torsdag 23 juni 2016

Zexit


Täby Centrum klockan 14:00 idag. Den gamla mannen är ett "original". Han brukar gå i AIK:s ställ i vanliga fall. Men om Sverige är med i stora mästerskap bär han den här outfiten. Till och med skorna är blågula. Himla roligt att se faktiskt.

Zexit stod det med stora bokstäver på Aftonbladets framsida idag. Fyndigt med tanke på dagens Brexit i England (folkomröstning om England ska lämna EU eller inte). Zexit står för Zlatans ”exit” ur landslaget och tyvärr även för Sveriges sorti ur Euro 2016.

Sorgeslips
När ödesmatchen Sverige-Belgien spelades klockan 21:00 igår kväll var det 26 grader varmt. Speciellt de svenska spelarna svettades kopiöst redan efter 15 minuter, vilket jag kan förstå. Laget spelade riktigt bra och Marcus Berg lyckades avfyra Sveriges första skott på mål - under hela turneringen. En som inte svettade, bar grå kostym med väst och en svart sorgeslips var tränaren Erik Hamrén. Det bådade verkligen inte väl. Ja, det gick ju som det gick också. Så skönt att slippa denna konstant smajlande människa framöver. Å svarta slipsar borde vara förbjudna på tränarbänken. Vilka dåliga vibbar.

Island
Lilla Island med den svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck gjorde det omöjliga. Laget slog Österrike med 2-1. Island hade två skott på mål under hela matchen. Det första i den 18:e, och det andra i den 94:e matchminuten. Snacka om effektivitet. Eloge! Respekt! Beundran! Grattis Island!

Önskar er alla en riktigt Glad Midsommar:-)

19 kommentarer:

Ama de casa sa...

Ja - HEJA ISLAND! :-)

Ha en riktigt Glad Midsommar ni med! :-)

PS: Nu ska vi snart gå ut och fira spansk midsommar. Dubbelfirande är aldrig fel ;-)

Stare Ström sa...

Tack för kort och bra referat! Vill ju gärna verka initierad...

KajsaLisa sa...

Tack detsamma :) Deppa inte ihop över fotbollen, vi har en härlig sommar framför oss.

Olga T sa...

Ha ha ha! Väljer att bara skratta och inte skriva ngt :))))

Geddfish ♥ sa...

Många konstigheter i vår Herres hage.
Det var väl synd om fotbollen, får jag säga ändå, jag som inte är intresserad, vill ändå att det ska gå bra för Sverige.
Men men, nu blir det nya tag. Sill & co i morgon.
Trevlig Midsommar!

nalta norrland sa...

Hejja Island :) Ett litet land gör så gott det kan :)

Mannen i blågula kläder måste ju verkligen vara ett original,
friskt vågat... eller nått sådant ;-)

Vi har en man här som går under namnet "svaret mannen", idag var han klädd i kjol, lite skotsk inspiration ;-) pappa kommentera att mannen i alla fall inte var rädd att sticka ut å vara annorlunda.

Mias Mix sa...

Så himla trist att det är över för Sveriges del. Men jag är inte förvånad. Tyckte de spelade så himla dåligt kval förutom sista matchen mot Danmark. Så tyckte inte de hade så mycket i EM att göra. Däremot tyckte jag de spelade riktigt bra sista matchen. Men matchen mot Irland var ju den som avgjorde, de skulle ha vunnit den.
Nu får vi glädjas med Island och hålla på dem :) Så bra gjort!! Och jag gillar ju Spanien och Tyskland, vet inte riktigt vem jag ska hålla på när de möts nästa helg...
Önskar dig en riktigt fin midsommar! Kram

FREEDOMtravel sa...

Til hamingju Island! :) Roligare att heja på Island i år än på Sverige ;) Trevlig midsommar!

Comsi comsa sa...


Island 👏👏👏👏 bravo! 👏👏👏
Så roligt att dom vann. 🏐

Midsommar kram 🌹🌻🌼🌻🌹🌻🌼🌹🌻🌼🌹🌻🌼🌹🌻🌼

Eva Trillian sa...

Glad midsommar!
Önskar dig fina dagar - oavsett hur vädret är :)

Steve sa...

Håller helt med dig vad avser bruket av svart slips.
Glad Midsommar!

Annette sa...

Lars Lagerbäcks namn känner jag ju till i alla fall, har han bytt till Island nu? Och Island är vidare alltså? Det tycker jag är kul, islänningarna med sitt svåra klimat, ständiga hot om och även faktiska vulkanutbrott och under en period en nära nog kollapsad ekonomi verkar vara ett rejält folk som alltid lyckas komma tillbaka. Island håller jag på :)

Kul med engagemang - mannen i blågult, och normalt svartgult, verkar vara ett riktigt original, fram för fler sådana!

Ulla Maria sa...

Hade själv missat Aftonbladet igår så jag skrattade gott när jag i min blogglista läste din rubrik för dagen.
Gillar den hängivne mannen och att jag också ser en gul fotbollströja på bild i tidningen han håller i handen. Klockrent foto. :-)
Kul också att lilla Island och Lagerbäck visar att det viktigaste inte är en stjärnspelare utan att man som ett lag kan skapa den andan och stämningen att man tillsammans kan lyfta sig och uträtta storverk. Vilket torde visa att fotboll faktiskt är en lagsport.
Önskar dig en riktigt fin midsommarhelg.

Carita Liljendahl sa...

Visst var det tråkigt att Sverige inte tog sig vidare... Zlatan var lite ensam, tyvärr. Men några unga nya löften tycks ni ha.
Får glädja oss åt Islands framgång i stället.

Stare Ström sa...

svar: Ja, det är årets ungar! Och sothönan ligger på boet som om den ruvar. Har inte kunnat se om den har ägg. Man vet ju inte med hönshjärnor...

Ditte sa...

Tack föer detta referat! Undrar om originalet nu i Täby C tar på sig sogedräkt elle rgläds med Island och kommer i deras dräkt.
Hamrén gör ju ingen direkt glad ocg inte i dessa sammanhang. Och svart slips? Kanske tur att han inte hade vit...Zlatan ut, Zexit, bra där. Och nu blir det ju även Brexit. Blir mycket trassel där med Englands fotbollsspelare och mycket annat ksom följer med det hela...
Lägerbäck och Island är att gratulera, men inte ens Lagerbäck fick så mycket credit i Sverige. Svårt att bli profet i eget land.
Kanske kan nu fotbollstränarna för Sverige blicka mot simmarnas håll vad gäller framgång och resultat. Visserligen inte ofta en lagsport men de som Sarah Sjöström säger "jag är här för att vinna". Borde tas efter även i fotbollssammanhang.
Önskar dig en trevlig midsommar från horisontalläge med en fot som är som en fotboll. Ont gör den också.

Anita Malta sa...

Då fick jag veta lite om det jag inte har en aning om men jag har iallafall redan innan förstått att det pågår "viktiga och avgörande" matcher inom fotbollen värld :-)
Hoppas du får en riktigt Glad Midsommar ! Ja glad lär den bli om jag känner min Beate rätt, oavsett väder och fotbollsförluster :-D Kram från Malta !

Unknown sa...

Något för oss svenskar att vara glada över, vår Lasse. Men hörde att svenska U21-laget är europamästare...det finns med andra ord hopp
/Kiki

Per-Anders sa...

Just nu sitter jag och tittar på Island - England. Det är mycket roligare att hålla på Island än på Sverige. Island gör i alla fall mål.