heller? ;-)

Idag hejar vi på Sverige och Spanien :-)

Steve sa...

Kan man säga att Sverige gör en "Island" idag om dom tar poäng mot Italien?

Mias Mix sa...

Ja hittills får du klart godkänt som expertkommentator ☺. Har blivit många mål i slutminuterna, lite synd att England gjorde mål även om de var bättre. Hade varit kul om Wales vunnit. Desto bättre att Ryssland fick stryk!
Vaknade med migrän och halsont men nu har jag vilat ett tag så nu laddar vi för Sverige-matchen. Hur mycket du än gillar Buffon hoppas jag att han gör några riktiga målvaktstavlor idag! Heja Sverige!

Eva Trillian sa...

Ah! :) En god bok :) Svårt att slå!

cat sa...

Oj han verkar väldigt engagerad i sin bok! Gillar som du ju kanske kan förstå läsare mer än fotboll :-)

Kolonilotta sa...

Om sonen fortfarande hade spelat fotboll skulle jag åkt och köpt dom där skorna på direkten! :)
Men vänta nu... jag tycker ju dom ser ut att vara i guld. Ser jag fel?
Tolkar av din text att dom inte är det.
Såg Wales-England igår. Och jag brukar ju alltid hålla på det lag som är underdog. Riktigt fin frispark. Hart gjorde sitt bästa där....
Gläds även åt att Ryssland åkte på stryk. Vill inget hellre än att dom åker hem och tar sina så kallade supportrar med sig! Suck!!!

Men nu är det bara 65 min kvar till avspark.
Tänk om........! :)

Geddfish ♥ sa...

TV:n har inte stått på sen dottern kom hit och nu har hon åkt och här är tyst. Jag tänker inte sätta på TV.
Jag har njutit av ett kalasväder och det är ff balkongväder.
Ha det så gott, här kom en liten hälsning så att säga ♥

Unknown sa...

Bokbilden är ju så bra.
/Kiki