torsdag 18 mars 2010

Förlagsträff


Här kommer lite mera information om gårdagens besök på Grand Hotell i Stockholm. Anledningen till att vi sjönk djupt ner i den blå heltäckningsmatten i hotellets entré är att huvudingången är den enda som också leder till konferensdelen på andra sidan;-)

Förlagsträff
Förlagsträffen anordnas en gång per år av svenska tryckerier, papperstillverkare och bokbindare som bjuder in förläggare till diskussion, paneldebatt, mingel, mat och dryck. Den röda tråden är boken. Böcker kan ju limmas (mest pocket), de kan trådbindas (hårdband) och de kan tryckas på papper utan eller med trädfibrer. Det sistnämnda är lätt att kolla i era bokhyllor: alla böcker med gul/brunaktigt papper innehåller trädfiber, vilket är ingenting att ha, då bokens livslängd är begränsad. En bok ska nämligen hålla i minst 100 år berättade en konservator. Han var också mycket mera imponerad av egyptiernas "papper" för flera tusen år sedan än vår variant 2010.

Coola tryckexempel
Det finns mycket mera att berätta, men de flesta av er gäspar nog vid det här laget;-) Kolla nu bilderna jag lägger upp. Två exempel av fjolårets "Dior make-up kollektion". En tryckt bibel med fotografier av en fransk (såklart) världsfotograf. Har aldrig sett något liknande och stod bara där och dreglade. Som ni ser så används färgat, genomskinligt papper för att åstadkomma olika färgnuanser på ansikten. Tryckkvaliteten är den bästa jag någonsin sett (och mitt foto är enastående tycker jag;-)) Visst är bilderna coola!!!

PS. Imorgon får ni träffa Glenn Strömberg om ni kikar in här. Har nämligen träffat honom idag. Exklusiv (överdrift) intervju för "Konst eller konstigt"-bloggen. Det ni:-) PS

10 kommentarer:

Olga T sa...

Oj då,en av Glennarna! Jag kommer imorgon! Du hade väl inte mössan på dej???
Gillar första fotot skarpt! Det fick du till bra ;)

Hörni sa...

Vilka läckra foton! Jag hajade till när jag såg ögat, och den andra bilden är också så fin!

Vad intressant det med papperskvaliteten. Trädfiber trodde jag det var i allt papper..

Sv: Jag lyssnar alltid på dig! Du har den effekten på mig.:) Jag kämpar bara emot lite ibland...;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag håller verkligen med, superfina foton av Beate men också perfekta foton av fotografen. Kanske inte i klass med dina men nästintill.

Exklusiv intervju. Ja nu är det till att ha kommit upp i smörhögen. =)

Jag skriver som Gärdssmygen du hade väl inte fel färger på dig? Nu snackar vi mitt favoritlag och riktig fotboll i Sverige och då är det passande med kläder i blått och vitt. Jag har även hans bok "Med smak för Italien" i min bokhylla och där går färgerna i laget i mera rött.

Det är vackert med genomskinligt papper i böcker. Jag fick en bok som en fd granne skrivit och i den är det också detta papper mellan och över bilder och poesin. Fantastiskt vackert.

Jag lovar verkligen att jag ska kika in imorgon för nu är jag nyfiken.

Malin B sa...

Lite kändismingel, det kan ju vara skoj. Tänk vad kul för Glenn att få träffa DIG! =)

Ack ja, snö - det har vi gott om här också. Räknar inte med att få några frön i jorden förrän till framåt maj månad. Att köpa hem påsarna är ett NÖJE!
Vinet står jag över även denna gång.

Lissen sa...

Skulle velat glida omkring med dej där inne och fått se alla läckra bilder. Vad kul att träffa Glenn, ser fram emot din intervju. Du ställde väl frågor som ingen annan har frågat om :-)

Min dotter överaskade mej,hon skrev sååå bra, säger den stolta modern

Mrs Bettan sa...

Duktig tjej och fota du. Kanske ska byta bana, eller. I alla fall var bilderna häftiga.
Få se vad Strömberg kommer med till dej i morron, en kastrull eller lite smarrig efterrätt kanske eller ska ni spela fotboll ?

S o F sa...

Instämmer - väldigt coola bilder!!

Va, Glenn Strömberg!? Vilken cliffhanger. ;)

Jag gillar honom! :)

Ha det!

Britt sa...

Fina bilder. Jag älskar fina bilder. Jag önskar jag kunde ta fina bilder...men jag har inte tålamod att lära mig. Vill att allt ska fungera på en gång. Instamatiken har varit min vän...men med den kommer inte de fina bilderna. Systemkameran borde blivit min vän för längesedan.

Ellis sa...

Det var mig riktigt fina foton, blir helt kär haha :D Jag är svag för fina foton och konst, det är så härligt och vackert! :D

sv: Aww du är så himla go Beate!!!! <3<3<3<3

Man blir lite av ett mongo när man mår dåligt, det är liksom... de enda som håller humöret uppe :)

anne sa...

Det var intressant med pappersinfo, hade jag ingen aaaaning om! Fotot var superläckert!!!!