onsdag 10 mars 2010

En vanlig onsdag i Stockholm


Någonting mycket ovanligt har hänt i Stockholm idag: onsdagen den 10 mars är den femta dagen i rad som vi noll-åttor kunde njuta av en blå himmel med en vårtrött sol. Nej, vi hade inte sju plusgrader som i Sundsvall (igår) utan låg runt 0-strecket. Men vi klagar inte, inte alls. Fenomenet med fem soldagar i rad har ju inte hänt här sedan sommaren 2009... och knappt då.

Töväder
Tövädret medför att man kan bli ganska blött om fötterna, ja om nacken också. Det räcker med att ställa sig under ett tak på ett sjuvåningshus. Jag lovar att droppen som hamnade i nacken och rann nerför ryggraden var... blött och kallt.

Indisk "doft"
Vi åt hos vår favo-indier Mukut idag. Om man har en hood med vida ärmar och äter indisk mat är det mycket smart att kavla upp ärmarna innan man börjar äta. I mitt fall doppades den högra ärmen i "Lamm Madras" medan den andra fick smaka på "Shak Dal"-grytan med linser och färsk spenat. Med andra ord var det ljuvliga indiska dofter på mitt rum även efter lunch.

Colour Catcher
Gulliga arbetskollegan Yvonne har snackat sig varmt för "Colour Catcher" som jag aldrig hade hört talas om. Idag fick jag ett paket av henne (perfekt tajming med tanke på mina indiskt missfärgade ärmar. Med Colour Catcher kan man "tvätta tryggt, skydda tvätten mot missfärgningar och behålla färgerna klara. Genialiskt! Färgfångaren lär nog bli vår bästa vän i det här hushållet. 1 000 tack Yvonne:-)

18 kommentarer:

Petra sa...

Den där måste jag testa.

anne sa...

Colour catcher, funkar det då?

Nina sa...

Som vanligt får du mig att (efter en ganska tröttsam dag) dra på smilbanden. Är en liten energiboost att komma in hos dig!

Olga T sa...

Jag tycker de verkar funka faktiskt. Har använt dem ett bra tag. Färgade blir de i alla fall.

Gun sa...

Vad bra det verkar vara, om det fungerar. Skönt att det töar, men inte lika skönt när det droppar ner i nacken.:)

Sv: Nej, jag ä'r inte duktig på att sy. Jag bara fixade till och sydde in lite.

Kommer du till Kulturhuset på Lördag? Skulle vara kul att träffa dig. Om jag nu själv klarar av att komma då förstås, är väl bäst att tillägga.:)

Ellis sa...

Jaaa inte för att jag gick ut, men fitn väder hade vi idag här med, taket hemam droppade som bara den!

Vad gulligt av Yvonne!! :D Du är precis som jag, vi matar kläderna också!

sv: Jag ville säga något elakt, men bet ihop, inte värt de. Orka med bråk på offentlig plats, och hade hon satt sig på mig hade jag dött. Inget jag ville uppleva haha.

Lika trött på kroppsideal som du! :O

Jess sa...

Den har jag inte hört talas om, kanske värt att testa?! :)

Per-Anders sa...

Det har varit 7 plusgrader även idag här i Sundsvall/Timrå-området. Jag gläder mig därvid!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Tack för tipset om colour catcher.

Det är så härligt nu, spelar som ingen roll vilket väder det är bara temperaturen inte sjunker.

Det var länge sedan jag sa -jag måste ut på lunchen får att få luft - det gjorde jag idag.

Vi har ingen bra indisk restaurang i Luleå. Det har funnits en (som jag vet) men maten var under all kritik. Den kanske fortfarande finns kvar och kan ju ha skärpt till sig.

red sa...

Rapport från Malmö och den resande reportern
Nollgradigt och snålblåst. Snöfritt. Då är det bättre med höga snödrivor. Däremellan är det lä.

Cherin sa...

Låter som om du haft en underbar dag! ;)

Gun sa...

Sv: Nej, det är inte alls meningen att det ska vara "Jag och Em", utan det är jättekul om många kommer. Ellis, Cherin och Mohammed kommer också. Det är ingen stor grej, bara att man får träffas.

Pjoltas sa...

Det där har jag aldrig hört talats om. Det måste jag testa.

Och snart kommer snön igen! Härligt =/

Malin B sa...

Å, berätta om det här tvättmedlet när du har använt det!!!
Jag har aldrig hört talas om maken.

Photos by Storm sa...

Det tvättmedlet har jag aldrig hört talas om. Passar nog mig som också spiller omkring. Tänk att jag inte kan bära en kopp kaffe från automaten till mitt rum utan att det droppar. En äldre kollega sa, lite näbbigt, att jag alltid skulle ta en servett under koppen eftersom jag inte kan balansera riktigt.

Åh, indisk mat....varför kommer aldrig en sån restaurang till vår stad?? Det är så gott/Lis

egoinasmamma.nu sa...

Många goda råd! Och så skönt att det töar även i storstaden. Då kanske jag inte halkar på mina höga skor. :D Hoppas du kommer??

anne sa...

Hej du! Jag skulle gärna vilja ha en kommentar från dig på inlägget "Vem är jag", du har bra iakttagelseförmåga samtidigt som du oftast tänker i andra tankekanalbanor än jag! :)

LissenTo sa...

Hihi, doppar armarna i olika smaker.
Tja jag får nog också handla det där färgmedlet (Fast jag har inte ens hört talas om det). Jag spillde på tshirt och jeansen igår, var för hungrig.