onsdag 31 mars 2010

Från högre höjder

Kollegan Anders har ju bidragit med sina fina bilder många gånger i min blogg. Imorse låg det ett mejl i inkorgen med några pinfärska foton från huvudstaden. Dom är så underbara att jag bara måste visa er dom.

Spiran
Anders hade klivit upp i Spiran i Åhlenshuset vid Skanstull. Observera dalahästen ovanför klockan. Den sitter där därför att Åhlens (Åhlen & Holm) började i Insjön, precis som Clas Ohlson. Anders har även skrivit texten och jag utgår ifrån att både jag och ni nu har ökat på allmänbildningen;-)

Globen
Detta foto är tagit från Spiran och visar Globen och Stockholms egen "Spaghetti Junction". (Originalet finns i Birmingham.) En otroligt mäktig bild tycker jag. Ovanlig är den också, då Globen sällan visas från denna vinkel. Tack Anders för dessa två höjdarbilder :-)

Bonusplock
Igår fick vi ett påskägg från ett tryckeri med fem kilo godis i. Idag var ägget betydligt lättare - det var faktiskt helt tomt. Mitt bidrag till tömningen: två små skumsvampar.
Imorgon är det Skärtorsdag och en halv dags arbete hemifrån gäller för min del. Sedan ska jag preparera min Firebolt för en snabb flygning från Blåkulla till Täby;-)

21 kommentarer:

anne sa...

Läckra bilder! Globen får litet japankänsla med alla ledningar kors och tvärs! :)

egoinasmamma.nu sa...

Mäktiga foton både två tycker jag. Och jag blev så impad över Globen när jag kom dit. Då var det kväll och Globen var upplyst, men egentligen blev jag mer impad när jag satt där inne och kollade runt om och uppåt.
Sv: Köp inte blaskan, jag fick den tillskickad av någon anledning. Det enda som står är Egoinas "dumma dejt" och jag kommer inte ens att läsa resten av tidningen. Men det de skrev som jag HAR läst var bra, Egoina avslutade med att säga att när man går på första dejten så är det bättre med fika än middag, då har man möjligheten att komma ifrån lite tidigare om det känns fel.

Susanne sa...

I dag har jag utökat min allmänbildning med 2 viktiga saker:
1 Ursprungsorten för Åhléns
2 Lasse på Marknad berättade att den största A-kändisen inom häxvärlden hette Kapten Elin.

Ha en underbar påsk =D

Olga T sa...

Visste inte detta med Åhléns. Jätteläckra bilder speciellt första!
Påskgodis är min käpphäst och då talar jag inte skummisar utan godisägg!!

anne sa...

Sv. Ingen av morgonsysslorna påminner om Shar Peis, utan delar av mig....;)

Hörni sa...

Vilka coola bilder! Globen är bra häftig ändå.

Mia sa...

Jag gillar första bilden med klockan på Åhléns, kanonfin.

Olga T sa...

Sv: Laptopen var med men ingen lyckades fixa lösenord till den så jag kunde komma ut på nätet....kanske nyttigt att inte var så uppkopplad.

LissenTo sa...

Anders är verkligen en duktig fotograf och kul att se 08, ur nya vinklar!

Kommunen fixar björken, fjädrar sätts på medan den är på marken!

Nina sa...

Svar: Japp, imorrn blir det bilduppdrag, har redan lagt upp temat och schemalagt inlägget till imorrn kväll, så det blir definitivt av!

Jess sa...

Jag gillar bilden på Globen!
Ha det så trevligt vid elden och dansen i morgon! ;)

Pjoltas sa...

Jag vill också ha en sån Firebållt! Ha en trevlig resa.
=)

S o F sa...

Tack för tuffa storstadsbilder.
(tänk att det ska va så himla svårt att komma iväg upp åt ert håll - känns alltid som om det är lättare att åka söderut...)

Tack för Påskhälsningen - jag önskar dig en riktigt låååång, fin, bra och Glad Påsk tillbax!

Ellis sa...

Härliga bilder! :)

haha så trist att folk lyckas äta så jävla mkt godis på ett naffs, jag är inte så förjtust i godis då chips sitter mig varmt om hjärtat <3 haha

Petra sa...

Läckre bilder.

Men vilket blött möte hos frissa :-)

Per-Anders sa...

Nån gång ska jag prova den där rälsbussen som går tvärs över Globen. Jag tror det kan vara ett bra sätt att utmana min höjdrädsla.

egoinasmamma.nu sa...

Ripa? Det är min favorit av all mat!! Jag steker den lite runt om, delar den i två och sen gör jag världen bästa gräddsås med mesost i som jag lägger ripan i. Vad har ni till? Jag brukar göra hasselbackpotatis och brysselkål. Dessutom har jag knaperstekt bacon som jag strör ovanpå ripan... Ååå! Nu tar jag helt av, jag ÄLSKAR ripa!!

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Hahaha! Då måste du haft kul när du läste min kommentar! Jag visste inte att man säger så, jag vet det är en ripa på flaskan, men jag brukar inte vare sig ha flaskan hemma eller titta på den. :D :D

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Ifall du har tråkigt.. Ingen har rätt svar än på rebusen. :)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Superläckra bilder trots att jag inte vet ur vilken vinkel jag sett Globen tidigare men den första var ju en skön bild och även ett läckert motiv.

Att Clas Ohlsson startade i Insjän visste jag men däremot utökades min allmänbildning med att få veta att även Åhlens startade där en gång, tacka din kollega för det vetandet.

Britt sa...

Tach för att du delger oss bilder och allmänbildning! Så härliga bilder från huvudstaden. Som du skriver...så har man sällan sett Globen.