tisdag 28 december 2010

Fototävlingen är avgjord

Nu har jag gjort som några av er önskat. Jag valde ut fyra bidrag (tyckte det var roligare än bara tre, det gör ju alla;-) ). Dessutom var de fyra bästa bidragen – å det är ju jag som bestämmer – tagna av två ”riktiga” fotoproffs och två ”nästan" proffs. Att det blev två tjejer och två killar var dock en slump. Men det blev en bra balanserad könsfördelning om man säger så;-)

Camilla-Rantis med killarna som dricker kaffe. De sitter på ett rutigt golv och har något konstigt mellan sig. Det ser ut som uppförstorade kaffekoppar… Bildens komposition är enastående, fräck och – ja konstigt vackert helt enkelt. Funderar fortfarande på vad det ”konstiga” föreställer – egentligen. Bingo!

Kristiinamedtre som fotade mönster på toaark som någon under sina besök på toaletten klipper ut och lägger på hög. Gapskrattade när jag såg bidraget. Att läsa tidningar (av varierande karaktär) under sina nummer två har man ju hört talas om, men att sitta med sax och… Det är nog den konstigaste sysselsättningen jag någonsin sett – på den platsen alltså. Ett höjdarbidrag!

Per-Anders med hans navel som såg mera ut som en konstig krater på månen. Bara att komma på idén att plåta ens navel är helt i min (konstiga) smak. Inget synligt navelludd heller. Ett kanoooonbidrag!

SA med hans fantastiskt vackra konstverk som han hittade i vattnet. Bilden satte igång min konstiga fantasi direkt och jag såg allt möjligt i den, bland annat en ”trådig” människa som halade upp sig på en lina. Underbart bidrag!!!

Och vinnaren är…
Maken drog vinnaren (nej, han vägrade att avgöra tävlingen genom att välja bild själv). Stort GRATTIS Kristiinamedtre, du är en värdig vinnare. Om du mejlar din adress till konstellerkonstigt@gmail.com så får du ditt pris med posten.

1 000 tack alla ni som var med! Himla roligt!!!

PS. För att visa vår nya kaffemaskin på jobbet fick jag titta upp, inte ner. Som ni förstår valdes den med omsorg, inte minst med tanke på den LEDade belysningen som skiftar färg... DS

15 kommentarer:

Bildgatan sa...

Jag måste kika in till två av bidragen som jag inte sett men ... vem av de fyra vann? Jag fattade inte riktigt trots att jag läst flera gånger. =)

Jag gissade på den sista när jag var in och kollade men då var det inte så många som lagt sina bidrag. Per-Anders låg också bra till kunde jag förstå. =)

Jag ska gå in och kika hos Camilla för hon brukar alltid ha fina foton. Kristinamedtre har jag aldrig besökt, tror jag men ska även kika in och kolla hur det ser ut när man roar sig med toapapper.

En blinkande kaffeautomat? Den ser ju åtminstone ut att servera både det ena och det andra. Jag skulle behöva en het kopp nu -27,8 säger sambo att det är just nu.

Ha det gott resten av kvällen.

Monica sa...

Jag letar och letar men någon vinnare kan jag inte hitta,(kanske är dum på huvudet) själv skulle jag ta naveln den ser ju riktigt konstig ut inte alls som min;-)

anne sa...

Toapappersspetsen är superfin! Grattis till Kristina! :)

Jess sa...

Jag gillade verkligen Kristinas bidrag, det var ju bara såå rätt i din tävling! Ska genast in och gratta henne! :)

Kicki sa...

Vad glad jag blev när jag öppnade datorn idag efter ett dygn på kryssningsbåt:) Tacktack jag kommer med adressen! Trallalalalala...

Bildgatan sa...

Bra att du tycker synd om mig och jag ska säga att jag återigen har pillat och pillat framför ett papper, men inte några awards. Jag har inte ens funderat över det eftersom jag har haft överlevnadsjobb idag och kommer att göra klart det i morgon.

Sedan var jag ut en sväng och det höll på att ta livet av mig innan jag ens var klar med pappren och då hade jag gjort allt det skrivande i onödan om jag dött, av kylan.

Jag vet inte ens och har inte några tankar om awardsen men dina ska bli spännande att se. Jag har ju lite mer tid än dig just nu, förhoppningsvis inte så länge till. =)

Bör kanske ha dem klara om jag ska ha någon tävling.

Jane sa...

ha ha, det var verkligen ett bra val :)) Camillas och bilden med "odjuret" i vattnet var riktigt vackra, naveln ville inte visa sig på min dator trots att jag inte har någon spärr för "nakenbilder"... vad jag vet ;))

ps: blir nästa spontantävling "titta upp"? Det kan bli riktigt spännande det oxå :) Flygande tefat och sådant ...

Susanne sa...

Kanonbilder.
Jag är sååå lycklig just nu en seger till DIF och en förlust till AIK ;)

Petra sa...

Kristinamedtre var klockren som vinnare. Grattis.

Per-Anders sa...

Grattis till vinnaren! Jättekul att få komma ända till finalen. Ska dock erkänna att jag tycker Camilla Rantis bild var bäst.

Unknown sa...

Hej hej! Kul att komma till final bland så många bra bilder. Vinnarbilden är kul och annorlunda men av mig får Camilla en extra stjärna i kanten för ett mycket bra komp.
Ha det gott! /SA

Ruta Ett sa...

Fräcka bilder - bäst gillade jag Camillas bild med killarna på det rutiga golvet. Det "konstiga" tror jag är ett bord (vitt)och det andra runda just framför är en golvlampa, där man ser skärmen uppifrån...eller?

cat sa...

Åh jag blir verkligen avis på den kaffeautomaten. En sådan kan vi bara drömma om på mitt lilla jobb.

Jag ska försöka delta om du har fler spontanutmaningar på gång.

SoF sa...

Förstår mycket väl att du valde ut 4 bidrag och att det fick bli lottdragning.
Väldigt bra bidrag!!!

Idag åker de sista små spåren av jul ner här hos mig. Röda gardiner och stjärnor förpassas dit de hör hemma. ;)
Ett nytt år närmar sig, likaså dagens promenad. Idag i bara -12. :)

Ha det gott vännen!

Ellis sa...

Hahahaha kan denne vara hon själv som klipper toarken?? :D

sv: tack för dina fina ord igen Beate! förtjänar dem ej! :)