måndag 1 mars 2010

Några måndagsfakta från Stockholm

Sportlov
Det är sportlov i stor-Stockholm, vilket betyder att noll-åttorna drar från en kallt och insnöad huvudstad till ännu kallare och ännu mera insnöade regioner norrut. Det tackar jag för: gles trafik på motorvägen och min restid imorse var endast 35 minuter.

Lugnt på jobbet
Då e-postservrarna på jobbet trodde att de också skulle ha sportlov var vi avskuren från omvärlden till klockan 16:30. Så tråkigt lugnt det var. Men IT-bästisen Radde lyckades till slut övertyga servrarna att sporlovet minsann inte gällde dom.

Ketchup effekt
73:ans buss har anammat ketchup-effekten. Ikväll väntade cirka 30 personer på bussen. Det blåste isspikar och tre bussar lyste med sin frånvaro. Sedan kom det två samtidigt som tog varannan hållplats. Genialt :-(((

VM i fotboll
Vinter-OS är över och om 101 dagar väntar fotbolls-VM i Sydafrika. Yiieepphhieee!!!
Ryan Airs motsvarighet i Sydafrika heter Kulula. Deras gröna plan, en Boeing 737 som har fått namnet Flying 101, har en lite annorlunda design. Kroppen kan bäst beskrivas som en guide, med tillhörande pilar, som visar var de olika flygplansdelarna sitter. Källa: Sara Wilk. Tips: Kollegan Anders :-)
Så himla klockren. Nu kommer jag aldrig av misstag kliva in i bagageluckan igen;-)

15 kommentarer:

Jess sa...

Jag tyckte planet var riktigt häftigt! Man lär ju sig vad sakerna heter också! :)
Skönt med mindre restid till jobb, mindre kul med hemresan och vädret...

Olga T sa...

Hastigt läste jag "no captain" däruppe och min flygrädsla (!) slog genast till. Efter att ha läst din text två gånger och tre gånger på flygplanet gick det uppför mej att det stod "co captain". Efter det kunde jag skratta :) och fotbollsnosen är så fiiin!

Lissen sa...

Var det inte liiite skönt att vara avskuren från omvärlden på jobbet. Då hann ni ju göra en massa praktiska saker, kanske.

Pratade med kompis i Ljungdalen, som jobbar på skidanläggning. Där var Stockholmarna och njöt i solskenet, det var vindstilla också. Skulle inte ha något emot att vara där med några 08.

Malin B sa...

Vilket härligt vårlikt flygplan, med hopp om sommaren!!!
Här har alla sportlovslediga återgått till vardagen igen.

Anonym sa...

Hm, jag kan inte förstå varför man förlägger fotbollen till vinterhalvåret??
Man behöver inte vara på kontoret för att vara avskuren. I dag kopplade jag isär hela IT-systemet och flyttade in det i stora huset. Under tiden var vi off-line. Dessutom var vi i stort sett avskurna från transportmöjligheter eftersom det inte kom någon snöplog.
Red/Olle

Daniel sa...

åååh ta mej till Kulula!!

Gun sa...

Vilka läckra flygplan!
Skönt att Stockholmarna flytt stan, eller åtminstone inte belägrar gatorna när de är lediga. Skit att det ska bli snöoväder igen. Jag förstår att det inte är kul när man ska ut i det varje dag.

S o F sa...

Kul som vanligt hos dig! Tack.

Urläckert plan - klart och tydligt! :)

Ha det gott!

Per-Anders sa...

Hoppas inte guiden utanpå planet är till för personalen. Det skulle kännas bra om kaptenen i förväg visste vart han ska sätta sig.

Ellis sa...

JAG SER FRAM EMOT VM - då jäääävlar kommer jag vara GLADER hihihi! med en kall i handen o skrika som den pojke jag egentligen skulle varit enligt barnmorskan! :D

sv: Junk food generation är så jag MEN FAN att maten INTE sätter sig, smal som en sticka!

Petra sa...

Sv: var totalt helt slut igår efter träningen. kaffet som jag drack för skummad mjölk på, ingen grädde :)

Pjoltas sa...

Sportlov.. ja, det var tider det!
Idag är det bara 100 dagar kvar. Och någon sa att imorgon då är det bara 99 dagar kvar!
=)

anne sa...

Läget?

Brukar du designa hemsidor? rån scratch eller använder du något färdigt program?

egoinasmamma.nu sa...

Aha! Sportlov! Jag tyckte väl att det var lite väl många resenärer på olika tåg när jag åkte hit och dit i dag. Tänkte jag inte på..

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ni kanske skulle anammat servrarnas önskan och tagit sportlov ni med.

Varannan hållplats du måste flugit fram - hem.

Ska du åka ner till Sydafrika och se på VM och planet är ju helt i klass med dina färger. Häftigt var det, gillar pilarna trots att jag aldrig klivit in i bagageluckan. =)