lördag 3 oktober 2009

Konstrunda, kaffedoft, vilse

Konst i Roslagen är årets konstrunda i regionen där konstnärer öppnar sina ateljéer för allmänheten. Kompisen Marie-Jeanne och jag åkte runt och försökte hitta ett riktigt guldkorn. Ni vet den där aha-upplevelsen som jag kan njuta av... när jag väl får den.

Aha-upplevelse 1
Galina Davydtchenko stod för den första av (endast) två wooooowwwww intryck idag. Kolla hennes tavla ovan. Tjejen är helt fantastisk och utvecklar sin målning hela tiden. Klart hon blev tjingad direkt till nästa års utställning på mitt jobb.

Aha-upplevelse 2
Anneli Renborg lockade med "Evighetsstickning". Fyndigt! Hennes ateljé i en gammal lada vid Länsmästargården i Åkersberga var en fröjd att vistas i.

Kaffedoft
Och var kommer då kaffedoften in i bilden? Ganska tidigt kan jag säga, ungefär vid Galinas hus ovan. Då märkte jag att det skvalpade lite brun vätska runt mina fötter i passagerarsätet i Mari-Jeannes bil. Termosen med kaffe hade vält och ja... ni förstår. Det doftade härligt färskt bryggt kaffe i fordonet hela dagen. Å stort TACK Marie-Jeanne för de läckra smörgåsarna!

Vilse
Att anlita en person (mig) med obefintligt lokalsinne som kartläsare var ingen lyckad idé. Vi letade bra länge efter en konstnär i Margaretelund (landet för oss noll-åttor). Vi hittade henne till slut och det var inte tack vare mina GPS-kunskaper så mycket kan jag säga. Och konstnären var definitivt inte värt besväret heller.

PS. Ni som skrev så engagerade kommentarer om mina nya glasögon kan jag lugna lite ;-) Ett par brillor är läsglasögon. Det andra paret är rena "bilkörarglasögon" som används för att urskilja allt som är längre än 25 meter bort. DS

5 kommentarer:

anne sa...

Tavlan är underbar! Var hon mycket dyr...? Det är verkligen vill-ha!

Anders W sa...

Den tavlan var ingen "tavla", fantastisk

Olga T sa...

Tavlan är ju jätteläcker!
Aha, nu förstår jag det med glasögonen....men ändå inte....är det inte lätt att ta fel?

Jess sa...

Gillar tavlan med huset!
Kaffe i bilen är ju mindre roligt, om det ligger på golvet.
Typiskt att köra fel när det inte ens är värt besväret.

Lissen sa...

Tvärläcker tavla! Var på en konstrunda i våras. Jättekul att få se konstären i sitt hem. Se deras inspirationsmiljö! Men som sagt, det var inte till alla det var lätt att hitta.

Klurar på vad jag ska lägg ut för bild, till "då och nu".....