onsdag 29 december 2010

Award för ”Bästa kommentarer”

Under julhelgen har jag funderat (inte tänkt alltså, för då hade jag bara fått fler rynkor) över det faktum att man ger olika awards till bloggar man gillar, men aldrig (så vitt jag vet) till personer som står bakom kommentarerna. Personligen tycker jag att en klockren fundering kring ett inlägg är värd själva skrivandet. Alltså har jag skapat (instiftat låter ju alldeles för pretentiös…) en award för bästa kommentar under 2010. Coolt eller hur!!!?

Utdelning
Mina absoluta favorit kommentatorer 2010 är:

Bildgatan funderar
Motivering: Hennes kommentarer sitter liksom ”mitt i”. Hon analyserar, diskuterar och jämför med egna tankar/erfarenheter. Hon är ingen ja-sägare. Hon är fyndig och en baddare på research. Jag hänger på varje ord hon skriver.


SoF
Motivering: SoFs kommentarer njuter jag av varje gång jag läser dem. Saknar dom när de inte dyker upp samma kväll. Hon har ”mitt tänk” (tror jag iaf) och blåser alltid solstrålar upp från Västergötland till Stockholm. Dessutom avstår hon från att skicka upp kylan också;-)

Monica
Motivering: Monica är en relativ ny bekantskap under 2010. Fastnade direkt för hennes blogg som är lika ärlig och jordnära som hennes kommentarer. Hon har ett språk som jag gillar skarpt och ett tänk som är mycket likt mitt eget, vilket är en komplimang;-)

Jane
Motivering: Även Jane är en relativ ny bloggbekantskap för mig. Men det känns som om jag har känt henne hela mitt liv. Klockrena iakttagelser, roliga och fyndiga synpunkter blandat med personliga upplevelser. Och hennes tips om roliga bloggar är kanooooon.


PS1. Ni får hemskt gärna använda awarden om ni gillar den och känner för att uppmärksamma dom som skriver hos er. Utmärkelsen är kanske inte världens snyggaste men den är rolig och glad, vilket är meningen. DS1

PS2. Bilden jag lägger upp har mycket med inlägget att göra: den uppmärksammar nämligen personen bakom - ja inte bakom kommentarerna utan bakom kameran. Fotograf: Totte. DS2

12 kommentarer:

Bildgatan sa...

Du skulle hört gapskrattet nyss, kanadagåsen satte igång så att tårarna nästan rann och det behövde jag (alltså jag = kanadagåsen).

Det var inte åt ditt inlägg utan sambons kommentar i samband med att jag läste upp din text och motiveringen till mig.

Först och främst -ett stort tack för de fina orden och awarden som jag bara älskar, superläcker. Den nivån kan inte jag komma upp i, jag får ångest - hjälp nu har jag lovat för mycket vad gäller awarder.

Svårt för mig som inte har många kommentarer på bloggen men jag ska använda den och kom på hur när jag sitter här och skriver. Den är bara för läcker för att glömmas bort.

Kul att du gillar det eftersom jag ibland kan känna att någon blir irriterad när jag skriver mina romaner i både inlägg och kommentarer men kan tyvärr inte göra något åt det, fingrarna kan inte sluta knappra på tangenterna när jag väl kommer igång. Har du något tips om var jag kan söka hjälp så emottages det tacksamt.

Några förklaringar behövs:
1. När jag gick på högstadiet och fick mina skrattattacker var det en kille i klassen som alltid sa - Åh, nej nu börjar kanadagåsen igen. Tycker inte att jag låter som en sådan och jag tror inte att han själv hade de kunskaperna men det var säkert något ord som han tyckte lät fränt, eller vad tror du? =)

Vad gäller mitt gapskratt så handlade det om att du skrivit att jag inte var någon ja-sägare. Sambon kom med sin syn och håller verkligen med dig. Han brukar "ibland" fråga mig: -Kan du säga något annat än nej? Nu handlar det inte om att jag säger nej till det där du vet ... utan till att han ställer sådana frågor eller ger sådana kommentarer att jag måste säga nej eftersom jag tycker NEJ.

Det går inte att förklara men det har blivit lite internt och så kommer du med denna mening som bara han ger hela handen upp för, inte bara tummen. Fast du kanske har en annan mening med din mening. =)

Nu har det snart blivit två romaner så då kan jag lika fortsätta.

Det här med research är viktigt och det kanske handlar om det en av mina söner säger (eller båda) att jag är så fruktansvärt nyfiken och ska veta allt. Nu tycker inte jag att jag vill kalla det nyfikenhet utan mer kunskapstörstande. Visst låter det bättre och mer intelligent? Det är så att jag vill veta saker som jag inte vet och då letar jag fram det till jag förhoppningsvis får veta.

Nej, nu måste jag sluta innan ditt utrymme på blogspot tar slut.

Ha en fortsatt bra kväll och jag ska verkligen ta väl hand awarden.

Men ... en sista grej. Utan dig och alla andra så skulle jag ju inte kunna kommentera. Hos dig är det alltid extra lätt och jag vet att du tål, både det ena och det andra. =)

Bildgatan sa...

Hmm ... undra om hela romanen kom med för nu var det första gången det stod att den var för lång och utrymmet inte räckte till. =)

Jess sa...

Vilken rolig idé till award!
Kanske tar jag och snor den!
Visst är det extra kul med alla kommentarer man får, de gör en riktigt glad!

SoF sa...

Haha!
Du ä´la för go´!
(som en Göteborgare kanske skulle uttrycka sig)

Min och bloggvärldens glädjespridare - det är du Beate.

Jag kanske skall övergå till att bli en riktigt bra kommenterare istället för att fortsätta driva min/vår bildblogg, vilken vi (maken o jag) nu båda funderar en hel del över - hur vi ska ha det liksom.
Ja du vet ju att inspirationen just nu är "så där".

Känns som om man skulle vilja hitta på nåt nytt...
Det har blivit många olika bloggar genom åren och nu börjar jag/vi faktiskt tröttna lite på det här.
Kanske kan 2011 föra med sig något nytt uttryckssätt. :)

Tack för att du finns.
Tack för all din kreativitet.
Tack för allt "konstigt". ;)
Tack för att du har så härliga vänner, som hjälper dig och inspirerar dig till nya inlägg.
(och "tillverkar" snygga små awarder)

Ditt pris för bästa kommentarer under 2010, skall jag spara i mitt hjärta!

KRAM!!!

Anonym sa...

Jag läste om din fototävling och den var ju helt suveränt kommenterad. MAn gläds när man läser dina kommentarer.
Kram MrsBettan

Hörni sa...

Det var en kul, och bra award du hittat på. Kommentarer är så viktiga, och de kommentatorer som lägger ner lite tid på ens blogg är så uppskattade!

Unknown sa...

Imponerad över din idérikedom och kreativitet. Lika spännande och trevligt var gång att titta in hos dig.
Din idé till award är ju bara ett av flera lysande exempel.
Nu passar jag även på att önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
/SA

Olga T sa...

Kul idé!!

Susanne sa...

Sv: Kommer att sakna E mycket,men hoppas på att hon kommer tbx snart.
Jaaa byt avdelning, det vore himla kul tycker jag.

Monica sa...

Haha nu rodnar jag TACK, är ju inte bäst i världen på att ta komplimanger;-)Klart jag lägger ut den i bloggen, vill ju skryta förstår du väl:-)och sedan tycker jag den är fin.
GOTT NYTT ÅR från oss alla på Torpet och särskilt från Argos som gillar ditt stöd nu när han är sjuk.

cat sa...

En mycket läcker och faktiskt väldigt söt award tycker jag.

Efter att ha läst dina motiveringar så blir jag sugen på att besöka awardmottagarnas bloggar.

Ha en härlig torsdag!

Jane sa...

Hej igen :)
Hittade en ny sida som jag tror du skulle gilla - kul och bra konst.
http://www.streetartutopia.com/