måndag 6 juni 2016

Helgbilen – Custom Bike Show, Norrtälje

Maken och jag har besökt Custom Bike Show i Norrtälje så länge jag kan minnas, men inte sedan 1971 då den första ägde rum;-) Vi brukar ta bilen och köra de 56 kilometrarna till Norrtälje. I år bestämde vi oss dock för att ta dubbeldäckerbussen dit av den enkla anledningen att ingen av oss någonsin åkt en sådan. Självklart klev vi upp på första däck. ”Krypinhöjden” var 185 cm, vilket skylten skvallrade om. Otur att maken råkar vara 195 cm och missade skylten, men han klarade sig utan bula;-)

Rapsfält

Jag bra älskar rapsfält och har sett många exemplar på främst skånska bloggar. Men kolla här – bra 20 kilometer från Täby finns det faktist också rapsfält, fotade genom bussfönstret. Vackert:-)

Custom Bike Show – uppladdning

Jo då, på Stället var det fullsatt. Å den här killen från Finland träffade vi på tre gånger under vår tur i staden. Han var relativt nykter här, men tre timmar senare var han stupfull…

Silo - snart ett minne blott

Väl inne på Societetsparken där Custom Bike Show ägde rum blåste det iskalla vindar. Grus och sand la sig över de blankpolerade motorcyklarna på nolltid. Anledningen ser ni här. Norrtäljes lantmärke – silon – håller på att rivas. I stället kommer där att byggas ett bostadsrättshus med lyxlägenheter - Norrtälje Torn. Suck!

Detaljer
Då motorcylarna var tämligen smutsiga beslöt jag att fota några ”udda” detaljer som är liksom nödvändiga för att få hojarna att rulla. Tyckte hjulen och stänkskyddet var riktigt läckra. Hoppas ni håller med!

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Idag har maken och jag firat Nationaldagen på vårt eget sätt. Mer om det imorgon. Ska hälsa på er under kvällen. DS.

24 kommentarer:

cat sa...

Här var det krom vill jag lova! Nu har jag äntligen kommit på vad nya bilen ska heta. Den får dela namn med en favohäst och heta Pärlan.

Days by Johanna sa...

oj trodde inte ni hade raps så långt upp! :)

sorry vännen för jag skrämde dig, var inte meningen, tänkte jag skulle vara fyndig med rubirken och alltid luras någon, men min mening var inte och skrämma någon. Ja erik är klok man och jag är glad han är min :)

Stare Ström sa...

Vilka läckra detaljer! Mycket bättre än att se en smutsig hoj!

nalta norrland sa...

Rapsfält, å yes ännu en sak Du å jag har gemensamt :)

Å Du jag har relativt långt hår, en bit ner på ryggen... det var för 11 år sedan jag hade kortare hår, jag har nämligen inte klippt mig sedan 2009 av olika anledningar.

Så Du hade ju rätt :)

Finfina bilder på MC-delar, krom är snyggt.

svar Det tog mig 10minuter hemifrån till mina föräldrar å då hann jag ta på mig kläder oxå... jag hade precis lagt mig en 45minuter innan min mor ringde, kan väl säga att hade det funnits en poliskontroll hade jag troligtvis inte varit glad idag...
den tid det tog mig att ta mig till mina föräldrar satt min mor i telefon med 112, först hade hon fått vänta drygt tre minuter innan någon ens svarade å sedan hade hon fått vänta... sedan var ju resultatet nedslående, ingen hjälp, tur jag kunde frakta pappa själv, hade han inte kunnat gå å dessutom klara av att sätta sig i bilen... ja då hade det varit big problems.

Susanne sa...

Så himla vackert med raspfält.

Unknown sa...

Kul att du/ni var där. Senare på kvällen spelade min käre make...lyssnade in natten eller lämnade in innan mörkret och iskylan slog till?
Snygga motorcykeldetaljer, mums.
/Kiki

Olga T sa...

Oj vad snyggt! Tänk vad de putsat!
Läs din rubrik en gång till, hade de bilar också? ;) Lite kul titel tyckte jag,

Steve sa...

Ett vackert rapsfält och en full finne. Ja, du brukar ju bjuda på häftiga kontraster.

Hanneles bibliotek sa...

silos, raps och bike, somrigt!

Ditte sa...

Norrtälje har vi varit till många gånger, men aldrig på dettta evenemang så kul att hänga med dig. "Stället" har vi dock besökt några gånger.
Och visst är rapsfälten här vackra och inte endast Skåne rapsfält hava...
Häftiga kromdetaljer...Undrar om det blev en tur på någon av cyklarna och även om den uteblev förstår jag att ni had en bra och kontrastrik dag.

Susjos sa...

Oj, det visste jag inte att "Silon" håller på att rivas för bostäder? den ligger väl mitt emot "Norrteljebåten" där jag ätit lunch vid några tillfällen?
En av mina bekanta som jobbar natt på operation ( vi brukar träffas ibland på nätterna när jag har kejsarsnitt på operation) kör mc, och såklart har hon varit i Norrtälje i helgen, sett massa bilder på facebook :-)

Ulla Maria sa...

Alltid lika spännande och underhållande hos dig. Som vanligt snygga och varierade bilder och läsvärda bildtexter. Dagens favo är nog silon under rivning med de frasiga kanterna. Trots solljus och klarblå himmel har den något skrämmande över sig. Fascinerande.

KajsaLisa sa...

Hjulen var hur rymma som helst, vilket detaljarbete. Jag har åkt förbi silon några gånger i år och skrattat, snacka om att den är välbyggd, dom verkar ha ett helvete att få ned den.

betty-NZ sa...

These are all great photos. I really like the chrome!

Eva Trillian sa...

Glittrande krom och gula rapsfält - det är sommar det :)

Hasse Thorén sa...

Gult och blått... 6:e Juni i ett rapsfält..

Ama de casa sa...

Men oj... Inte för att dom var särskilt vackra, men dom ska ju liksom vara där, silosarna i Norrtälje. Dom kunde väl ha målat upp dom lite skojigt istället?

Den där gröna detaljen på sista bilden - är det ditt kamerafodral, eller? ;-)

Anki sa...

Här blänker det minsann av en massa sköna detaljer!
Några gemensamma saker har vi - bl. a. kärleken till blommande rapsfält!

Comsi comsa sa...Läckert men så synd på annat. Hm...

Rapsfälten är jättefina och man blir glad av dem, man blir glad av gult kort och gott!!! :D))

Solig kram ♥

Emma, Sol som sol? sa...

Jag såg vid Upplands Väsby ett år hur det ena fältet var gult av rapsen och det bakom var blått av lin. Där var det en svensk flagga som hette duga!

Vi hade en åker intill vårt hus i Sverige och det var något år böljande gult. Det var så fint. Fast jag gillade åren i träda också, när jag kunde gå på upptäcksfärd och plocka blommorna!

Kolonilotta sa...

Ett oljefält i Stockholm...
Läskigt! ;)

Riktigt snygga fälgar. Wow! Läckert!
Kan tänka mig att ni såg en och annan till där ute som hade fått i sig lite för mycket...
Det hör väl liksom till dom där träffarna. Tur att dom inte kör hem samma dag! ;)

anemonen sa...

Jag håller med och läckra är de bikarna, men jag vill inte åka och ingen ha. Däremot moppe är kul att köra. Silos ser man i Skåne stora som du visar här men de rivs inte. wow lyxlägenheter och då kan jag undra vem som skall bo där då för bostäder behövs men mer till våra nykomna då ju...Dubbeldäckar låter häftigt och inte heller jag har åkt i sådan. Ja att vara lång kan vara lite marigt ibland och sådan tur att det gick bra trots allt.

Per-Anders sa...

Fina bilder! Jag tycker att silon borde få stå kvar i det skick du visar på bilden - som ett konstverk.

Husbilen-Ellen sa...

Vilka fina hjul!!