tisdag 28 juni 2016

Det finns sagor och mirakel – Brexit nummer 2

Ytterligare en David mot Goliat match. Så här skrev jag till mina 28 Euro 2016-tipsare igår kväll efter den underbara skrällmatchen:

England-Island 1-2
Det omöjliga brukar man göra omedelbart. Mirakel tar lite längre tid. Island gjorde både och ikväll. Helt fantastiskt! Laget gjorde det på ett sätt som gör att jag nästan är mållös, vilket jag sällan är. Alltså tänk er en mardrömsstart för båda lagen liksom. England får straff i den 5:e minuten. Rooney sätter den. Mardröm för Island. En minut senare kvitterar Island. Mardröm för England.

18:e minuten
I den 18:e minuten satte Island 2-1. Iskallt. Effektivt. En målvaktstabbe, men det är vi ju vana vid att Englands målvakter gör i VM- och EM-sammanhang. Det roliga är att Island inte la sig på försvar utan de hade alltid tre till fyra spelare uppe som nosade vid att göra 3-1. Faktum är att Island var närmare 3-1 än England en kvittering.
Island spelade klokt. Spelarna verkar orka hur mycket som helst och offrar sig i alla lägen. England var ju totalt handlingsförlamad. Är det bara jag som tyckte att Island faktiskt förde matchen på sitt sätt. Love it!
Ser redan Englands tabloiders rubriker imorgon: ”Second Brexit in five days” eller ” An islandic volcano erupted in Britain” - nå’t sådant alltså.

En bragd

Island har gjort en bragd! Å nu väntar Frankrike. Som sagt ingenting är omöjligt och jag gillar mirakel. Vilket gäng och vilken förbundskapten!!!

Sorry förresten Steve, att du nu fick läsa mitt mejl en gång till;-)

PS. På tal om förbundskapten så föregick Sverigebekante Roy Hodgson Englands Fotbollsorganistions agerande och sa upp sig själv. Han hade ett avskedstal förberett. Oooops! Trodde han inte själv på sitt landslag???! Nej, det gjorde han nog inte med tanke på bilderna av honom som visades på tv. Han var ju totalt uppgiven. Varför bytte han inte ut Kane och varför fick Rashford komma in så sent? DS.

17 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Okej, vi åkte ut men vi slapp torska mot IsIand. Tydligen har vi just vunnit VM i nyckelharpa i Österbybruk, vet inte om det räknas lika mycket, är inte så insatt.

nalta norrland sa...

Hejja Island :) kul det gått så bra för dem :)

Ama de casa sa...

En helt fantastisk match! Synd att den där cykelsparken inte gick in i mål också, det hade liksom blivit pricken över i-et :-)

Geddfish ♥ sa...

Jag är inte insatt i någonting vad gäller sport, men har uppfattat att det gått bra för Island och det tycker jag är JÄTTEKUL!

Comsi comsa sa...


Tror jag blivit forbollsfrälst.
⚽⚽⚽ ❤ ⚽⚽⚽

Kram ❤

Ditte sa...

Vilken bragd av Island! Vilken match!
Och en utomordentligt duktig tränare som fått till jst ett lag och inet ett gäng individualister som förväntar sig att andra ska göra jobbet.
Extra roligt är att även Wales och Irland är kvar och med i matchen.
Tack för din härliga recensering! Klockren!
Men nu får vi vila några dagar.
tack för fina bilder, Fullträff där också-

FREEDOMtravel sa...

Till och med jag kollade fotboll... och jublade! Som en hyllning till Island har jag publicerat ett inlägg om Island idag! :) (Och visst är det ironiskt att England lämnade Europa två gånger på samma vecka...!)

Eva Trillian sa...

:) Svenskarna nu:
http://img.memecdn.com/never-been-prouder-to-be-icelandic-and-i-haven-amp-039-t-even-been-there_o_6785057.jpg

Steve sa...

Jag skrev av mig allt om matchen i mitt gårdagsinlägg
( http://stevereflekterar.blogspot.se/2016/06/islands-hjaltar-fixar-exit-for-england.html ). Ännu en gång har du och jag "sett samma match".
Fortsättningen blir högintressant även utan Sverige. Och England.

Days by Johanna sa...

Ser fram emot matchen mot Frankrike. Spännande värre. Ja Rashford borde kommit in långt innan, han gjorde mycket på det korta tiden, pigga ben mot trött ben.

Haha ja sambon hade varit nöjd med att vi gick till rådhuset, men jag vill gifta mig i krykan och han är snäll och stället upp för min skull

cat sa...

Heja Island!

Mias Mix sa...

Så himla underbart roligt!!! Verkligen en bragd. Och så härligt att hela Islands befolkning samlats på torget och stöttar och hyllar sina hjältar. Vilken sammanhållning! Idrott förbrödrar!
Tack för att du alltid är glad och stolt över mig när jag fixar nya jobb till firman, det känns jätteroligt! Min man är likadan, peppar och uppmuntrar. Jag tar inte ut någon jättelön direkt men jag har jobb, lagom med jobb, och de jobben jag har har jag ju fixat själv! Och jag hinner med att göra annat också. Har det ganska bra helt enkelt :)

anemonen sa...

Eftersom jag inte är ett dugg intresserad av fotboll och ishockey kan jag inte kommentera mer än detta. Däremot vet jag att de flesta är det så jag är undantaget:D

Kolonilotta sa...

Tänk om bara cykelsparken gett resultat också! Det hade varit en perfekt förnedring av England! ;)
Mamma filmade folkmassan på torget på Island och det var en magisk kväll och natt! Dom fick verkligen uppleva nått fantastiskt!
Matte det bara gå vägen på söndag också!

Anita Malta sa...

Känns lite svårt att kommentera här då fotboll inte intresserar mig det minsta men bilderna är iallafall skarpa och fina :-D

Carita Liljendahl sa...

En magisk och underbar seger! Och inte illa att jag vann 88 euro också, för att jag satsade en tia på Island :-)

Unknown sa...

Utan att behöva se matchen kunde jag höra och tolka tjoandet från gatan.
/kiki