tisdag 16 mars 2010

Tisdagens funderingar


1. Sol och värme = inte sant
I snart tio dagar har solen visat sig från en blå himmel och lyst upp stor-Stockholmsområdet. Trodde att sol och värme hör ihop liksom. Icke! Dryga sju minusgrader på morgonen, nollgradigt och isvindar under dagen bevisar motsatsen.

2. Fel spår
Roslagsbanan har visserligen vagnsbrist just nu men håller tidtabellen. Snabbtåget mot Österskär avgår alltid från spår 7. Idag avgick det från spår 4, vilket betydde att jag missade tåget.

3. Månadens fralla
Gateau är det närmaste ett bageri man kan komma i Täby. Deras surdegsbröd är utmärkt (jag menar en slogan som "Bread for all kinds of outstanding people" förpliktigar). Samma höga betyg får olika längder och "smågodis". Månadens frallor ser ni på bilden. Hatar rödbetor i alla former och vill inte vara "outstanding" längre.

4. Synkade
Maken kolliderade med ett bord idag. Själv sprang jag in i vår säng som har stått på samma plats i över 10 år. Resultat maken: mega-blåmärke på vaden, resultat undertecknad: samma dito fast på skenbenet. Du ser Ellis, du är inte ensam. Du och maken har åtminstone en ursäkt - ni lever ju på "högre höjder" (=över 1,70 m), det gör ju inte jag;-)

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jag missade också tåget. I dag också. Eller också kom det aldrig. Stod ute i solen (och snålblåsten) och väntade. Ja, egentligen missade jag ett tåg till. Då stod jag inne i stugvärmen och såg det susa förbi.
Red/Olle

LissenTo sa...

Samma väder här. Men kalla nätter brukar betyda sol, härligt. Fast is vindarna kan man klara sig utan. Gör att det känns som 5 extra -

Hos mej är det pirrigt, yngsta dottern åkte in till BB i morse. Inte hört ett ljud ännu.
Jag bor ju så långt bort också, från henne......

Fick just ett sms, dröjer nog till imorgon innan babyn kommer........

Olga T sa...

Missa tåget på morgonen är ingen bra start på dagen.
- 13 här i morse men go varm sol på dagen. Men med den temperaturen lär ju de där små snöresterna du upptäckte hos mej, bli kvar ett bra tag.

Hörni sa...

Det är samma väder i uppsala. Kallt som sjutton trots att solen lyser. Man blir ju lurad!

Skönt för Ellis att inte bara hon gör illa sig.:)

Ellis sa...

Teeeeeest teeeesssst

Ellis sa...

Jaha nu jävlar gick det för jag skrev en kort kommentar? Jävla blogspot som raderade allt annat jag skrev!

Ellis sa...

Vi börjar om:

Jag kan inte sluta facineras av den där latte bilden, jag ser verkligen kvinnan och de borde göras en tavla av den, så grym var den bilden! Nästan så att jag vill ha den på väggen!

Hahaha vad härligt med att både din man är lika klumpiga, dock inte lika härligt med smärtan, mitt finger, min mage, mitt lår värker som tusan så jag förstår han om han klagar på benet! :O

Jaaaa idag var det supersoligt ute men fy helevete vad KALLT!!!!!
Borde ju vara varmare strålar! Eller så skall man se de lika positivt som David - SOMMARLOV när man inte går i skolan! Haha.

sv: Awww gud vad du är go!!! (men kan helt ärligt säga att jag inte kände mig fin på NÅGON av bilderna som togs och som satts ut på bloggarna.. Hemska bilder allihop!)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Jag har också precis lagt ut lite bröd men av högsta maskintillverkning och på grund av veckans makrotema.

Är du lika som jag eller var det en tillfällighet. Jag går i allt som sticker ut (och även i det som inte gör det) sedan har jag blåmärken. Ibland vet jag inte ens vad jag gjort men ett blåmärke sitter på någonstans så jag förstår att jag måste gått i någonting.

Du kan vara glad för dina -7, i morse var det -21 och jag som redan börjat lätta på förlåten, inte lätt att klä på sig igen.

Jag missade bara och tog inte chansen till skjutsen i morse så det blev en promenad, som vanligt.

S o F sa...

Precis som hos oss, -10 grader i morse och strålande solsken hela dagen - men inte speciellt varmt...

Tack för alla dina snäll-ord hos mig!! :)

Ha det gott - men varmare!!

Ellis sa...

TACK DU UNDERBARA <3 <3 bloggade med bilden, säg vad du tycker :D:D Funderar starkt på att framkalla, den föll mig verkligen i smaken!

Per-Anders sa...

Blir hungrig när jag ser bilden.

Ellis sa...

sv: Hahah hur? Jag följde bara formerna med penseln, ångra när jag gjorde utanför så därför tog jag bit för bit så hela inte försvann när jag tabba mig någonstans! :D

Haha men Marge har BLÅTT OCH ÄNNUUU längre upp hår, denna har ne fin uppsättning, typ inför en fin middag eller så, :D

Vem är den trejde? :D
Vill också träffa dig Beate! :D:D

HAHA kraaaaaaaaaaaam :D har börjat gilla o skriva kram men fortfarande inte kramas irl hahaha.

Mrs Bettan sa...

Skönt att man kan vänta några timmar tills det blir lite varmare. Ha, ha. Äckligt va att ha det så bra.
Kram MrsBettan

Malin B sa...

Rödbetsfrallor, det var en nyhet det. Jag gillar att prova olika sorters bröd. Men rödbetor?! Hm... Spännande kan man ju alltid dra till med.
"Månadens fralla" - hoppas förstås att det är dagsfärska varje dag. ;)

Petra sa...

Månadens fralla skulle jag vilja smaka på. Spännande med rödbetor i.

Unknown sa...

Med den snö (och is) som finns i Uppsala lär det inte bl någon sommar här förrän november...och då är det väl dags för snö igen?

/C

egoinasmamma.nu sa...

Här känns det som vår och det börjar spira och gro i marken. Skåne är underbart när det inte blåser.. Dvs inte särskilt ofta. :D

Lissen sa...

Hur är det med blåmärkena. Blivit någr fler idag?
Detta sade hon som är mormor till två från och med idag. :-)