fredag 10 juni 2016

En timme kvar


Det här skulle utan minsta tvekan vara en läktare på en fotbollsplan för ett Div. 5 lag. Tyvärr är det den nya solterassen vid Odenplan. "Plattan" tillsammans med planen - jag menar terassen - är lika öde som Täby Centrums torg.


När ett lag har vunnit EM brukar det hyllas i hemlandet. Spelarna körs runt i landets huvudstad där vägarna är kantade av tusentals supportrar. Ungefär som att fira studenten i Stockholm alltså.


Några tycker att det är dags för England att vinna ett stort mästerskap igen. Det är ju 50 år sen sist så...


Nästan som i fotbollstokiga barer i bland annat Spanien. Love it!


Järnvägspuben vid Östra Station är "utsmyckad" för Euro 2016. Till och med en tv har ställts dit för att följa matcherna. Som sagt - Sveriges pubar närmar sig Spanien;-)

Om 50 minuter - klockan 21:00 - kommer mitt liv att förändras en aning. Då är det nämligen avspark mellan Frankrike och Rumänien i EURO 2016. Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag är en fotbollsnörd (dock ingen kalenderbitare). När det är VM och EM (för er oinvigda och totalt ointresserade läsare som tror att Euro är en valuta så är EU samma sak som EURO ). Ja, Euro är pengar också såklart, men det bryr jag mig inte om så värst mycket just nu, eftersom jag tänker befinna mig i tv-soffan på hemmaplan till den 10 juli, då EM- finalen spelas i Paris.

Fotbollsexpert!!!?
Å eftersom jag anser mig vara fotbollsexpert (inget fel på mitt självförtroende alltså som ni ser) så tänker jag ge André Pops (med ny moderiktig frisyr som gör att han ser 10 år äldre ut), Daniel Nannskog (med lika tråkigt modeinriktat hårsvall som gör att han ser ut som en pudel) samt Glenn Strömberg (med en härlig motSTRÖMs-look, vilket jag älskar!) en match i studion. Tv4- kommentatorerna gillar jag inte, så där ”vinner” jag – från tv-soffan alltså. Å ni - jag har ingen bollplank heller när jag skriver, då min engelska make är expert på cricket och MotoGP och inte ens vet vem Wayne Rooney är.

Läsartapp
Med andra ord är det ni som orkar läsa mina rapporter som får avgöra hur bra jag sköter mig det närmaste fyra veckorna:-) Å japp, jag tar risken att tappa ett antal läsare. Älskar stora fotbollsmästerskap mera än allt annat.

PS. Å de dagsfärska bilderna (förutom foto 1) har visst med EURO 2016 att göra;-) DS.

21 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ååå hoj, fotboll tillhör inte mitt intresse, vet att bollen är rund... så mer kunskap har jag icke. Men Du står ju ut med min följetong a la sjuk pappa så jag kommer att hänga kvar... i vått å torrt eller ja trots fotboll :)

svar 1: Du, i glesbygd finns inte så mycket kollektiv trafik att välja på, om jag inte skjutsar min far så förhoppningsvis får han sjuktransport, men då han behöver sällskap, nån som pratar, lyssnar å minns hade jag ju ändå varit tvungen att följa ;-)
Idag har vi varit på Sjukstugan å pappa fick inhalera, lite lättare å andas blir det.

svar 2: Bullen är döpt efter ett barnprogram Meckar-Micke, Bullen och Dan :) Frost är även han döpt efter barnfilm, Disneys film Frost :) Frost är en Europeisk slädhund (Eurohound), även kallad Scandinavian hound, är i grund och botten inte en homogen ras utan en blandning av olika hundraser, varav pointer, vorsteh är grunden men längre bak i stamtavlorna går även alaskan husky och siberian husky att finna.

Ditte sa...

Odenplans nya "look" är ju för trist! Ett klart nerköp för Vasastan och mina gamla hemtrakter.
Har just sett matchen Frankrike - Rumänien på spansk tv och här är då kommentatorerna verkligen med i spelet.Men inte helt enkelt för Frankrike här. Känns som om de spanska kommentatorerna var på plan.
Glenn Strömberg??? Tyvärr har jag aldrig gillat homnom och undrar vad han gör och varför han ens är med.
Johanna Frändén hade varit betydligt bättre och kanske hade ni kompat bra ihop.
Finns det ingen ledig plats? Dags för gubbsen att dra sig tillbaka.
Jag ser fram emot dina rapporter och analyser. Gillar också fotboll, men är inte en lika stor entusiast som du är förrän i finalen.

Susanne sa...

Hoppas arr det är lika lite folk i soltrappan när jag ska sitta där och njuta av sol och värme

KajsaLisa sa...

Egentligen bryr jag mig inte, men älskar du det skall du givetvis kriga om det. Får kolla på dina bilder under tiden.

KajsaLisa sa...

Just det, häftig solterass, måste kolla upp den

Ama de casa sa...

Hoppas dom svenska barerna närmar sig dom spanska även prismässigt... :-)

Matchen igår var tydligen bra. Själv nöjde jag mig med den lagom långa - men mesiga! - invigningen. Fattade nada av dom som struttade runt. Särskilt Dalí-läpp-tjejerna? Invigningar brukar ju vara PAMPIGA??? Mäktigt dock för hon Zara att sjunga inför alla dom där åskådarna (plus TV-tittarna) :-)

Steve sa...

Jag förstår att du stortrivs nu.

Har de så tjusiga läktare i div 5 i Stockholmsområdet?

Vad har du själv för frisyr så här i EM-tider?

Mig får du i a f behålla som läsare.

Geddfish ♥ sa...

Jag är inget fotbollsfan, men gillar dina bilder!
Och jag gillar festligheter och allt som förgyller livet.
Önskar dig en flott lördag med mycket innehåll. Kram.

Anki sa...

Haha ... du är då för rolig! Jag fortsätter att läsa din blogg - alltid lär jag mig nåt :)

Ulla Maria sa...

Föredrar liksom du kommentatorerna på SVT framför de på TV4. I vårt hem är det mannen som har det största intresset liksom ett i sammanhanget passande namn även om han inte är från Göteborg men väl härstammar från västkusten. Han såg matchen från tv-soffan medan jag svor, skar passepartouer och kastade spridda blickar på matchen från matbordet strax intill.
Har själv inga klara favoriter ifråga om vinnare medan sambon hoppas på England (att Sverige har något med slutspelet att göra finner han otroligt).
Kul att pubarna i Sthlm också börjat med matcher på TV. Alltid en rolig sysselsättning när man befinner sig i Spanien eller Grekiska övärlden att besöka någon pub och titta på Premier League.

Comsi comsa sa...Det var gott om folk i trappan för några dagar sedan, men de kanske bara provsatt, he he...
Fotbollen har jag inga kommentarer till... :)

Kram ♥

Carita Liljendahl sa...

Ja, så har det då åter börjat. Kollade FRA-RUM i natt, tyckte Rumänien kämpade bra och skapade fina chanser.

Eva Trillian sa...

Du är den kontakt jag kommer att ha med fotbollen veckorna framöver - så det är trevligt att veta att det kommer vara expert-stämplat! You go, girl!

Kolonilotta sa...

Jag gillar att Stockholm äntligen fattat att man skall uppmärksamma alla stora och roliga händelser. Eurovision, euro 2016...
Det blir så mycket roligare då. Eller hur?
Jag ser fram emot att läsa om alla matcher här hos dig eftersom jag garanterat INTE kommer se alla på tv. Jag gillar mästerskap. Men det blir liksom lite för mycket om man ska hinna med alla.

biggeros sa...

Jag är ingen fotbollsförbundet men däremot gillar jag handboll och ishockey 😉Däremot kan jag följa EM och VM de länder som jag skulle kunna tänka mig att vinna och när det börjar att hetta till. Såsom EM år 1992. Då Danmark vann. Här i Spanien visas EM på stora dukar eller TV utomhus. Mycket stämning. Trevlig helg 😙😚

FREEDOMtravel sa...

Jag är ju extremt fotbollsointresserad men jag vet i alla fall att det pågår, haha. Peter kollar lite matcher nu (han är inte en sån som kollar allt, men när det är EM och VM och sånt kollar han gärna lite matcher).

Rantamor sa...

Rantafar väntar med spänning ...

Tjingelingen från Rantamor.

Emma, Sol som sol? sa...

Den där solterrassen gillade jag ju! Men jag tordde det var en läktare, tänkte mig en amfiteater där då skådespelarna kunde hålla till framför. Har de tänkt att den ska kunna användas så också? Eller är det bara en "sitt här och vänd ansiktet mot solen den sekund den visar sig"? För då känns det som ett överbyggeri. Hmmm.... Kan man säga så?

Mias Mix sa...

Ett glatt och härligt inlägg! Kul att EM är igång och just nu är jag lite impad att Ukraina lyckades vända matchbilden så pass bra i första halvlek mot Tyskland.d Vi får se vad som händer snart. Trodde det skulle bli en lätt match för Tyskland.
Trist med huliganer och bråk och att säkerheten är så dålig. Fotboll ska vara en folkfest!
Men om vi nu ska kunna jämföra dig med expertkommentatorerna så vill jag väldigt gärna ha en bild på dig så jag kan jämföra frisyrerna också :)

Anni sa...

Gillar INTE Glennarna, ingen av dem.
Men jag har ju gjort bort mig så sanslöst att jag skäms. När schemat för arbetsdagarna i butiken skulle bestämmas hade jag fyllt i alla dagar jag inte kunde jobba, men helt utan att tänka på vilka matcher som går när ... bara att bita i det sura äpplet och hoppas att kunderna står ut med att jag har sportradion på hög volym ...

Unknown sa...

Jag tror på Tyskland.
/Kiki