fredag 24 december 2010

God Jul!


Vit jul
Ni som alltid drömmer om en vit jul kan ju inte klaga i år - heller. Hela Sverige är ju begravd under ett vitt snötäcke. Ni som bor i Skåne lär dock få lite problem - men jag hoppas att jultomten ta till alternativa färdmedel för att komma fram till er. Jag menar man har ju sett alla julkort där han och några Rudolphs flyger i luften med en släde...

Kall jul
Ni som gillar krispiga 10-20 minusgrader eller mer - ni kan också vara nöjda. Punkten på er önskelista är avbockad. Hoppas ni har laddat med en och annan värmande dryck. Julskinkan värmer inte, sillen inte heller. Varma tankar kanske räcker men jag tror inte det;-)

Konstig jul
Ni som tar det hela med ro, är inte lagt åt det pyntiga hållet och struntar i Kalle Anka om några timmar kanske vill ha ett alternativt tips. Kolla "Hyperbole and a half", konstigare än så här är det inte. Det är Jane som har tipsat om bloggen och jag är varm nu - efter allt skrattande. Tack Jane:-)

Med detta önskar jag er precis den jul som ni själva vill ha - vart ni än befinner er idag och imorgon. I övermorgon är ni ju i affärerna och byter julklappar eller shoppar på mellandagsrean;-)

Tomteprinsessa
Bilderna visar Nika min egen lilla tomteprinsessa. Vad hon tycker om juluppståndelsen ser ni i bildtexten. Fotograf: IT-bästisen och Nikas pappa Radde. Bildtext: den fyndiga maken.

GOD JUL ALLIHOPA!

16 kommentarer:

Anders W sa...

God Jul själv! Vad det är som är gott kan man undra? Vi har det så bra att vi knappt vet hur gott vi har. Och maten är både ondigt god och i onödigt stor mängd (men det avgör jag ju själv).Försöker att i alla fall skicka en tanke till ensamma, uteliggare och alla dom som väntar på att julen ska ta slut. Det känns orättvist, men God Jul i alla fall!

anne sa...

God Jul Beate!

Vi tar det med ro, dotter och jag travar runt i våra nya islandsmössor, inomhus! :)

Jah Hollis sa...

En riktigt Gooooood jul till dig med BP!

Bildgatan sa...

Jag önskar dig och maken detsamma. En sann jul har du beskrivit men jag har aldrig behövt byta en julklapp för alla vet så tydligt vad jag vill ha eller inte ha. Däremot kanske jag gett en del som inte gåvomottagaren mottaget lika glädjande som jag önskat. =)

I år vet jag att jag är på topp när det gäller julklappar och ingen kan klaga (eller vågar). Allvarligt talat så ger vi kanppt julklappar till varandra utan bar en lite grej som ... ja du förstår.

Underbara God Julbilder hade du och när de kommer i mitt liv (om de kommer barnbarnen) så kommer nog även mina jular att se lite annorlunda ut.

Jag värmer mig med varm dryck senare under kvällen när alla kommit och vi har ätit och druckit gott.

Massor med julkramar till Täby.

Simon sa...

vilka gulliga bilder :)
God jul!

Svorskan sa...

Så underbara bilder! Vi har massor med snö, men i och med att vi inte behöver ta oss från A till B så märker vi inte av transportproblemen som tur är. Ha en fortsatt underbar kväll och fortsatt God jul!

SoF sa...

Merry, merry Christmas!! :D

Vi har haft en spännande julafton utan en droppe vatten - men det finns ju annat att dricka. ;)

Det värsta är ju att toaletterna inte heller fungerar när det är nada vatten i ledningarna.
Med en fantastisk timing så sprack ett stort vattenledningsrör som försörjer 5 stadsdelar, i Borås idag.
Så från kl 09 inget vatten att tillgå.

Julbuffén här hemma avlöpte i alla fall utan problem även utan vattentillgång. Yngste sonen fick fylla upp flaskor och ta med sig, så att vi senare kunde koka det mycket viktiga kaffet. :)

Nu 20.40 hör vi att det börjar låta i ledningar och snart har förhoppningsvis allt återgått till det normala.

Tänk vad vi har det bra här i industrilandet Sverige - bara att vrida på kranen så strömmar det ut dricksvatten. Vilken lyx!

Massa lugn och ro-hälsningar!

Anonym sa...

God jul och Gott Nytt Beate! Ta väl hand om dig och din fina make så möts vi på nytt efter nyår!
Mr X

Anonym sa...

God jul och Gott Nytt Beate! Ta väl hand om dig och din fina make så möts vi på nytt efter nyår!
Mr X

Susanne sa...

Sv: Tack för tipset. Petras blogg ska jag alldeles strax lusläsa. Tänk att det finns en till som mig, va kul ;)
Ha en fortsatt underbar Jul.

Anonym sa...

God jul igen Beate!
Hoppas du fick en finfin jul trots maten på hötorget! :D

Nicki är übersöt! :D
Kram!!

Ellis sa...

Den anonyma var jag då! :D

Jane sa...

Gäsp ... nu har gästerna gått och jag har äntligen tid för min lilla dator och vännerna i den ;))
Hoppas ni har haft en trevlig julaftonskväll ... kul att du gillade "Hyperbolic-bloggen" - skrattade gott åt bilderna på mamman :)
Nu är det nog dags att intaga horisontalläge, jag fick en ny klockradio av dottern och jag hoppas verkligen att hon inte har busat och satt den på ringning i morr´n ... i så´na fall vet jag inte hur jag stänger av den, jag orkar inte läsa instruktionsboken nu :/ fast ... lite spänning i livet ska man väl ha, sägs det ...

Monica sa...

Hade ju i och för sej väntat mej något konstigare än ett sött barn som julkort hihi.
Är ju ingen jul och nyårsmänniska längre, julen är för barnen och nyår för alla halvfulla amatörpyrotekniker som skrämmer skiten ur folk och fä med sina bomber.
Jag och vovvarna fick en lite större Bug i julklapp, den far omkring och skrattar och piper. Den blev riktigt poppis bland dom fyrbenta, när den stannar har dom lärt sej att putta till den med nosen så den får full fart igen hihi.
Ha en skön juldag;-)

Petra sa...

God fortsättning. Hoppas att allt är härligt mysigt hos er.
KRam

Anonym sa...

Hoppas att du också har fullt upp med att ha en God Jul!