tisdag 27 oktober 2009

Många "om"... och bara ett "men"

Om man ska förflytta sig från A till (okänd) B är man smart och skriver ut Googles vägbeskrivning.
Om man inte har glömt sina läsglasögon kan man läsa beskrivningen utan problem.
Om man har på sig sina "bilkörarglasögon" (som man heller inte har glömt) är det inget problem att läsa gatuskyltarna.
Om man vill göra båda saker samtidigt... är det kört.
Med andra ord fick jag en fin sightseeing tur i en västerförort till Stockholm, där jag aldrig varit förr. Helt okay.
Om man har förberedd sig på en sak och förväntar sig att det blir som man har tänkt kan man ha fel. Jag hade fel, totalt fel och därför där jag "the happiest pig in shit" som maken brukar säga vid väl valda tillfällen. Ett suveränt talessätt som inte alls låter lika bra på svenska.
Om man lägger sina läsglasögen på passagerarsätet i bilen och maken sätter sig på dom ...blir dom lite tillplattade. Lite svinn får man bjuder på den här dagen ;-)

Men
Men brukar ju oftast vara början till än invändning. Dock inte på min blogg: Jag brukar ha en minst sagt "konstig" effekt på barn. När dom tittar på mig (om dom ens gör det) så förvandlas deras leenden oftas till ett snabbt avvikande från platsen (om jag har otur skriker dom). Men idag har jag för första gången träffat en "vuxen" 10-åring, som man kunde prata med, på riktigt alltså. Han guidade mig runt i "byn" och ökade på mina kunskaper om orten. 1 000 tack J:-) Men så har vi ju också spelat på samma fotbollsplan... sådant förbrödrar, eller hur!?

Bilderna visar 1. huset jag besökte idag (ritat av Js lilla syster E). 2. att sporer visst kan finnas någon annanstans än på svamp och ormbunkar. Det ni ;-)

PS. Glöm nu inte namntävlingen. Sista dagen imorgon.

6 kommentarer:

Jess sa...

Om inte om fanns... :)
Ser ut som ett trevligt hus du var på besök i!

Lissen sa...

Jag skulle aldrig hitta rätt i Stockholms alla filer. Inte en chans. Fast du, en sådan där GPS måste ni skaffa, så det inte blir så många "pig in the sheet" tillfällen. Utifall ni ska tura runt mera!
Tänk vad mycket engelska du skulle kunna lära mej.Små uttryck och så!

(Dottern är inte rädd, ingen fara)
Kram du goa rara (rim på svenska)

Anonym sa...

Ibland är kommentarerna bättre än originalet för mej som sjuklig ordmärkare. Tack Lissen!
/Olle

Daniel sa...

Mindre om

Mera go for it.

Trevlig guidning du!! :)

BIldgatan-Avsändare Margareta sa...

Du kanske har respekt för dem? Barnen alltså, det är i alla fall så med mig och hundar förutom den jag mötte i somras. De kommer inte till mig.

Ett år när sambon var i Los Christianos hade han ett koppel av hundar och kattter efter sig, skulle aldrig hända mig.

Jag med mitt lokalsinne, avsaknad av det, skulle behöva mer än en googlekarta i Sthlm. Jag skulle på ett möte en gång från Centralstation, tog taxi och taxichauffören tittade och funderade nog lite när jag sade adressen. Det låg bakom hörnet.

Ett svart hus kan vara ganska snyggt, har en vän som målat och inte så tokigt. Det där med att sätta sig på glasögon, har inte hänt mig ännu men det finns någon som gjort det och även mobilen på ett konstigt sätt. Jag tvättar och tumlar dem bara, mobilerna alltså.

Det där med namntävlingen, får lite ångest över att jag är så fruktansvärt dålig på att komma på något som jag tycker är bra.

/Avsändare Margareta

Olga T sa...

Jag tror absolut att det finns mycket sporer i sporthall. Tänk på alla fötter som varit varma i gympaskorna.....