lördag 25 juni 2016

Lördagscitat #49Citat: I want my handbags and my shoes to be stylish but I want to make sure that they're versatile. I travel and I have to make sure the pieces I put into my bag can go with a dress or with shorts or jeans.

Källa
: Maria Sharapova


Det var min favo kollega Eva som tipsade om de schweiziska Freitag-väskorna för något år sedan. Hon klickade omedelbart hem en väska och jag hängde på direkt. Hon köpte en blå väska med ett stort ”E” på. Jag handlade en orange med ingen text på. Tyvärr ser man inte dessa tuffa väskor alltför ofta i Stockholm. Under de tre åren jag ägt min orangea bag har jag bara sett en kille med en stor grå axelväska av samma märke. Men i onsdags upptäckte jag en kvinna på min hemmaplan. Hon bar på en röd sådan. Ja, vi Täbybor har en ”speciell” smak. Fast kollegan Eva bor inte i Täby utan i Alvik;) Å Maria Sharapova skulle nog älska den väskan med tanke på vad hon skule stoppa i den. Den expanderar nämligen. På riktigt!

Fler citat hittar ni hos Marie i Skrifvarstugan.

PS. Freitag gör inga rosa väskor som tur är. Återvunna presenningar och flygplansbäten är liksom inte rosa som tur är;-) DS.

21 kommentarer:

Annorlunda sa...

Vi har haft en fin (Midsommarafton) i går. Vi åkte till ett ställe och firade sedan efter det så åkte vi en runda. Sen har vi tittat på film i går. I dag blir det nog lugnt på (Midsommardagen). Har en fortsatt trevlig midsommarhelg!
Hej och välkommen till min blogg!
45 år gammal och bor i Småland tillsammans med min familj!
Jag fick själv diagnosen ett antal år sedan!
Jag är förtidspensionera sedan början på 90 talet!
Gastric Bypass opererad i Nov 2010, från 120 kg till 70 kg!
Följ gärna mig och min lilla familj i vår vardag!
http://nouw.com/annorlundaannorlunda/profile

Lovisa sa...

Haha, så modigt av dig att våga ta ett kort!

Ditte sa...

Bra citat! Gillas helt klart! Och väskorna från Freitag också! Hade inte tidigare hört talas om dem.
Har haft väskförbud (egenbestämt) i några år. Har väskor i parti och minut. Men jag gillar de som inte alla har. Skulle därför aldrig gå omkring med en M.K. kopia...Eller annan kopia. Men alla är olika...
Bra fångat foto, här var du snabb!
Och vad gäller Maria Sharapova så har du alldeles rätt för en del preparat komme i större påsar...Men kanske har hon fyllt sin kvot.

Anita Malta sa...

Det där ser ut att vara en allsidig väska som passar en ombytlig men bestämd kvinna :-D
All heder till Freitag som satsar på återvinning, recontextualizing. Rosa bälten på flyget!!! Hahaa.. undrar om du skulle vägra åka med eller blunda dig genom hela resan :-)
Tro det eller ej men nu har vi precis köpt en lägenhet i Kuching !!!

Marina sa...

En mycket läcker väska!

anemonen sa...

Ja de verkar superduper bra de där men tyvärr inget för mig som inte kan ha något på ryggen. Annars ser jag att det är väska a la mig. En firma som verkar tänka på miljön vad jag förstår och sådant gillar ju jag som nu tänker återvinna mina för små gamla kläder. Med en god sömmerska funkar det ju.

Emma, Sol som sol? sa...

Som Lovisa säger, att du vågar ta kort så där på alla! Jag har sett flera saker som jag skulle vilja men inte vågat och flera gånger har jag funderat på om BP hade gjort det. Som kvinnan som hoppat upp på mren och stod dubbelvikt och tittade på busstidstabellen. Taskigt placerad tabell men jag önskar att hon hade hittat en annan lösning. Dottern stod brevid och tyckte samma sak, tittade åt ett helt annat håll. :D

Geddfish ♥ sa...

Du är snabb och duktig att fånga de där människorna i olika situationer. Men, jag tror att du har fina kameran med teleobjektivet ;)
Alla väskor som jag kan ha på ryggen gillas!
Så, detta hade vart nåt.

Days by Johanna sa...

Du är grymt duktig på smygfotografera folk :) Paparazzi nästa för dig!

Ja, vi hade nog det igår, tror det var över 30 i luften igår.... :)
Ja hugo är van vid och ha runt 37 i badbaljan, så de 25 i poolen var lite i kallaste laget, men han såg ut och trivas så han fick vara kvar, men så fort vi såg han börja huttra tog badet slut, för hans besvikelse, blev lite trårar, men vi vill ikke bli sjuka nu!

Klimakteriehäxan sa...

Skulle gärna ha en sån över axeln!

LissenTo sa...

Cool väska och kul att ha något personligt!

Fantastiskt väder här och jag njuter för fullt. Hoppas du har det likadant

Comsi comsa sa...


Du glömde berätta vad man stoppar ner i den väskan, det än ser rymlig ut. ☺ 🎥

Kram ❤

Steve sa...

En väska kan alltid vara bra att ha. Även på en torsdag.

Anki sa...

Ja, men visst - klart man vill att det ska passa till allt! Praktiska och bra väskor - och en passande bild! Du vågar smygfota lite du också ... kul!

Ama de casa sa...

Låter som en himla praktisk väska. Eller inte... Ju större - desto mer får man kånka på. När det är mycket som ska bäras med brukar jag använda Anders rygga. På Anders, alltså ;-)

Haha! Du är helt klart ledsen att den inte finns i rosa. Det kan jag allt läsa mellan raderna, trots att det bara står på en rad :-)

nalta norrland sa...

Med tanke på att Cancerfonden sponsra bönderna med rosa och ljusblå plastpåsar (?) till hö-rullarna så kommer det nog rosa presenningar inom kort å Du kan shoppa Dig en fin Freitag väska :)

Ulla Maria sa...

Ser att Freitag-väskorna kan vara något för mig. Gillar när man kombinerar det som är praktiskt med kul design. Mycket troligt det blir en beställning därifrån innan dagen är slut. Kanske ryggsäcken man kunde fylla med mängder av prylar och sedan toppa med helium (kul film de visade), då blir packningen lätt att bära.

Susanne sa...

Det var ju synd att de inte finns i rosa, för då hade jag klickat hem en ;)

Eva Trillian sa...

Är inne på deras hemsida och dreglar lite nu och då - men ännu har inget köp blivit av :) Kanske är det roligare att sukta efter dem än att äga en? En dag kanske jag tar reda på det ;)

Husbilen-Ellen sa...

Det gäller bara att de inte expanderar för mycket, för då blir väskorna tunga att bära på.

Unknown sa...

Ska kanske kapa ideen och just göra rosa väskor a la Frei-tag, mina ska heta skär-#.
Nejdå, freitags ide och produkter är hur lyckade som helst.
/Kiki