torsdag 25 mars 2010

UtställningsorgasmIdag har jag varit på Nordbygg, en fackmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Kollegan Eva och jag har ungefär samma smak så vi gjorde sällskap och njöt av ett fantastiskt utbud av varor i olika material. Där fanns allt från träd, betong, färg, mosaik, metall, elektronik, vvs till badrum, kök, golv och 100-tals andra godbitar inklusive verktyg och liftar. Den mässan bjöd verkligen på en utställningsorgasm som varade i drygt fyra timmar;-).
Jag skulle kunna skriva en roman om utställningen men nöjer mig med att rapportera tre "konstiga" favos:

Mosaic Sweden
Mosaic Sweden ägs av två unga kvinnliga svenska konstnärer som importerar mosaik och arbetar med utsmyckning av privata och offentliga miljöer. Stolen ni ser på bilden är ett av deras verk. Den var magnifik.

Materialbiblioteket
I Materialbibliotekets monter i Victoriahallenvar var det endast "dregel, dregel" som gällde för min del. Medan ägaren Oliver endast såg "material" tänkte jag potentiell konst. Kolla bilden som jag lägger upp. Den visar aluminumskum. Inte alls skumt för mig. Ge mig en ram och vips har jag världens ballaste tavla på väggen.

Betongforum
Betongforums montrar gjorde att jag dreglade lite till. Här gjöts det häckar för fulla muggar om man säger så. Jag har ju redan två men ytterligare ett par ska hämtas imorgon.

En perfekt dag full av upplevelser. Helt i min smak.

PS. Ska återkomma till era kommentarer av "Vem är jag" imorgon. DS

15 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Oj! Det var mäktiga foton. Nästan som om man var hungrig och åt jättemycket mat, man blir mätt av att se på de.
Sv: Tack!!! :D Det med att ta hand om sig själv, jag är rätt duktig på det, men det är något som hänger kvar sen jag var utbränd för 100 år sen. Jag får kortare perioder där jag blir helt urlakad tillsynes utan orsak. Jag repar mig snabbt om jag inte pressar mig när jag hamnar i det läget. Som tur är är jag sällan sjuk annars, så mina sjukdagar blir inte flera än vad som är normalt. Jag jobbar på att acceptera att jag måste vara hemma och inte känna dåligt samvete för att jag är det. Det går framöver. ;)

Hörni sa...

Vilka bilder! Stolen är helt otrolig och vad kul att man kan göra ett konstverk av ...skum?

Sv: Tur att du skrattar i alla fall, så du inte flyr min blogg pga alla rosa prylar.:D

anne sa...

Men du!!!! Så läckert!!! Och aluminiumskum!?!?! Det var hur vackert som helst! Fantastiskt!!!

Sv. Vem sa något om att sova i pyjamas? ;)

Å andra sidan, när bergvärmepumpen hade lagt av förra veckan, då sov jag med hela kittet på!!!

Hörni sa...

Sv: Han har rätt din kompis, rosa och blått dominerar verkligen barnklädesaffärerna. Men det FINNS andra färger också. Rött, lila och grönt tex är vanligt, och även andra färger. Men jag förstår vad du menar och stör mig också på att det är så könsindelat.
(fast jag faller för rosa prylar hela tiden..)

Ellis sa...

Jag facineras mer av konst som är måla/ritat än byggt, vi är alla olika! :D
Hoppas du mår bra Beate <3

Petra sa...

Vilka vackra glittriga bilder.

Ja du, exakt som du skriver så genom fottbollsåren älskar man smärtan :-)

Daniel sa...

ojoj så mäktigt!!!

Orgasm för ögonen!

Malin B sa...

Betong tycker jag är "spännande", skulle gärna vilja kunna "forma saker" av det. =)

Varseljacka, det är typ "jobbarjacka", illgul med massor med reflexer. Perfekt för då är alltid reflexerna med! Jo, jag har den bara på hemmaplan. ;)

http://www.akh.nu/images/products/hivisibility/446048-Varseljacka.jpg

cat sa...

Jättehäftiga foton och jag förstår precis vad du menar med aluminiumskummet. Det var ju hur läckert som helst på bild :)

Olga T sa...

Den där fåtöljen!! Den skulle jag vilja sitta i. Passar inte i mitt hem men känslan att sitta i den vore inte dumt. Just nu ligger jag utslagen i soffan efter en mycket intensiv vecka och undrar hur jag ska orka upp för att fixa något att äta......

Anonym sa...

Hoppsan, ligger nästan en vecka efter med att kolla in hos dej. Men, "de' e' mycke' nu" som man brukar säga när man inte har mycket att säga. Lätt ekivokt är det med dagens titel och gårdagens bild. Man kan lätt blanda ihop saker om man har mobbe med vibb. Fast nu är det bäst att jag slutar innan det är censurdags.
Red/Olle

Nina sa...

Världen är så liten! Kolla länken så förstår du...
http://fotograflindisima.blogspot.com/2010/02/malin-mathieu-french-swedish-love-story.html

anne sa...

Hur går det med sammanställningen? Svårt?

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Fyra timmar, du måste vara ganska slut.

Jag hade varit likadan, kanske inte riktigt men lite. Direkt jag såg aluminiumskummet, fast då visste jag inte vad det var, började jag fantisera om att kunna klä en vägg i det, i alla fall en del av den. Hur läckert som helst.

Jag vill också gå på en massa mässor och hitta inspiration mm.

Jag får nöja mig med någon då och då och inte med detta utbud, självvalt.

Snart har vi i alla fall vår vårmässa att strosa runt i, men det brukar inte vara så stor variation av fjolåret. Tyvärr är det - the same procedur as last year.

Britt sa...

Stolen blev för mycket för min del till den bakgrunden...hade tyckt om den i ett enfärgat rum. Skummet var hur cool som helst.