fredag 17 december 2010

Ett roligt semesterminne

Det här inlägget är inspirerat av Daniel, som igår skrev om ett roligt semesterminne. Med tanke på snö(o)vädret utanför mitt fönster så är det hur lätt som helst att framkalla ett och annat roligt minne från vår resa till Agadir nyligen.

Hotellet
Hotellet där vi bodde var inget typiskt semesterställe utan en stor hotellkomplex som bland annat rymde Agadirs största konferensanläggning för 450 personer. Det var många events som ägde rum under de två veckor som vi befann oss där. Hotellreceptionen var extremt fint designad. Marmorgolv, glasbord och soffor i äkta skinn. Just vid ett sådant bord och i en sådan vit soffa brukade jag sitta och blogga – när internet väl fungerade. Jag var tämligen ensam om detta.

”Videokonferens”
Det bästa och absolut roligaste minne är ”videokonferensen” med IT-kompisen Totte som hade lyckats med att få bild och ljud via msn. Vi pratade på och jag försökte att inte skrika. Vi höll väl på i sisådär 10 minuter (maken satte bredvid med hörlurar och slutna ögon. Han märkte inte ens att jag hade en konversation via laptopen). När jag hade vinkat hej då till Totte via skärmen tittade jag upp. Synen som mötte mig var minst sagt färgglad – kaftaner finns nämligen i många kulörer och är väldigt vackra. Cirka tjugo herrar i alla åldrar stod där och stirrade på mig. De rörde inte en min. Jag gav dom ett strålande leende från ett högrött ansikte. Jag fick 20 smajl tillbaka. Alla tog ett steg närmare bordet – samtidigt. Jag fortsatte le. Sedan vaknade maken till liv, öppnade gluggorna, tog hörlurarna ur öronen och undrade om jag kände för att ta en öl. Herrarnas leende försvann på tre röda. De vände på klacken – samtidigt - och stack. Maken och jag satt dubbelvikta en bra stund innan vi tog vår öl.

PS. Bilden jag lägger upp visar maken och mig tagen utanför vår altan på hotellet. Har aldrig lyckats med ett bra nattfoto (den här är inget undantag), men jag älskar den ändå, den är vacker på något sätt tycker jag. Ds

11 kommentarer:

Per-Anders sa...

Rolig story om videokonferensen. Du var säkert ett pitoreskt inslag för kaftanherrarna. Fin bild.

Hörni sa...

Hahahahaha, vilken syn det måste ha varit, vad kul.:D

Jess sa...

Jag gillar fotot och jag önskar verkligen att jag hade fått se herrarna i färgglada kläder när de står och tittar på dig! :)

Anders W sa...

Fantastiskt att kunna vara lite överallt, på samma gång. Det är teknik när den är som bäst.

anne sa...

Synd att du inte fick ett foto på de kaftanklädda! Men silhuettfotot på er är ju suveränt!

Och det syns hur mycket längre än dig maken är! :)

Bildgatan sa...

Han (maken) ville bli av med sina konkurrenter genom att erbjuda dig en öl som du såklrt inte kunde tacka nej till. Jag skrattar och ser alla herrarna i alla färger av kaftaner beundrande stå och titta på teknikgeniet. En superbra historia att minnas.

En fin bild och här ser man verkligen längdskillnaden som jag läst om tidigare.

Susanne sa...

Hihihi, en underbar syn

Jane sa...

asch då, du kunde ju ha blivit 14 kameler rikare ;))
Fotot är kanonbra!

LissenTo sa...

Ditt liv är ett äventyr Beate!
Undrar vad männen tänkte när du satt där och surrade?

Mmm vilken mysig bild på er, lilla du och mr Big.

Har han lockigt hår.

Tomten var inte smart, släde bättre.

Ha en skön adventshelg//Lissen

Monica sa...

Haha jag bara älskar bilden, lite Pippi Långstrump och hennes pappa över den.
Undrar vad dom tänkte dom tjugo gubbsen, en lustig liten varelse kanske.
Ha en skön fjärde advent;-)

Ellis sa...

Vet du - jag har känt dig länge via bloggen och småundrar hur du ser ut, om jag kanske råkat gå förbi dig i stan utan att veta att det är just du. Om man får chansen o träffa dig osv. :)

Bilden var fin på er!

Sv: alltså 26 åringen med paketet och gaylärarne är två olika såru vet! :O