måndag 15 mars 2010

Mönstervecka måndag: "Natural street art - is"

Bloggvärlden är helt fantasktisk!!! Tänk att man upptäcker... just det "Tankebubblor" som har inspirerats av mina konstiga fotografier av motiv som jag hittar lite varstans när jag tittar ner - och det gör jag oftas;-)
Med andra ord är det självkart att jag lägger upp två bilder till temat "Natural street art - is". Himla fyndigt namn dessutom.

Is 1 - marockansk tékanna
Det stora vägarna i stor-Stockholm är helt torra och fina igen efter tre snöiga månader. Trottoarerna däremot är rena isbanor med konstiga "fläckar" (=natural street art) överallt. Här är ett exempel - en marockansk tékanna.

Is 2 - "Islatteträd"
Islatteträdet är en favorit i repris från ifjol. Utanför ingången till mitt jobb hade någon tappat sin latte. Den smakade utmärkt ...som fotobidrag;-)

Två awards
Har även fått två awards i helgen av Lissen och Nina Xi, två av mina absoluta favorit fotobloggar. Japp det är ni som inspirerar mig med bild och text. Tusen tack till er två och alla er andra som kikar in här:-) Awardsen ger jag till er allihopa!!!

15 kommentarer:

Petra sa...

Grattis till Awards som du har fått.

När jag ser bilderna så tänker jag på blodpölar.....

Jess sa...

Detta inlägg lär mig att man ska titta noga på fläckar, det kan vara ett konstverk!

anne sa...

Yikes! Jag trodde någon blivit mördad på första fläcken! ;)

Sv. Jag ska på mammo i morgon bitti och tar emot rörrensare på eftermiddag= halvjobbar hemma=grytan kommer i ugnen i god tid!

Behöver bara köpa några ingredienser till....

anne sa...

Jag måste krypa till korset och erkänna.... Inte hade jag faluäpplet i tankarna inte, den bara låg så bra där, men det blev ju jättebra när jag ser det med dina ögon!!!

Hörni sa...

Vad roligt att se isen på gatan som konst.
Grattis till awardsen! Alltid kul med uppskattning.

Sv: Ryggen har hållt sig lugn tack vare morfin, men visst känner jag av den mer nu. Fast inte så farligt ändå tycker jag.

Nilla sa...

Jätteroligt att du är med! Kul att se dina bilder! Den andra bilden ser jag ett huvud vänt åt höger, en gubbe som spottar ser det ut som :-)

Lissen sa...

Riktigt snygg konst :-). Kul att den uppmärksammas av andra.

Nr 2 är riktigt snygg fläck!!!!!!

Nere här i stan kan jag säkert hitta konst snart på gatorna.

Natti natti min favorit!

Ellis sa...

OJ vad jag föll pladask för latte bilden.

ser inte ut som ett träd utan en tjejs vars ansikte gått sönder, man ser hennes hals , hennes högra öra och hennes svarta lockiga uppsatta hår, väldigt lite av ögat och ansiktet som går i kras... Kolla noga så ser du!

sv. Jag gillar min design! :D:D

Ellis sa...

Haha jag har faktiskt MVG i alla bild ämnen jag gått i gymnasiet, gick nog 4-5 olika kurser. Har alltid haft öga för konst men inte hållt på med det på länge. :) Saknar de dock.

Kram!

Västmanländskan sa...

Tänk vad skoj att alla går med näsan ner i gatan och letar konst i det vardagliga :)

Olga T sa...

Grattis till awarden!
Har inte fastnat för sådana tankebubblor ännu, men kanske gör det. De du hittat är tuffa samtidigt kände jag lite som Petra...

Pjoltas sa...

Grattis till Awardsen!
Jag såg en röd frusen spya i form av en Shetlandsponny på Mäster Samuelsgatan häromdagen. Skulle fotat den inser jag nu.
=)

egoinasmamma.nu sa...

Se där ja! Jag gillar "naturlig" konst. :D Hittade själv lite konst förra året (http://egoinasmamma.nu/2009/july/skit-galleri.html), men nu förstår jag att jag borde ha lite mer "fancy" namn på mitt galleri. :D

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag såg direkt, när jag vred lite på huvudet till vänster, en figur (kanske en tidig påskkärring) som springer eller går med stora kliv och händerna utsträckta. Hatten ser ut som påskkärringen eller trollkarlens. Ser inte du den figuren? Nej, du ser en marockansk tekanna.

Kul med uppskattningen av dig och din blogg. Det är alltid kul att få uppskattning oavsett vad det är.

Nina sa...

Riktigt coola bilder! Så himla kul att dina bilder inspirerade till en ny fotoutmaning!
Svar: Jo, det känns lite tråkigt, men hoppas på att snart komma igång igen.