onsdag 3 mars 2010

Inga fler klagomålOm jag hade velat (=orkat) så hade jag kunnat berätta för er minst en incident per dag som jag sett/råkat ut för de senaste veckorna på grund av väglaget i stor-Stockholm. Idag hade jag tänkt skriva ett "samlingsinlägg", men då fick jag videon ovan av kollegan Yvonne. "I rest my case" med andra ord.

Radiointervju
Istället ska jag berätta för er att jag lyssnade på Em och hennes framträdande i P4 Radio Kristianstad igår. Tyckte det var kul att en 40 plussare uppmärksammades för en gångs skull och bjöds in till en radiointervju. Jag har följt Ems blogg ett tag och då bildar man sig ju en uppfattning om hur "människan bakom" är. Måste säga att hon är lika rapp i käften som hon är med bloggpennan. Ja nästan i alla fall;-)

Bloggtips
Ems blogg har ju en viss "stjärnstatus" och kan inte jämföras med min egen eller många andras "mindre" bloggar. Men bloggtipsen som Em gav gäller oss alla tycker jag:
- blogga från hjärtat
- var ärlig
- kommentera bloggar i samma "kategori" som din egen.

Så himla enkla tips egentligen. Följer vi dem? Håller vi med? Vad tycker ni?

PS. Ni som undrade över min reaktion till gårdagens telefonundersökning här kommer den. I en sekund var jag mållös, sedan gapskrattade jag (mest på grund av att jag hade förväntat mig en helt annan fråga) och därefter svarade jag sanningsenligt "Nej". Anne börjar nästan känna mig;-) DS

16 kommentarer:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Men ... då kan jag inte kommentera någon för jag har tillhör ingen kategori, snyft =(

Däremot är jag ärlig, även om jag inte skriver så mycket "dagbok" som de flesta tror att en blogg är. Från det att jag stiger upp till jag går och lägger mig i sovrummet. Nej och sådant vill jag inte heller läsa om.

Jag skulle tro att jag bloggar från hjärtat men mest ur hjärnan och det är därför jag både saknar kategori och är allmänt rörig i mina ämnen.

Gun sa...

Herregud vilken film! hahaha.

Ja, visst var det kul att höra Em! Hon var så duktig tycker jag och har så go röst.

Jag följer nog hennes tips ganska väl.
Att blogga från hjärtat menas väl att vara ärlig mot sig själv i bloggen, och det tycker jag att jag är. Jag kan inte fejka ett toppenhumör om jag känner mig deppig.
Däremot kan man ju hitta på något helgalet och låtsas att det är sant ibland, men då hoppas och tror jag att alla förstår att det är på skoj.

Jess sa...

Vilken film!! Hahaha!
Här kan de inte köra om inte spåren är snöfria, de borde titta på filmen!
Tycker också man ska blogga från hjärtat!

Gun sa...

Sv: Jag har min krångelmage tyvärr och läkarna kan inte göra något åt det. Det går upp och ner.

LissenTo sa...

Det tåget är nog kört nu......
Era borde väl vara fixade snart?!

Tycker också att man ska blogga är ärligt och från hjärtat. Men jag gillar att få inspiration från alla håll.

Daniel sa...

Rätta tips. Va ärlig, va DEJ SJÄLV, din blogg - ditt liv. Men det som jag vill skrika åt folk ibland e VISA respekt för andras bloggar - andras liv. Tänker på spamkommentarer eller ännu värre SV: jag jag kommentarer. USH! Kommentarer går ju ut på att höja en annans inlägg, visa att man läst.. dvs visa respekt.

Kommenterade en av mina favvobloggar igår... skrev supportande kommentar. Kom tillbaka SV: ååh tack.. bla bla.. utan att visa att man läst tillbaka. Den bloggen besöker jag aldrig mer. Respekt för andras "personliga" skriverier JA! :)

Anonym sa...

Filmen - där har SL och SJ något att lära, skicka den till de!
"Bloggare i radioprogram!" - låter som att gammelmedia försöker hålla sig modern :-)

anne sa...

Satt jag inte där jag sitter så hade jag klickat på Sibirienfilmen, jag får göra det i kväll.

Em.s intervju missade jag, trot eller ej, jag har ingen såndäringa radiokanalshanterare på min laptop... Em är cool, man vet aldrig vad hon hittar på. Nog tycker jag att jag bloggar hyfsat från hjärtat men en viss censur har jag allt när jag kommer in på sex och ungdomsdumheter osv av skäl som du säkert kan förstå. Jag kommenterar allt i min/vår egen kategori men jag besöker gärna ungdomars bloggar också (så obegripliga och svårlästa de än är), det gäller att ha koll!

Skratta åt telefonsäljare! Jaaa, ska vi bilda en rörelse? Vem som kan skratta åt flest!?! Inte individen som ringer då förstås men ämnet som den stackarn behöver hantera.

Och sist, hur definieras "tidskrift"? Måste den vara i pappersformat eller klassas en webbtidning som tidsskrift? Från det ena till det andra.

Och tack för att du menar att förpackning är viktigt!:)

LissenTo sa...

Här skiner solen idag, yiiiippeee.
Hopp om ljusare tider.

Imorgon har jag en bild med i bilagan till Sundsvalls tidning, Våning & Villa. Lite kul.

egoinasmamma.nu sa...

Men vad gullig du är! Tack! Jag själv upplever inte min blogg som lite "stjärnstatus", men okej då! :D Det var roligt att få vara med i radio och nu har jag ännu större respekt för de som är med där. Att sitta och svara på studs utan en massa "Eh!" och "Ääää.." kräver att man är på hugget. Jag var jättenervös, men lovade mig själv att lyssna på programmet i efterhand utan att vara elak mot mig själv. Så totalt sätt blev det är mycket positiv upplevelse. För 20 år sen hade jag kritiserat mig själv så jag hade varit deprimerad vid den här tidpunkten. Hahaha!!

Olga T sa...

Har inte hört radioprogrammet och följer inte heller Em:s blogg.
Rätt svar igår var just en paprika. En gul paprika. Vilken färg hade den i ditt kylskåp? Är kärnhusen olika i paprikor beroende på vilken fr
ärg de har? Eller är det som jag upptäckt så många gånger förr: Med ett makro upptäcker man så mycket nytt!

Petra sa...

Hmmmmm, jag skall aldrig mera klaga på snön....på...tisdagar :-)
Kram

Nina sa...

Ha ha, klockren video.. vi har kanske inte så mycket att klaga på :-) himla kul med den där telefonintervjun... vilken otroligt privat o hemlighetsfull fråga... :-D
Har en (kanske dum) fråga dock.. Pratar din make engelska?

Ellis sa...

HAHA gud vad grymt de var, jag som suttit här och funderat på hur de plogar spåren! :D:D

anne sa...

Underbar tågfärd!

Visade för sonen som svurit ett antal hyllmeter över SJ, han konstaterade att sibirientåget var gansk kort, men å andra sidan har vi inte fullt så mycket snö på spåren!

Britt sa...

Jag är glad att jag inte bor i Sibirien...men det har de här dagarna känts att det inte är så långt ifrån.

Jag har fortfarande inte hunnit lyssna på Em radiosändning. Dagarna är för korta helt enkelt.