fredag 24 juni 2016

Midsommarminnen


Så här det det ut där jag är idag - ett tema som Fototriss hade som stående inslag en gång i tiden. Grått och blött men grönt;-)


Det här gänget firade Midsommar på den "riktiga" Midsommardagen i tisdags på innergården. Som ni ser sken solen och det var 24 grader varmt.

Midsommarafton 1994
Med tanke på Sveriges sorti ur Euro 2016 efter gruppspelet kan jag inte låta bli att tänka på den magiska sommaren 1994. Sverige kom tvåa i sin grupp efter bland annat besegrat Ryssland med 3-1 just på Midsommarafton det året. Då sken faktiskt solen här hemma. Ljuvliga minnen denna gråa och trista 24 juni 2016. Sedan grävde Sverige brons i USA, något jag hoppas Island kan åstadkomma i pågående EM.

Midsommarfirande på en ö
Maken och jag har aldrig dansat runt Midsommarstången, men vi har bland annat varit med om midsommarfirande ute på en ö i Stockholms skärgård. Ni vet massvis med vuxna, många barn och självklart ösregn. Otroligt mysigt – NOT! Ja, den midsommarhelgen lär jag heller inte glömma. Det var nämligen första och definitivt sista gången vi sov på en luftmadrasss i ett tält. Tur att luftmadrasser flyter på vatten. Tält gör det inte…

Midsommarfirande här hemma
Vi kommer att fira Midsommarafton 2016 med egen inlagd sill och lammstek. Enkelt och gott. Fira och fira förresten. Den engelska maken tycker inte att det finns något att vara glad över idag. Efter att hans landsmän röstat för att lämna EU (51,9%-48,1%) och varken han eller de andra 4,5 miljoner utlandsbritterna (”expats”) hade något att säga till om i frågan (de hade inget rösträtt) har han mest surat. Och jag håller med honom.

23 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag gissade rätt, jag trodde det skulle bli lämna EU... Däremot tror jag att alla engelsmän som bor runt om i Europa liksom de "EU-utlänningar" som bor i GB kommer att få det svårare, det är kanske inte lika självklart att engelska huliganer ska få vård i Spanien ;-)
liksom de som arbetskraftsinvandrat från andra EU länder, kommer de att få återvända till England efter de varit i sina hemländer?

Anonym sa...

Jag har fullt upp att försöka få veta vilka matcher som sänds på tysk tv och var väldigt glad att de valde just Sveriges sorti istället för Italienmatchen. Så slapp jag zappa efter en annan kanal.
Har läst dina inlägg och gör väl som resten av Sverige nu: håller på Island!
Önskar dig en härlig midsommarhelg från 30-gradigt München. Tur att här finns gott om öl!
Anni som inte loggat in men försöker kommentera från mobilen.

Mias Mix sa...

Trodde aldrig att nej-sidan skulle vinna. Kommer tyvärr påverka hela Europa negativt.
Mycket trevligare att minnas VM 94 ☺. Ha en fortsatt skön dag!

Ditte sa...

Det finns ju betydligt trevligare saker än "Brexit". Och det blev ju väldigt jämt i omröstningen. DEt komme rju helle rinte direkt att ske i morgon. Hörde någon på radion tala om ett par år. Men under tiden....Vad händer då.
Kanske blir det en liknande "särställning" som Norge och Schweiz har just nu.
Förstår att maken surar. Med all rätt! Har förstått att många är upprörda. Och mycket oro för det med sig med ett pund som genast sjönk och euron likaså.
Och den svenska fotbollen kan man inte glädjas åt. Nu är det Island och Wales som kanske kan sätta de större på plats. Jag tror ju även på Spanien som topp tre förstås.
midsommar och regn i Stockholms skärgård har jag upplevt och även i tält. Nej! Varför ska jag ägna mig åt sådant? håller helt med dig.
Här blir det lite lax, jansson, räkor och köttbullar. Jordgubbar har ätits på pannkakatårtan och kanske blir det några till.
Eftersom jag är gravt justerad så blir det genomgående vatten.
Men humöret är ändå ok. Det är inte smärtan...
Önskar er en trevlig kväll.

Ama de casa sa...

Jag blev mäkta förvånad när jag såg resultatet av omröstningen i morse. När jag la mig igår kväll var det ett annat resultat som gällde...

Jag tycker att du gav upp det där med tältcamping alldeles för lättvindigt! ;-)

Ha en fortsatt trevlig midsommaraftonskväll!

Comsi comsa sa...


När jag gick och lade mig läste jag att de troligtvis skulle stanna men när jag vaknade så såg jag att det blev brexit. Många skakar på huvudet idag, detta är en skilsmässa som kommer att få många följder.

Tänk att flyta runt på en luftmadrass på midsommar, det är ett minne värd att bevara, hi hi.... Hoppas du inte är badkruka? :D))

Lamm är gott så smaklig måltid. :D)

Kram ♥

Anita Malta sa...

Minns så väl hur det var i Stockholm på midsaommarafton, det var TOMT förutom jag och maken då som inte valde att åka ut till skärgården, eller ut på landet eller ens att sova på en luftmadrass i tält :-) Nu firar vi inte midsommar alls men bara lite eftersom det är vår bröllpsdag :-) Förstår att maken inte hoppar av glädje vilket många av oss andra inte heller gör. Undrar vad som egentligen håller på att hända med Europa, vi funderar faktiskt på att flytta till Malaysia men det är en annan historia.
Lammstek låter jättegott!
Ha en fin fortsatt kväll. Skål och Kram från Malta :-D

Geddfish ♥ sa...

Jag får då säga att jag blev chockad av EU-utträdet.
Hur dum får man va? Men, som med allt annat i världen, vad kan jag göra åt det?
Det är bara att bida tiden an, uff.

Min midsommar blev i alla fall helt OK. Vädergudarna var på plats och inte en droppe regn och ingen Åskar heller. Utan SOL. Jag kunde faktiskt snarka i solstolen på balkongen *tummen upp*

Guldkryckan sa...

Trodde faktiskt att de som ville ut skulle vinna....bara en känsla jag hade och den visade sig ju stämma in trots den lilla marginalen det trots allt var.

Önskar även er en fin midsommarkväll.

Skål :)

Anonym sa...

Midsommar 1943 - Kompisen och jag beslutade oss för att cykla Väsman runt.
Väsman är en ganska stor sjö vid Ludvika. Det var så kallt, att vi fick lov att ha papperspåsar på händerna. Tänkte aldrig på att vi kunde ha fått
punktis nånstans långt hemifrån. Stannade på tre olika platser och dansade, innan vi kom tillbaka till Ludvika Gammalgård och dansade sista valsen så
där vid 2-tiden på morron.

Brexit - New York Stock Exchange gör en djupdykning! Hoppas det
lugnar ner sej. Obama hade ju försökt att övertala Britterna att
stanna.

Ruth i Virginia

Emma, Sol som sol? sa...

Brexit: ja, vad ska man säga? Jag hoppas att det blir bra i slutänden - vilken den nu blir. Kanske man i EU behöver förstå att alla inte kan klämmas ned i samma form. Kanske man kan lägga energi och pengar på att samspela i stället för att samstöpa?

Positivt tänkande!

Jag är uppvuxen med tältsemester och är scout sedan barnsben. Jag har tältat i snö och ösregn. En sommar "lurade" vi dock med min farmor till Danmark. Det var just det året som det regnade från början till slut och tvestjärnarna frodades. Ingen i familjen glömmer farmors illvrål när en tvestjärt ramlade ned från tälttaket och ned på henne - mitt i natten. Hon avrundade "semestern" med världens förkylning på det. Ingen bad henne och hon bad aldrig om att få följa med igen...

Unknown sa...

Ja det var en fin midsommar ivarjefall....vårt älskade –94.
Hoppas på bättring. Gällande England folkomröstning hoppas jag bara att Europa vinner något gott ur detta resultat.
Må gottt
/Kiki

Maria sa...

Känns som om England tog ett väldigt stort steg bakåt. Har faktiskt aldrig tänkt tanken att ett land vill gå ut ur EU....
Midsommar 2016 kommer att gå till historien som varmaste midsommar ever. Jag svettades flera liter på jobbet och fick jobba hårt på vätskebalansen när jag kom hem till festligheterna;-)
Kram

Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

sol och dans här med

Ulla Maria sa...

Så knepigt att inte expats fick vara med i omröstningen i en för landet så viktig fråga. Inte minst för de britter som bor utomlands. Undrar hur man tänkte när man beslöt att utesluta dem och om deras deltagande eventuellt kunnat innebära att det tippat över i annan riktning.
Vad gäller midsommarväder bjöds vi här på Västkusten på värme och solsken. Tillbringade själv det mesta av dagen på jobbet så något direkt firande blev det inte men jag behövde verkligen inte frysa i mina heltäckande arbetskläder, hjälm och skyddsskor. :-)

FREEDOMtravel sa...

Jag kan förstå att maken inte såg en anledning att fira just idag!!! Vi firade med god matoch goda vänner på däck. Vi avböjde faktiskt att åka ut till Peters släktingar i skärgården eftersom det blir så omständligt med majstänger dom ska lövas och så ska man helst stanna i flera dagar... ;) Detta var precis lagom! :)

Steve sa...

Nu fick du mig att tänka på svunna Midsomrar. Oj så många roliga Midsommarminnen jag hade på lagret.
Britterna ja. Nej, jag förstår inte. Oaktat det så är det i a f en väckarklocka för EU.
Fortsatt trevlig Midsommar!

Days by Johanna sa...

Tält är big no no. Hoppas Hugo aldrig vill göra sånt. Då får hans pappa göra sånt med honom

Ja jag fattar inte var britterna tänker med. Lämna Eu, galet. Men man hör ju jätte många eller hör och hör, läser, många som röstat nej ångrat sig...kanske lite sent nu va?

cat sa...

Det blev först en lugn och stilla midsommarlunch hemma med lilla mamma som gäst. Sedan förbrände jag lunchen och lite till när jag fodrade alla hästar och fyllde på vatten. Som tur är var det uppehåll, men däremot kanonvarmt under tiden.
Ingen dans runt någon stång här heller.
Oerhört trist att det gick som det gick i UK :-( Förstår att din make är mer än arg.

Eva Trillian sa...

Midsommar överstökat, Sverige ute ur fotbollen, Brexit vann ... ja, nu är det vardag igen!
Gillar INTE att valet i UK visade att De vill ur EU - inte med stor marginal, måhända, men det är ju en klen tröst. Äldste sonen, vänner och bekanta som bor där har nu en osäker framtid ... och resten av EU med dem... Kan inte se att det kommer komma gott ur det här :/
Men, imorgon börjar semestern, och DET är ju bra - i den ytterst lilla världsskalan!
Ha en skön fortsättning på en alldeles vanlig söndag!

Anders W sa...

Ja midsommar kan vara både det ena och det andra. En ö-vistelse är inte fel!

Husbilen-Ellen sa...

Det kommer nog vara många diskussioner för och emot denna rådgivande omröstning. Men vi får se vad som händer och vilka andra länder/regioner som hänger på.

anemonen sa...

En grön midsommar fick de flesta i landet. Härligt grön var din och milde tid har fototrissen startat igen. Nu får jag nog ligga lite lågt för jag släktforskar för hela slanten och skall på semester så det blir lite si och så med bloggen.