fredag 16 oktober 2009

Tre heta tips


På fredagar försöker jag ju alltid bjuda på ett gott helgskratt. Idag är inget undantag. Jag har ju varit på Johannesbergs Slott i två dagar på konferens - eller inspirationsdagar som vi kallar sammankomsten. Då våra anställda är spridda över hela landet håller vi personalfesten samtidigt. Men vi kan väl börja med

1. Orientering - 60 minuter
Ge en grupp på cirka 10 personer en karta med 10 kontrollpunkter och ett set på 10 foton. Alltså 20 platser att besöka under 60 minuter. För den mentala motionen under tävlingen se till att ha åtminstone en civilingenjör med i gruppen som förstår vad det står på lappen ovan... bland annat. När det visar sig att laget inte har en chans att inte komma sist är det bra att ha en viss "konstig" bloggare med sig som har "extendable ears" à la Harry Potter. Vi kom sexa bland 11 lag :-)

2. Konstutlottning
Om du låter olika pesoner dra lotter se till att en person som du verkligen vill ska vinna ett verk dra sitt eget namn. Vid det här tillfället var det IT-kompisen Radde. Han vinner alltid vid utlottningar, men det var första gången han drog sitt eget namn. Personligen kan jag inte tänka mig en bättre vinnare av den här fina tavlan.

3. Musikquiz
Nio bord och cirka hundra anställda är lika med nio lag. Efter middagen hyr in en trubadur (ja inte en med dragspel och skärgårdsmusiksstuk såklart) som spelar olika pop, rock, 60-tals låtar, filmmusik med mera. Ge varje lag ett block och en penna. Här är det viktigt att du sitter vid ett bord där det finns minst två "levande musiklexikon" och en IT-expert som har Google på sin mobil. I mitt fall blev det en silverplats till lag sju med bland annat Malena (vår matexpert som nu även har avancerat till musikditto, Harald och IT-kompisen Rikard. Lag 9 vann med en futtig poäng :-(

PS. Det här inlägget är också till en speciell person som inte kunde vara med på inspirationsdagarna. Hoppas att smilbanden dras upp hos dig :-) DS

7 kommentarer:

Jess sa...

Låter som en trevlig dag!
Vet du vad konstnären heter som målat den tavlan! Jag gillade verkligen den!
Fick man googla under frågesporten!? ;)

Malin B sa...

När det gäller musiktävlingar är tyvärr inte jag någon tillgång, så länge man inte snabbt ska komma på (fjantiga) svenska låtar på en viss bokstav och sjunga dem snabbt som attans! ;)

Jag säger det Jess verkar tycka;
FUSK att använda internet under tävling!

anne sa...

Åh, sådana tävlingar skulle göra mig helvild, jag måste ju bara vinna, med eller utan laget!!! ;)

Olga T sa...

Orienteringen är min grej. Men varför en karta på 10 personer? Gäller då att lita på den som har kartan.
Fusk brukar sällan löna sej ens i Musikquiz är min erfarenhet. Vi har sådana återkommande med mitt jobb och det är alltide de med de levande musikkunskaperna som vinner.
Mats mår bra?
Nej ingen snö här men ack så kallt och grått..

Lissen sa...

Jag skulle ha gillat skarpt att vara med, i ditt lag. gillar när man hjälps åt, då räcker det om man "glimtar" till någon enstaka gång. Finns alltid någon expert.

Blev överaskad, men glad över "segern"
Grattis själv tjejen!!!!
Delad glädje dubbel glädje.

Har varit på tjejträff med Cykelgänget. Natti natti

S o F sa...

Kul!

Jag vill bara säga stort Grattis till Radde! Den tavlan tyckte jag var superfin.

Ha det gott (under täcket?)!!

Nina sa...

Låter som spännande inspirationsdagar! För mig är det inspiration att läsa din blogg (jag ska erkänna en sak, du är en av få bloggare där jag verkligen tar mig tid att läsa ALLT, det du!)Tack för alla dina snälla kommentarer hos mig! Jag växer och inspireras!