tisdag 14 december 2010

Oumbärlig vinterutrustning - horka och vantar

Efter fem månaders frysande under fjolårets vinter bestämde jag mig för att totalt strunta i att se snyggt och (ganska så) sexigt;-) ut: införskaffade ett par täckbyxor i söndags. Dom är oumbärliga när man får vänta på 73:ans bus mellan 45 och 60 minuter varje dag. Dessutom lyckades jag med att spara 700 kronor genom att köpa barnstorlek. Japp, ni ser.

Horka
Ni behöver inte googla ordet "horka", det finns nämligen inte i ordboken - än. Det uppfanns av IT-kompisen Totte imorse då han undrade om jag hade köpt en värmande horka i Marocko. Det hade jag inte men jag tycker att ordet passar utmärkt till mina fula överdragsbyxor. Han menade "burka" såklart och med tanke på att maken tyckte att de marockanska kvinnorna i sina svajande burkor såg väldigt sexiga ut bakifrån så borde det finnas ett visst hopp...Iphone vantar
Det är ju som sagt bittert kallt ute och om man äger en Iphone vill man ju kunna använda den medan man väntar på bussen till exempel. Den stora bilden ovan föreställer inte en horka till snoppen (även om det mycket väl kunde vara så;-) ) utan visar pekfingerdelen av en Iphone vante. Fingertopparna på tummen, pek- och mittfingret är gjorda av ett speciellt material som gör att man kan använda touch-skärmen. Det fungerar lite slumpmässigt, speciellt om man har lagt en skyddsfolie över displayen. Japp, dessa handskar är helt oumbärliga för en IT-kille som alltid ligger i framkanten av utvecklingen;-)

PS. Jag fick även i år en jättefin mistel av gulliga kollegan Eva. Men med tanke på min oumbärliga vinterutrustning så förstår ni att jag inte fick någon puss i år heller...DS.

19 kommentarer:

lissen sa...

Helt klart är det väldigt osexigt med täckbyxor, men vad sjutton!
Kylan, kylan............

Förstår att iphonen blir flitigt använd, tur teknikvantar finns då :-)!

Hörni sa...

Täckbyxor är superskönt i kylan, jag skulle gärna gå i dem alltid om det inte vore så fult.
Haha, så det finns vantar för iphone! Inte dåligt minsann.:D

SoF/Blindstyre.se sa...

Tack vännen!

Oumbärlig information om nödvändiga och säsongsanpassade Iphone-tillbehör.
Ja herregud var får de allt ifrån...? Touchanpassade fingervantar. What´s next?

Låter som om busstrafiken fungerar "så där" i era trakter. Tycker att du fixar det med ett stoiskt lugn!
(om det nu inte kokar under ytan...)

Finns det någon som är över 40 och sexig i sin klädsel i detta nordpolsliknande landet?

Jag känner mig i alla fall som en Michelin-gubbe varje gång jag vågar mig utanför dörren. Lager på lager och halsduk virad runt ansiktet vid ev. nordanvind.

Varma kvällshälsningar!

anne sa...

Sexig lär du knappast vara om du är djupfryst, tvärtom är du nog riktigt het i täckbrallorna! :)

Bildgatan sa...

Jag är glad ikväll temperaturen har ökat från -23,8 till -19. =)

Efter drygt tre timmar på sjukhuset efter att ha besökt en moster så lovar jag att jag (och mamma) kunde hålla oss för skratt när vi satte oss i bilen. Brrrr ...

Vantar för Iphone, hmm. Samtidigt kanske de är bra som vantar för kamera också får kika efter några sådana om det skulle kunna bli något fotande i vinter. Snacka om att vara uppkopplad när man måste även ute.

Det finns täckbyxor som kanske inte är sexiga men åtminstone ser ut som vanliga byxor. Fast sexig känner jag mig sällan på vintern, om någonsin.

Jag fryser alltid numera, även inomhus så det spelar kanske inte någon roll om jag är ute eller inne.

Ingen puss ... har jag fått men utan mistel och trots att jag inte är det minsta upphetsande.

Fönstret mitt är också fotat i Stockholm i januari ifjol. Jag har visst fastnat i någon Stockholmsmapp.

Sitter nu och tittar på sommarstugor vi är lite köpsugna på nytt och ju kallare det blir desto mer tittar vi.

Nettan sa...

Ha ha ! Hade inte en aning om att det fanns vantar för pekskärmar.
var får man tag i sånna ?

Susanne sa...

Hihihi, horka det var ett skojsigt ord. Tänkte köpa en täckkjol istället för brallor. Mycket lättare komma i och ur (ser ut som en sovsäck med dragkedja på sidan som man kliver ur och i).
iPhonevanten har jag hört talas om men ej sett, en sådan måste jag ha

Jane sa...

Köpte mina täckisar på barnavdelningen oxå - mycket billigare än på damavdelningen. Fast det är väl den enda fördelen med att vara kort i rocken ... ibland antastar jag långa karlar i mataffären och ber om hjälp att få ner saker från de högsta hyllorna, en del kanske tror att det en liten flirt men ack nej .... eller ... ja, ibland då´ra ;) Det värsta är när man ska ha något i frysdisken som nästan har tagit slut och det bara ligger enstaka förpackningar av på botten ... där ligger man över kanten och nästan ramlar ned i frysdiskens avgrundsdjup - det känns ju lite pinsamt att behöva be om hjälp vid sådana tillfällen. Då tar jag vägen förbi charkdisken istället :))
Mina vantar skulle vara perfekta för en Iphone - de har gått sönder i fingertopparna efter bara några veckors användning - surt att jag inte har en Iphone då :/ (tomten kommer väl snart?)

Anonym sa...

Hur klarar din iphone vatten kan man ju undra !!!
Tjusiga brallor, ser lite stora ut tycker jag. Ha, ha
Kram MrsBettan

Per-Anders sa...

Jag har också ett par iPhonevantar. De funkar ju faktiskt.

cat sa...

Nej jösses vem orkar bry sig om att se snygg ut en sådan här vinter. Jag ser nog mer ut som ett troll eller liknande. Sedan gör ju mössan att håret ser ut som f_n också, men det hör säsongen till ;)

Jess sa...

Horka var ju ett roligt namn!
iPhone vantar! Det måste jag ju ha, tror jag... Är de varma?
Jag har också kommit på att jag hellre är varm och lite osnygg än kall och snygg!

Monica sa...

Täckbyxor, paxdojor och vantar sedan är man redo för vinterkylan, som tur är behöver man inte vara så sexig längre. Tror inte det är någon som bryr sej heller för den delen, Horka till snoppen kan bli årets julklapp enligt Jacob;-)

Yes jag är stolt över mej själv, har pratat med dom sakligt och lugnt, F-N va jag är duktig Haha

SoF/Blindstyre.se sa...

Beate, din kommentar hos mig angående symboliska inslag i min hemmiljö och slutsatserna om min person - den var riktigt SCARY på pricken rätt.

Sitter här med ett stort leende från öra till öra. :D

Otroligt-vackert-och-soligt-väder-men-jäkligt-kallt-hälsningar!

...å en kram! ;)

Svorskan sa...

Det viktiga är att man håller sig varm, vare sig mer eller mindre.

Daniel sa...

Jag tycker dom e sexiga!!

Men e ju från Finland & från landet!;))

Heidi sa...

Va finns det iPhonevantar?? Jag log lite när jag såg det första kortet o tänkte "sure, det där funkar inte"..tills jag läste redrna om vantarna..måste ha!!

Ellis sa...

Hahahaha hade du inte skrivit om snoppen hade jag aldrig märkt vantformen på översta bilden! :D

Vad kul att du hittade vantar som även funkar till iphonen - jag har tumvantar så jag kämpar med o trycka på min touch med vantarna, slutar oftast upp med o ta av skiten och smsa med bar hand :O

Olga sa...

Vart köpte du dina vantar? Kolla in www.dotsgloves.com, där kan man beställa lite snyggare vantar! :)