fredag 30 oktober 2009

Spökskrivaren rapporterar om bombhotet på jobbet


Från och med gårdagens inlägg, där jag mjukstartade lite med gästbloggaren Simon kommer jag att vara en spökskrivare. Anledningen till detta är att jag lämnade livet på jorden och gick upp i cyberrymden igår. Jag gjorde det inte frivilligt, så mycket kan jag säga.

Bombhot
Igår klockan 9:50 på morgonen gick larmet på mitt jobb. Företaget hade fått ett bombhot och alla åtgärder vidtogs med blixtens hastighet. Polis, räddningstjänst och brandkår tillkallades. 59 personer utrymde kontoret på tre minuter.

Vilorum
Den 60:e personen hörde och såg ingenting då hon låg i vilrummet och lyssnade på Metallica i MP3 spelaren. Denna person var jag. Hon hörde inte att bomben detonerade. Ja, resten är historia. Nu lever hon vidare som spöke och spökskrivare. Hon lovar att hon kommer att göra livet surt för utrymningsledaren J framöver som glömde att kolla vilrummet. Hon har läst alla Harry Potter böcker och vet hur man gör.

Varför
Måste säga att jag frågade mig varför Hammarbys chanser att nå kvalplatsen i Allsvenskan rök i onsdags samtidigt som jag gick upp i rök igår. Om ni vet svaret på frågan, skicka mejl med Hedwig ;-)
Spöket tjuvlyssnar
- Jo den brandövningen gick ju alldeles utmärkt. Den enda missen var att ni glömde BP i vilrummet, men jag är väldigt nöjd med er insats. Sagt av övningsledaren med den charmiga smålandsdialekten.

- Ja det var ju synd att jag inte kollade vilrummet. Sagt av utrymningsledaren J.

Några spöklika "förklaringar"
1. Jag låg inte i vilrummet. Jag blev placerat där som "markör" (det heter så) och satt på sängen. Jag var - typ en uppblåsbar docka ;-)
2. Jag gillar inte Metallica, men kollegan Manfred tyckte att det var den gruppens fel att det var rökt för mig.
3. Jag äger ingen MP3 spelare.
4. Bombhots-/brandövningen var mycket bra. Om det skulle hända "på riktigt" någon gång, så kommer ingen att glömma vilrummet. Ingen! Jag kommer att bli den första som räddas. Dessutom finns det en dusch där.

14 kommentarer:

Jess sa...

Men herregud vad hemskt!
Tur att vi får ha dig kvar som spökskrivare i alla fall! :)
Ha en bra dag!

S o F sa...

Ha, ha - fantastiskt roligt!

Sådana smarta brandövningar har aldrig jag varit med om...undrar om "de som hade hand om" dem verkligen hade koll på att alla kommit ut. Tveksamt...

Ha det gott spöket Laban/BP! ;)

Gun sa...

Hahaha, stackars dig, Inte kul att bli ensam kvar med bomben:)

Olga T sa...

Huvva!! Riktig Alla helgons / Halloween spöhistoria.

Trist med Hammarby men för att se saker lite från den ljusa sidan så kommer Hammarby att möta Falkenberg i Superettan nästa år. Kanske inte var ngn tröst....:)
Skön helg du också där balnd att alla spökena!

Anonym sa...

Det hemskaste av allt är att företagen numera tycks behöva ha vilorum för sina medarbetare. Tur att jag hann sluta innan jag hamnade där.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vilorum
/Olle

Nina sa...

Ha ha ha :-D jag skrattar högt när jag läser ditt inlägg! Det är du och syrran som håller mig ung ;-)

Malin B sa...

Vi hade också "världens brandövning" på mitt förra jobb. Så himla realistisk, ingen visste att det var "fejk", chefen hade verkligen arrangerat allt.
En del tog väldigt illa vid sig, grät och mådde pyton. Jag är (eller var?) en sådan som inte chockeras på det sättet utan sätter igång och ska fixa allt... Typiskt mej.

Lissen sa...

Jag såg dej ligga där och lyssna på Metallica. Tänkte aha gillar Beate dom. Why not? Deep Purple var en av grupperna jag gillade i min ungdom.
Man dras verkligen med i din historia, läskigt rolig!
Som du säger, INGEN kommer att glömma vilrummet!

Tittar upp efter dej i morgonkväll, *ler*!
Kram och ha en skön helg!

Per-Anders sa...

Jo det är alltid bra med bomb- och brandövningar. Skälet till att man genomför dem är ju att det ska funka bra om det blir skarpt läge. Har skrivit ett svar på din kommentar i min blogg.

Artlover sa...

Han eller hon ser ut att vara något mager, den där spökskrivaren. När slutade den äta eller blev den uppäten?

Linda sa...

Var tvungen att kika in här från Malin, har sett så många kommentarer från dig där, så nu vart jag så nyfiken att jag var tvungen att kika in.. Ha en fin lördag!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Det är bara du som skulle kunna drabbas, det känns så självklart att det skulle hända. Hur kul att det varit att skriva om en helt vanlig brandövning som gick enligt konstens alla regler och nu fick de ju lära sig någ.

Den som ligger i vilrummet är förhoppningsvis den som inte är riktigt pigg och behöver hjälpen mest vid ett riktigt larm.

Du lurade mig allt där i början, inte hade jag läst eller hört om något bombhot i Stockholm. =)

Nåja, nu hade jag ju inte hört om något nytt eftersom jag varit på lite trevligheter under gårdagskvällen. Tänkte faktiskt att jag måste kolla lite nyheter till jag kom till nästa stycke.

Hammarby, ja fortfarande har jag ju inte förstått vad det är för något. Något grönt och vitt vet jag som jag sett som hastigast vid sporttorka.

Nina sa...

Svar: Nej, det är faktiskt inte jag som skrivit dikten :-) Önskar att det vore det, men den förmågan har jag inte. Det är en dikt, hämtad från en bok, där en av "huvudpersonerna" skriver dikten... Så jag vet faktiskt inte vem som skrivit den, författaren själv eller om hon snott den nånstans... :-)

PRuddan sa...

Suveränt - man ska träna under så realistiska former som möjligt!