måndag 20 december 2010

Kändisspotting: Christer Fuglesang

Ibland har man tur, riktig tur!!! Åkte (kunde ha plogat mig genom snömassorna, men avstod) till Täby Centrum igår för att kolla in alla stressade sista minuten shoppare. Dåligt av mig jag vet, men ibland kan jag liksom inte låta bli. Då såg jag honom - livs levande, sittandes på en stol vid Akademibokhandeln – Sveriges enda astronaut Christer Fuglesang. Säger bara wow!

En saga
Hade ingen aning om att han hade skrivit en barnbok och satt där för att signera den. Taget!!! Tänkte omedelbart på 11-åriga J (IT-kompisen Tottes son) som har växt upp med pappans sagor, inte lästa sådana utan berättelser som handlade om rymden, astronauter och äventyr i universum. J är totalt hängiven Christer Fuglesang.
Som ni förstår berättade jag detta för Christer som bara tittade på mig och svarade:
- Jamen det är ju precis vad min bok handlar om. När mina barn var små så gjorde jag precis som din kompis. Nu har jag skrivit ner mina berättelser i bokform.
Boken heter ”Rymdresan” och handlar om en pojke, en tjej och deras farbror Albert som byggt en rymdraket… Resten får ni läsa själva.

Autograf
Jag bad Christer att signera boken och för säkerhets skull även den medföljande affischen - hängslen och livrem ni förstår - J har ju en lillasyster också.

Christer berättade att han är hemma i Sverige över jul. Han gillar svenska vintrar - omväxling förnöjer som han uttryckte det (Kennedy Space Center kan ju inte stava till snö direkt). Han bävade dock inför bilresan till Arlanda samma kväll, där han skulle plocka upp lite folk. Bäva och bäva förresten… han tyckte att det var en utmaning i detta väder.
Killen är ju van att bli fotograferad. Min bild av ”hjälten” ser ni ovan. Christer är otroligt sympatisk och jordnära men ser betydligt ”vassare” (och yngre) ut i rymddräkt måste jag säga. Men det var inget fel på den äldre varan heller;-)

18 kommentarer:

Svorskan sa...

Vad roligt! Och oavsett är det kul att träffa en världskändis som han ju är inom sitt område. Jag tar mig friheten att behålla min syn på han som han var i rymddräkten. ;)

Susanne sa...

Wow, va häftigt. Nu har du gjort både far och son lyckliga =)

Petra sa...

Tsiiiiii, du är het kvinna. Kändispoäng så det visslar om det.

Hade ingen aning att han har skrivit en barnbok.

Kram

Olga T sa...

wow!!

anne sa...

Det var en fin bild! Kul att du fick dig ett snack med honom! Han ser väl ut som.... en snubbe? :)

Sv. Visst är blodlabbar intressanta och spännande, men inget som krävs för att man ska uppnå Skolverkets mål.

MEN.

Om man vill genomföra labben så finns flera alternativ:

1. Ordentlig utrustning, handskar, visir tex och tydliga instruktioner och ordentlig förberedelse; Hepatiterna är nu inget man "får sig en släng av" och så är de borta.

2. Använd testat blod, precis som man gör på lab (för korstester vid blodgruppsbestämningar).

3. Köp färdiga kit där man använder djurblod.

Bortsett från att det kan kännas litet spännande och kul att KANSKE få veta sin egen blodgrupp (görs testet korrekt? Inga kontroller används...), så har du ingen användning av den informationen i praktiken. Du testas ALLTID innan du får blodtransfusion.

SoF/Blindstyre.se sa...

Hihi!
Så bra att ha dig som en nästan egen liten kändisspottare.
Det gör att jag kan sitta här i värmen och ha koll på vad som händer i storstaden.
(med närområden)

Även från resor utanför Sverige får jag rapport inklusive bilder. Perfekt! :)

Som vanligt stort tack för titt-in och support!

Hörni sa...

Vad kul! Han verkar så himla trevlig tycker jag. Hade ingen aning om att han gjort en barnbok, men nu har jag googlat och sett film när han läser från boken.

Sv: Tack! En jättebra idé av Em, att teckna minnen åt andra.:)

Jane sa...

va´spejsat alltså! Jag skulle också vilja göra en barnbok men jag är ju ingen kändis så den skulle jag nog få bekosta själv :)
Nedräkning pågår ... ja, jag tänker ju inte flyga till månen eller så som vissa andra ... utan det är bara 38 timmar kvar tills jag får jullov ;)

LissenTo sa...

Vad glad Tottes son kommer att bli över julklappen.

Roligt att "ramla" på en kändis sådär.

Hmm räcker med snö nu julstämning finns redan. Men glad att jag inte sitter på en flygplats.

Anonym sa...

Wow vilken hit alltså. Det var häftigt tycker jag. Bara att gratta att du fick träffa honom.
Kram MrsBettan

Susanne sa...

Sv: Ska kolla med R ifall jag kan förbarma mig över H. Ett säkert kort är att gå till stora köket, där finns det rester från fredagens julklappsutdelning.

Bildgatan sa...

Det lät som ett mycket ovanligt nöje du har, titta på stressade människor -det kan man ju bli stressad av.

Vad glada de ska bli, son och pappa när Beate överraskar med detta.

Du lyckas verkligen få bra bilder och ett trevligt snack med kända personer som du gillar. Glenn Hysén, Tomas Ravelli och nu Fuglesang och kanske någon mer som jag missat eller glömt.

Jag visste inte heller att han skrivit en barnbok och har aldrig varit speciellt intresserad av rymden eller rymdsagor. Däremot fanns en saga som handlade om ett plan som smälte som fastnat i mitt huvud och jag är så irriterad när jag inte kommer ihåg vad boken heter. Läste den om och om igen och min äldsta märkte om jag försökte hoppa över ett ord, vid trötthet.

Det var väl den bok som var mest lik rymden, farkost i luften om jag skriver så. =)

Jag tycker han såg ganska snäll ut så där, gillar mer det. Vet i och för sig inte hur han ser ut i rymddräkt trots att det finns en bok här hemma om honom som följde med något annat köp någon gång.

Nog klottrat nu - Godnatt och du sover säkert sedan länge.

Ellis sa...

Vad kul att du stötte på honom! :D
Jag stötte på Frida - hon den rullstolsbundna som var deltagare i idol idag :) Blev faktiskt glad men hade inte mage och gå och fram och hälsa fast vi hade en lång ögonkontakt där jag gick. Jag log iallafall :) /sällan det sker tydligen haha/

sv: Haha Isacs Andelukt är farlig tydligen! :D

Nee det som känns om JUST "Mcdonalds" är big mac och cheeseburgar eså prova menyer är inte jag! :D Men big tasty var okej. men kändes dock inte som jag åt på donken.

cat sa...

Inte illa att springa på en sådan raritet :)

Daniel sa...

Å stilig e han oxå!
Daniel diggar!

Monica sa...

Har du kändismagneter i brallorna, den enda vi brukar råka på i kändisväg är Bergas egen kändis Lasse Vakt som vaktar ingången till systemet;-)
Är det säkert att du inte ska ha affischen själv ovanför sängen.

Nervös, i dag ska jag väl komma lite närmare sanningen.

Nina sa...

COOLT! Och snygg bild, gillar sneda vinkeln! Passar perfekt till ett porträtt av en rymdkändis :-)

Jess sa...

Vad roligt att du fick träffa en kändis! Boken är ju en perfekt julklapp!