lördag 3 oktober 2009

Lördagsfoto: "Bevakande"


Det är faktiskt hur kul som helst att leta bland foton för att bidra med en bild till olika teman. "Bevakande" är NatureFootsteps lördagstema idag.

Katedralen i Helsingfors
Den välkända katedralen i Helsingfors ligger väldigt högt upp, många trappsteg måste bemästras innan man når självaste byggnaden. I juli ifjol - mitt under turistsäsongen - lekte BP paparazzi fotograf och tog bilden ovan. Kunde liksom inte bli att föreviga detta moment: Mor och dotter japan hade med möda klivit upp de många stegen till katedralen. Det var 28 grader och strålande solsken. Japaner är ju kända för sin bacillskräck, men deras sol ditto är minst lika stor. Medan mamman pustande satte sig ned stod dottern bakom henne med solparaplyt och bevakade att båda förblev blekgula. Ganska kul bild... om jag får säga så själv. Vad tycker ni ;-)

11 kommentarer:

Birgitta sa...

Underbar bild måste jag då säga :)

S o F sa...

BP - denna är faktiskt helt strålande.
Känns som en proffsbild.

Grattis till en väldigt lyckad bild!

Halvt om halvt höststorms-hälsningar.

Erika sa...

Tack så mycket!

ormbunke sa...

Verkligen en annorlunda bild men helt korrekt.Jag undrar om det skulle hänt i Sweden.Anita

Sommarträdgården sa...

Strålande skulle jag vilja säga!:)

Anette sa...

Ja, den var kul, känns lite som en annan tidsålder............typ från "krinolintiden" när det var fint att vara blek! /Anette

PS. Ang höfter. A och B - höfter är godkända höfter. Man röntgar alltså hundens höfter och ser så "kulan" ligger bra. Viktigt om de ska vara brukshundar, agility osv. Dessutom får man inte avla med hundar som ej har godkända höfter. Ester kommer nog aldrig att ont av sina höfter, men helt ok var dom inte. Fast det viktigaste är ju att hon mår bra :-))

Nina sa...

Jag tycker att den här bilden var helt underbar! Fina färger, gillar att de tittar bort - super helt enkelt! Snyggt fångat!
Svar: Ja, visst har han speciellt runda ögon?! Vi brukar kalla dom för Luddeögon... :-)
Nu har jag lagt upp Mr Linky på bilduppdraget... Jag är inte så morgonpigg av mig, så jag tänkte att jag lika gärna kunde lägga upp den nu. Hoppas att det kommer att funka o att några vill vara med... Är lite nervös faktiskt :-)

Olga T sa...

Bra bild!! Hon verkar liksom alltid "alltid redo" där hon står.

Anonym sa...

Med din beskrivning blev den självklart kul samtidigt som jag tycker att det var en bra bild och visst är det bevakande både på din beskrivning och det bevakande jag såg först.

När jag tänker på bevakande har jag bara fått en viss ekorre på hjärnan som jag verkar ha som stående i mina inlägg. Jag träffade på en bevakande räv idag, tyvärr satt jag i bilen och den var i helt fel vinkel för att jag skulle hinna fota.

Ska försöka tänka ut något annat, men ...

/Avsändare Margareta

Jess sa...

Fin bild!
Har en liknande från stranden! De är för härliga med sina paraply!

NatureFootstep sa...

lite 50-tal över det hela. Man skulle lu vara blek o fin då. Eller var det 30-talet?
Instämemr med ditt resonemang