måndag 13 december 2010

Konstigt "wildlife"

Min första arbetsdag efter drygt två veckors semester fick ju firas tyckte jag. Alltså bjöd jag mina kollegor Eva, Håkan och X på en fika i den lokala cafeterian. Vad kollegan X mumsade i sig ser ni ovan. Rosa wildlife i Vasastan före och under ätprocessen. Dessa foton (tagna med Håkans Iphone) är tänkta som en liten uppvärmning inför bilderna nedan.

Konstigt wildlife på riktigt
Ni som är känsliga för ...mmmhhhhh starka bilder vill jag varna - hoppa över den sista. Här ser ni några helt fantastiska exemplar av djur som vi stiftade bekantskap med nere i Agadir. Har aldrig sett sådana insekter förut och trots att jag är lagt åt det hysteriska hållet i samband med "småkryp" så var jag fascinerad av dessa vackra varelser.

Wildlife som inte är långlivat - I
Sedan finns det ju undantag såklart. Vissa insekter ska bara förintas - med nöje, precision och vissa sadistiska inslag. Kackerlackan till exempel dog en långsam och plågsam men ganska så uppfinningsrik död. Kolla texten här. Min egen Buggy stod vakt tills städerskorna tog hand om liket.

Wildlife som inte är långlivat - II
Spindlar hör också till kreaturer som är inte långlivade hos oss. Här har vi dock ett problem: maken har spindelfobi och jag är kortväxt. Om den fem centimeter stora spindeln väljer att sitta högst upp på duschen så krävs det både längd, kraft, precision och valfri tidning. Maken slog till och resultatet ser ni på sista bilden. Resten av spindeln, bland annat några ben sitter nog kvar däruppe någonstans.

20 kommentarer:

Jess sa...

Tack för att jag nu sitter med gåshud!! ;D
Småkryp är riktigt äckliga och borde absolut förbjudas inomhus!!

anne sa...

Asch.

Insekter är insekter även om jag förallandel kan välja bort fågelspindlar och sånt.

När vi bodde i Ammerrka så var det en kackerlacka som kilade över mitt ansikte en natt. Maken menade att det var stört omöjligt, men jag vet vad det var.

Bildgatan sa...

*ler* och tycker nästan att det som kollegan X mumsade i sig under er fikapaus såg lika aptitilig ut som nedanstående bilder, i alla fall under ätprocessen.

Jag har ju erfarenhet att fota och visa upp de där "söta" små krypen hos mig fast jag måste tillskriva dig vackrare exemplar. Ser att en av dem också gjorde besök och gillade tvättsvamparna. Jag är stolt över dig som har de där lite sadistiska dragen när det gäller vissa arter i vår moder natur. Det är kanske därför vi för övrigt är så snälla när vi får utlopp för de där väl dolda sidorna hos oss.

Den där spindeln ser ut att ha varit riktigt fläskig med tanke på innandömet som syns så tydligt på bild.

Jag kan också bli smått hysterisk men som tur är har sambo inga fobier eller rädslor för varelserna, det behövs när vi är så mycket ute på landet. Hur skulle det se ut om vi båda två sprang omkring som två yra höns för en spindel. Blunda och se det framför dig.

Kul att du känner så för ditt arbete att du firar när du är tillbaka, det gillar jag.

För övrigt kan jag skriva att ursprunget till mitt ljus i december är fotat i en lokal vid Stortorget i Stockholm. Nu finns det inte kvar andra likheter än att man kan skymta den ursprungliga ljushållaren.

Ha det och du skulle inte vilja vara i mina trakter idag, om du någonsin skulle vilja det, för nu har vi kyla -riktig kyla -17 just nu men enligt sambo var det -22 när han kom hem.

Susanne sa...

fyyy, va läskigt, men samtidigt tycker jag att de är vackra (på bild alltså).

LissenTo sa...

Sista bilden var lite läskig, men resten går bra.

Tog också täckbyxorna i dag på promenaden med hunden. Varmt och skönt. Fast det är ju inget man vill ha på stan precis.

Sitter och ser vardagshjältar, och tårarna kommer då och då.
Vilka människor det finns..........

Hörni sa...

Wow vilka vackra insekter! Utom kackerlackan förstås..
Gud vad gott med marsipan! En av mina favoriter, men det kliar i halsen av det ibland.

Sv: Hahahahahaha! Nu fick jag lite perspektiv på det hela faktiskt, så tack för det, hahahaha, stackars dig. ;D

Olga T sa...

De första var helt klart vackra och jag andades ut och tänkte. Tur att hon inte visade kackerlackan. Men där andades jag ut för tidigt. Ryser fortfarande. Spindeln bekommer mej däremot inte.

Jane sa...

ha, tack för den - ska precis till att gå och lägga mig (på riktigt, har tills nu "vilat" lite i soffan framför TV´n)... nu måste jag ju ... i mitt trötta tillstånd kolla under sängen så det inte gömmer sig ngt kryp där. Tog en gång kål på en husspindel, som enligt Wikipedia kan bli 12 cm stor - den här var ca 9 - med impregnering för regnkläder. Jag hade ingen Radar. Hur den hittat in två trappor upp förstår jag inte. Det måste ju vara mycket roligare på marken. Men den veckan hände mycket konstigt - en korp landade framför mig på cykelbanan och en batteridriven hamster (ja, jag skojar inte!) sattes igång av sig självt i en kartong ... jag trodde jag var hemsökt av onda makter ;))
Dina insekter var vackra, iaf :)

Anonym sa...

Häftiga färger på småkrypen även om jag också ogillar dom. En häftig brosch kunde den första ha blivit om du tagit hem den i lite sprit, ha, ha.
Kram MrsBettan

LissenTo sa...

Förresten,"vankade med täckbykorna som en michelingubbe"

Tog du inte fel storlek :-)
Så stor behöver dom inte vara

Ellis sa...

Marsipan är dögott!!

Fy vad jag hatar INSEKTER.. fy!!!!

Jag hatar det med varma länder - och sommaren! :O

Sv: Jag tycker 08 är omänsklig tid :O

Svorskan sa...

Wow! Vad färggranna de är (eh, var). Hur rädd jag är insekter beror på dagsformen. Ibland är jag rätt tuff och en annan dag kissar jag på mig (inte bokstavligen kanske ;D).

Monica sa...

Godis o mord i samma blogg, härlig variation. Wildlife ett och tre var gulliga dom andra två klarar jag mej utan.Inte undra på att det regnade på er om ni dödade spindlar hela dagarna hihi.

Nej hon bemödar sej inte med att höra av sej, vet att hon har resultatet. Snart så ska hon få träffa den riktiga Monica Haha det kommer att bli en STOR överraskning.

cat sa...

Oj det var många både läskiga och fina kryp du visar.
Jag förespråkar dock lite mindre plågsam död även för de allra äckligaste ;)

Nina Xi sa...

Precis som du är jag inte speciellt förtjust i insekter, men dina bilder var fascinerande.

Ha ha, rätt åt spindeln!!! Snyggt jobbat!

Har en utmaning åt dig... :-)

Daniel sa...

Säger bara en sak: se men inte röra!

Lysande ögonblick! sa...

eugh. kackerlackor är inte roliga alltså.

Och så fina de andra insekterna var. Aldrig sett förut. :-)

Kram fina du!!!

Jane sa...

Åh, vad jag blev glad över din kommentar, smicker går alltid hem hos mig *blink, blink*. Jag lovar att höra av mig när jag ska ner till Storsta´n, så kan vi kanske ta en fika :))
Håller med dig med vad du skrev - har några (fåtal) bloggar som jag verkligen gillar och som jag läser varje dag och lyckan var stor när jag hittade din som innehåller "min" sorts humor :))))
Ha det bra!

Heidi sa...

Whiii jag hatar småkryp!! Kan vara därför jag föredrar vintern :) Sen kan jag inte slå ihjäl dem heller..nåt karma-jumjum jag har fått i skallen typ what goes around comes around..hur ska man kunna döda djur då?? Sen är jag ju absolut inte vegetarian utan älskar kött..men bara jag slipper slakta det jag ska äta går det bra!

Malla sa...

Ohohoh vilka läskiga typer! men underbara bilder - som alltid! :D