måndag 16 maj 2016

Helgbilden

Som ni kanske vet så satte fredagen den 13 maj stopp för 13 underbara försommardagar i följd här i stor-Stockholm. Solen och värmen försvann söderut och ersattes av regn, blåst och endast 8-10 plusgrader. Med andra ord kan jag välja att visa er några gråbilder från lördag och söndag, eller så bestämmer jag mig för att låta helgen i stället börja redan fredagen den 13 maj klockan 16:30. Å det är precis vad jag gör, då den arbetande befolkningen ju faktiskt börjar ledigheten ungefär vid denna tidpunkt;-)

Liljeholmstorget
Efter vårt besök i Hammarby Sjöstad hamnade maken och jag på Liljeholmstorget i fredags eftermiddag. I motsats till det döda torget vid Täby Centrum har Liljeholmen lyckats utomordentligt bra med att skapa ett levande torg med bland annat ett suveränt café – Café Bravo. Där får man sin cappuccino precis som man vill ha den i styrka. Dessutom är drycken gjort med stor kärlek som ni ser.

Maken fick antingen en nallebjörn eller en panda. Vi kunde inte enas där.


Själv fick jag en katt…


… som bevarades till sista droppen. Jag kan liksom inte döda katter genom att dricka upp dom. Maken däremot hade inga problem med att göra just det med sin nallebjörn/panda.

I parkeringsgaraget

Lägger även upp den här bilden från det lokala parkeringsgaraget. Äger man en Ferrari har man råd med eventuella böter. På den här parkeringsrutan får man stå i fem minuter. Bilen stod där i minst 45 minuter. Rutan är extra bred som ni ser, men den verkar ändå vara för liten för en Ferrari...

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

29 kommentarer:

biggeros sa...

Det var ju lustigt att föraren inte kunde se hur stor fickan var. Troligtvis trodde han att han körde en lastbil. Katten oxå att den hamnade botten upp....hihi

Days by Johanna sa...

Så söta små djur i koppen :)

Kör man en sådan bil, parkerar man nog osm man vill med, dvs inte i rutan, varför göra som alla andra?

Haha ja jag undrar med hur man hinner blogga när man ha 7 barn. Jag hinner knappt ibland och jag har 1. Nej renodlad babyblogg blir jag aldrig.

anemonen sa...

Först en rättelse på min sista bild. Hurumhumhum på tal om glasögon finess. Det är två manliga präster min son och så jag då förstås. Jag står tvåa från vänster. Prästen Lind, Jag, han som knofade mig Janne och så min son Pontus med gula kragen.Bara en tjej alltså. Jodu har man en sådan bil så vill man inte parkera jämte någon annan som kan vara avis och slänga upp en bildörr. Jag förstår men det är ändå inte rätt att parkera var som helst. Så fy på föraren. Sådana drycker med bilder i har jag inte fått så fina. Min son försökte fixa en capuccini till mig hemma i julas och göra en julgran men jag tyckte det liknade en stenhög, men det sa jag ju inte.......eller gjorde jag det? jo det gjorde jag för jag kan inte hålla truten se. Trampar ofta i klaveret om du förstår vad jag menar. Så till kommentarer så finns där inga skräpkommentarer alls så den har inte fastnat hos mig. Ja du vet den tekniken den är inte fulländad för den är ju uppfunnen av män och de använder grejer när de inte är fulländade. Hade vi kvinnor uppfunnit det här med teknik hade den inte varit framme än kanske för vi är mer noga och vill ha det perfekt innan leverans.fniss.psst min egen tro

Ama de casa sa...

Vilket superfint kaffe! Att det smakade bra är ju inte heller nån nackdel :-) Skickligt gjort att bevara katten!

Alltså... Hur KAN den bilen bara parkera där? Den skär sig ju mot omgivningen... ;-)

Helen sa...

Så duktiga de är som gör så fina kaffekoppar! Ferrari-ägaren tyckte nog att han behövde extra plats så ingen skulle komma för nära och råka repa hans bil. Att ställa sig på tvärsan var nog ett medvetet uttryck för nonchalans.

KajsaLisa sa...

En Natte och en Katte :) Jag tror inte heller bilägaren bryr sig. Så länge dom inte ställer sig på handikapp parkeringen så bryr jag mig inte heller :)

Days by Johanna sa...

Vad roligt och höra du äter massor med Wild chips, den kommentaren lär sponsorn gilla när hon läser den :) Själv älskar jag allt som är super sött haha, så jag föredrar sånt och helt rätt det är ens tör liten boll jag håller i handen :)

Ja det är verkligen tur vi gillar olika smaker, vore jobbigt för de andra i brancjen om bara en sort gick hem. Erik brukar skratta åt mig när jag skall handla lite godis, det går inte.

Susjos sa...

Så lustigt att du varit på Liljeholmstorget, för där satte jag min fot för första gången denna vecka! Vi åkte nämligen tvärbanan från just Liljeholmen till Globen, och en sen kväll/natt..så hann vi in på McDonalds vid Liljeholmstorget för att få i oss en hamburgare på vår fortsatta färd mot Telefonplan. Kan inte skryta med att jag såg så mycket av torget där i mörkret dock :-)

Comsi comsa sa...


Jag skrattar och kan se dig framför mig där du försiktigt smuttar på kaffet för att inte dricka upp katten. Hi hi..
Fast nu fattar jag iallafall inte hur katten kunde vara så intakt..??? 🐱
Kram ❤

Susjos sa...

Svar: Kära BP, jag är lika stum jag av alla fantastiska bilder vi fick på alla kändisar, de flesta bjöd verkligen på sig själva! Petra Mede är sminkad,men inte så hårt och har lösögonfransar...
och...detta är den FÖRSTA kvällen av sju, öppnningscermonin på röda mattan var redan på söndagen 8/5, så därför ser vi så pigga ut... hihi

Tusen Tack för ditt fina inlägg i min blogg ♥ ♥ ♥

Ditte sa...

Trevliga helgbilder! Liljeholnstorget tycker jag är trevligt! Och detta café med känsla för bra kaffe förstår jga är värt ett besök. Har här i stan ett par ställen där motsvarande kan fås och det uppskattas. Omtanke, på hög nivå.
Ferrarin är tjusig och visst har ägaren råd med böter och kanske p-vakterna är vänligt sinnade.

Kolonilotta sa...

Jaså ni hamnade i Liljeholmen.
Min sida av stan! :)
Det finns en och annan butik också som överaskar. Och så har dom en jätte fin ica Kvantum där du kan ta ett glas vin! :)
Parkeringshuset har jag bara varit i en gång. Jag kliver ofta av t-banan på vägen hem från jobbet de gånger jag ska dit.

Ytterligare en anledning till att inte dricka kaffe. Det är alldeles för söta dekorationer!

Monica sa...

Vi funderar hur man lyckas ha katten kvar i
botten ett riktigt cirkusnummer.
Vore kul att vara så nedlusad med pengar
så man kunde ta sej sådana friheter, men
det lär ju aldrig hända;-)
Ha en bra dag

FREEDOMtravel sa...

Haha, inte lätt att pricka rutan ;) Ja fy vilket väder det blev! Vi hade sån storm sista natten innan vi åkte (nordanvindar) att vi knappt kunde sova... I Kroatien har vädret oxå varit dåligt, men tror att det kommer vara hyfsat nu. Igår var det sol och fint och milda temperaturer!

Eva Trillian sa...

Har man råd med en sådan bil har man säkert råd med böter också! ;)

cissi sa...

En del tror verkligen dom kan göra hur dom vill!! "arggubbe"

Steve sa...

Torget i Täby ja. Nu har du döpt det. Döda torget.

Jag gillar inte cappuccino, men dom är vackra att titta på. Sigge och jag gillar din omtanke om katter.

Äger man en Ferrari så äger man....... Varför annars äga en Ferrari?

cat sa...

Det är ju så klart en koala i makens cappuccino! Vilka duktiga baristor. Jag antar dessvärre att den fräcka och hänsynslösa Ferrariägaren undkom böter. När sådana där övertramp sker, brukar parkeringsvakter lysa med sin frånvaro. Om du själv råkar stå något för sent med din svenssonbil, så flockas det parkeringsvakter kring din bil, som ett gäng hungriga gamar.

Anita Malta sa...

Vilka söta små figurer och skickligt att lyckas dricka upp allt utom själva katten ! Dricker själv väldigt sällan cappucino och de få gånger jag gör det tycker jag alltid att skummet är godast :-)
Har man gott om pengar tycker någon här att man parkerar sin dyra bil som man vill. Kanske vill ägaren visa hur nonchalant han/hon är, eller snarare helt enkelt inte bryr sig. Har som du märker ännu inte vant mig vid ordet hen !

Har varit lite slarvig känner jag med mina kommentarer hos dig, jag vet !!!! Men ibland räcker inte tiden till. Imorgon flyger vi till Thailand och sen vidare till Malaysia och är tillbaka lagom till Midsommar. Hoppas det fina vädret kommer tillbaka till dig "därhemma". Vet ju att du gillar sol och värme och hoppas du får njuta mycket av den varan innan sommaren är slut. Kram och sköt om dig :-)

Ulla Maria sa...

Självklart var det inte en panda i din makes kopp. För hur skulle det se ut om han utan vidare betänkligheter dödar pandor. Inte roligt att bli svartlistad av WWF.

cat sa...

http://img0.mxstatic.com/wallpapers/a67c6ce830315081e26ac20b777191a5_large.jpeg

Emma, Sol som sol? sa...

cat skrev precis det jag också tänkte: det är ju en koala!!!

Liljeholmens centrum är fint men jag blir alltid alldesles vilse där, och det är nästan en bragd av arkitekterna för min GPS i skallen brukar fungera rätt bra.

Men vilket lyft det har blivit för Liljeholmen. Mannen mins mamma bodde där, bara några meter ifrån, så jag har ju sett det gro, växa upp och börja blomma.

Och parkeringen... Ja, du. Det mesta har väl sagts och tänkts om den. Själv har jag lust att dra en nyckel när jag ser den. Det enda som hindrar är väl att den är röd och bilen kan ju inte hjälpa att den har en urbota dum förare. Du skulle inte ha tagit bort reg.numret! :D
Hur tänker man när man ställer bilen på sniskan precis vid en nödutgång, dessutom?

Men bra initiativ av parkeringshuset (Täby?) med en 5-min parkering för i- och urlastning!

Mias Mix sa...

Ser så gott ut med kaffe av alla de slag och dessa var ju dessutom söta! Men hur mycket jag än försöker så gillar jag inte kaffe. Älskar doften när mannen sätter på kaffebryggaren, men inte smaken...
En röd bil borde knappt få parkera där alls, skär sig ju totalt med rosa väggen :)

Åke sa...

Festligt med era cappuccino :) Måste sitta fint på helgen :) Men den röda du... Inga dåliga grejor... Så snäll du var som suddade skylten :)

Susanne ❤️ sa...

Älskar kaffe art det finns fantastiska filmer på internet /youtube där man får se baristor göra dessa :)
Jag hoppas att allt är bra med dig och jag tycker faktiskt det är synd att du inte är med på GW dina foton var ju såå bra ❤️
Kram och fortsatt mysig onsdag !❤️

Per-Anders sa...

En panda skulle jag vilja säga. Jättefina bilder i kaffet!

Unknown sa...

Mmm ferrari. Min käre man fick sig en åktur i en sån där kärra, ingen bekväm resa men f-n vilken uppmärksamhet de fick.
Annars är detta område, Liljeholmen, mitt gamla hemland...
/kiki

Marit Johansson sa...

Haha.. varför ens anstränga sig för att ställa bilen rakt?

Annette sa...

Vilka otroligt söta cappuccinofigurer! Jag har blivit glad när jag fått hjärtan och löv i mina, men de här tog ju priset med råge! Och så bilen då... jag avskyr översitteri, så den där parkeringen gör mig förbannad..! Jag gissar att personens om äger bilen inte vågar ställa den bredvid de andra bilarna, med risk för repor i lacken av en dörr som slängs upp mot den. Vi borde byta ut den bil jag kör, det blir fler och fler verkstadsutgifter nu och den drar dubbelt så mycket bensin som en nyare bil, vilket blir dyrt eftersom jag kör ungefär 40 mil i veckan. Men jag gillar att det är en bruksbil, jag behöver inte vara orolig för repor på samma sätt som med en ny bil. Det är ganska befriande att slippa tänka på sådant. Jag var faktiskt med om en incident för ett par månader sedan. En tjej körde in i min bil av misstag. Min bil fick en liten repa i en plastdel i bak, hennes bil fick helt krossad framlykta och förstörd front. Jag lät det vara, och hon blev så lättad av att slippa göra försäkringsärende av det. Men då fick hon väl betala ett par hundra i handen som tack, har flera frågat. Nej, jag önskade henne en bra dag och så tog vi våra bilar och körde vidare. Så skulle jag inte kunna göra om jag hade en ny bil, men tyvärr (eller hur man skall se det) måste jag nog snart skaffa mig en nyare bil som jag kan lita på. På besiktningen sist påpekade de att rören som bensinen rinner igenom snart kommer att behöva bytas. Ha! det blev visst en halv avhandling på grund av den där flashiga bilen ;)