onsdag 28 oktober 2009

Bilprovning - cykel "next"?!

Idag vill jag informera er om att vår bil Tintin fick två ämnen underkänd vid besöket hos Bilprovning - och det trots att jag var där hela 40 minuter tidigare, vilket betydde att inspektörerna kunde gå hem 20 tidigare än om jag hade kommit vid anvisad tid klockan 17:40.

Lite annat... och mossa
Samtidigt vill jag berätta för er att dessa två 2:or inte berodde på konstiga ljud lite varstans i och runt bilen. Inte heller på ett konstant pipande när man kör långsamt. Nej klunkandet från motorn var inte heller orsaken. Grunkan (som jag varken vet vad den heter, än mindre var den sitter eller hur den känns) som gulliga Roffe hos RW Bilverstad trodde att Bilprovningen skulle anmärka på ignorerades helt. Underkännandet berodde definitivt inte heller på mossväxten vid vänster sidospegel. För den är "urban driving", ni vet samma sak som "urban living" fast i/på/med bilar. (För att dämpa växthuseffekten rekommenderar allt fler forskare att man ska anlägga trädgårdar på hustak eller låta olika växter täcka husfasader med mera... ifall ni inte visste det ;-))

Miljövänligt
Nej, jag drar mitt strå till miljöstacken och mossa på en svart sidospegel är... diskret. IT-bästisen Totte är ännu mera miljömedveten än jag: hela hans motorhuv är täckt med mossa - fast hans bil är vit och så syns det mera.

Nej, den första 2:an rörde Tintins bromsar på bakbenen - nej, jag menar bakhjulen. Den andra 2:an gällde parkeringsbromsen som jag antar är samma sak som handbromsen.
Roffe, jag ringer imorgon ;-)

Cykel "next"
Bilden ovan visar att man kan återvinna en cykel på ett strålande sätt. 19-åriga Magnus gjorde helt enkelt ett armband av cykelkedjan. Jag är totalt förtjust i "smycket" (hoppas han läser bloggen och gör ett sådant armband åt mig;-)) och han får MVG för denna innovation. Borde kanske investera i en cykel... utan bromsar men med kedja.

PS. Hittills har Simon fått 29 förslag i namntävlingen att välja bland. Helt fantastiskt. Det kanske blir några fler ikväll. Hoppas det. Ni är ju riktigt duktiga. Det ska bli spännande att se vilket namn han väljer. Svaret kommer imorgon... så "stay tuned". DS

10 kommentarer:

Jess sa...

Jag använder aldrig handbromsen. Skåne är ju som alla vet platt som en pannkaka, alltså är handbromsen helt onödig. Dock kan den sluta fungera om man inte använder den regelbundet, vilket min man påpekar ofta för mig.
Hoppas i alla fall att det inte blir alltför dyrt.
Kul med folk som har fantasi och kan göra smycken av de mest konstiga saker!

Olga T sa...

Tänk vad händelserikt livet är när man beskriver de vardagliga sakerna på det sätt du gör!
Innovativ var verkligen cykelkedjan, men ibland passar saker bättre på sin ursprungliga plats enligt min smak.
Babyn på bilden är jag. Alltså en tjej. Min tolkning av temat alltid är "En gång mamma, alltid mamma." Och mamma skymtade ju där bredvid. Lite lättare att lägga ut sej själv på bild än min mamma eller mina söner. Dessutom är jag ju inte så lik mej numera heller så risken att bli igenkänd är minimal.

Lissen sa...

Hos bilbesiktingen vet man aldrig vad som kan hända. Vilken tid man än kommer. Men kära vän, du hade ju fel som du inte visste om.
I förra veckan var jag på bilbesiktningen. Tre min innan utsatt tid. Klarade allt, utom att parkeringslampan inte lyste. Det hade det inte gjort i fjol heller ( den andra lampan). Så nu blir det ombesiktning.
Vad var det din man sa... vill säga det nu, när jag tänker på det.

Klantigt av mej!!!!!!!!!!!!!!!!
(nu ska jag förtränga det)

Vad spännande imorgon med namntävlingen många varierande förslag!

Anders W sa...

Ja, ja bilprovning och tandläkare är ungefär samma sak. Varför inte satsa på en cykelbil?

Lissen sa...

Har ju svårt att hålla tyst!?
Eller är det att ALLTID är abstrakt också, så vill att dom som läser ska förstå min tanke.

Kanske det är fotbollstakter?
Någon sorts passning, som lagspelarna ska passa mot mål.

Malin B sa...

Så länge cykelkedjan inte är oljig är det helt okej att ha den som armband. =)

Bra att er bil blir frisk och kry igen efter ett besök hos bildoktorn. Vår får åka till bilkyrkogården...
(Den ena av dem alltså.)

Gun sa...

Det låter snyggt med mossväxt på bilen:)

Sv: Jo tack, det kostar. Är uppe i 2200 än så länge men det är inte färdigt än. Just nu känns det ändå som det är värt pengarna..

Nina Xi Fotoblogg sa...

Visst är det ljuvligt med alla dessa "mystiska" saker som finns i samband med en bil :-) Dessutom tycker jag det är vansinnes kul (i alla fall efteråt) när mannen som ska fixa problemet säger att "det här är enkelt fixat"...

NÄR, frågar jag, har det någonsin gått att fixa enkelt! Det är ungefär samma sak med datorer har jag märkt och då är jag ändå gift med en "datanörd" :-)

SÅ spännande med namntävlingen, hoppas jag vinner... ;-)

Daniel sa...

Stackars gamle Tintin

Må ni pyssla om honom kry! ;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Handbromsen använder jag alltid och ibland glömmer jag till och med att lossa den, inte populärt men det brukar märkas ganska snabbt. =)

När jag hade min lilla Mys, jag kallade så, sa min vaktmästare att den aldrig skulle gå igenom besiktningen på grund av lite rost vid något lyse eller vad det nu var men ett stort sträck över hela protokollet och de provkörde den inte ens. Trots att jag inte bar kortkort.

Den besiktningsmannen skulle jag inte vilja besikta hos, så mycket i förväg och han hade fått en betydligt längre fredagskväll att mysa och ändå gick den inte igenom?

Nu var väl inte armbandet något som jag skulle bära, bär inte det överhuvudtaget så ofta men mycket kreativt måste jag skriva, läckert trots att jag nog velat ha det lackat eller omgjort lite mer.