måndag 19 oktober 2009

Sju "konstiga saker" … om mig själv

Visst är det positivt "konstigt" att både Nina Xi och Bildgatan är lite nyfiken på mig som håller liv i "Konst eller konstigt bloggen" !?. Då jag har svårt att "bedöma" mig själv (funderar nästan aldrig på över hur jag är - jag bara är, men borde kanske göra det då och då ;-)) anlitade jag maken. Han ställde mycket motvilligt upp:

- You got to be kidding, I want to live a bit longer.

Här kommer hans sex sanningar om mig. Den sjunde måste jag klura ut själv;-)

1. Entusiastisk. Instämmer. Ibland överentusiastikt, då blir det jobbigt för andra.
2. Kort stubin. Instämmer inte helt, då jag väljer mina "offer" med omsorg, och det är inte så många.
3. Kreativ. Absolut. Jag menar plockar man sönder datorer och gör konst av dom måste man väl vara kreativ ;-)
4. En extremt udda attityd till "rent". Mmmhhh. Han har en poäng här faktiskt (usch, det svider att medge det:-). Jag kan utan problem leva med en svinstia (bilen), en full askkopp (som står på balkongen) och en Wettex-duk, som aldrig är äldre än en vecka innan den slängs, men som enligt maken sprider bakterier. " I rest my case". Men konstigt nog så har han inte varit sjuk (jag menar riktigt sjuk, inte en dödlig förkylning) sedan 1988. Dom måste vara svaga, mycket svaga dessa Wettex bakterier
5. Bra på att tackla nya programvaror. Instämmer delvis. Vissa dataprogram är som klippt och skurna för mig. Andra är det inte. Excel är ett sådant.
6. Extrovert. Instämmer.
7. Nu kom jag på sjuan alldeles själv. Jag tror ingen skulle "beskylla mig" för att vara "kvinnlig" eller "diplomatisk". Då passar det bättre med "rakt fram" och "ärlig".

PS. Tipset om bilden jag lägger upp fick jag av arbetskompisen Inger S. idag. Den föreställer glasbaren (ni läste rätt - inte glassbaren) i Kosta Boda Art Hotel. Någon som känner för en spa weekend!? Så himla coolt. Kolla deras hemsida här och börja dregla. DS

9 kommentarer:

Olga T sa...

Kul att läsa om dej:) Jag har ju också fått denna utmaning men jag är lite dålig på det där. Smart drag att ta maken till hjälp!
Måste fråga. Den där kultbilen från Lettland. Vet du vad det var för märke? Den är så himla tuff! Jag är lite svag för bilar, men en sådan där har jag aldrig sett.
P.S. Just nu gläds vi här:) men jag vet att du inte gör det:( Men det är nästan 10 minuter kvar.

Malin B sa...

JA! Jag skulle gärna åka på spa. =)
Öppnar inte länken så att jag dreglar över mitt fina tangentbord.;)

JA! En gång till. "Till och med du" fixar Äppelkakan! Om du inte går allt för långt från ugnen när den börjar bli klar. ;)
Du får väl kräva en spavistelse i utbyte av maken då. ;) Något litet hemmaspa iallafall. Lycka till!

Jess sa...

Låter som en trevlig människa! Kul att få lite mer om dig!

Nina Xi Fotoblogg sa...

Jättekul Beate! *skrattar* Smart att låta maken göra jobbet ;-) nej, men det kan ofta bli annorlunda än när man själv ska skriva om sig själv... har faktiskt själv lyckats få till ett lite längre inlägg idag, skulle va kul o höra din åsikt, du som är "rakt fram" och "ärlig"... :-)

Petra sa...

Jätte roligt att få "lära känna dig" mera.

PRuddan sa...

Skulle kunna vara en beskrivning av mig...fast jag gör förstås ingen konst. Men annars så :-)

anne sa...

Kort stubin. Det ska väl till en make att yttra sånt. Skulle tro att ingen annan skulle göra det....

Pratar du och maken engelska med varann? Som vi isf! :)

Lissen sa...

Tror du är riktigt bra på att bara vara dej själv!!! Ärlig och härlig!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag är absolut inte förvånad över dig. Det känns kul att jag har haft rätt i mina tankar om vem du är, det är inte alltid så.

Jag känner igen vissa likheter i några detaljer men ska inte peka ut några. =) Däremot är jag en hejare på Excel, om jag får skriva det själv och det gör jag ju, har haft lite support på det idag på jobbet och ska imorgon datasuppporta en god vän och där kan det kanske också bli lite grundläggande Excel.

Första gången jag skrev försökte jag ta sambon till hjälp men han var superdålig, hade inga svar och det ger ju mig tankar direkt på att jag kanske är så osynlig och tråkig att jag inte har några karaktärsdrag överhuvudtaget.

Då fick jag komma på något själv.

Den där spavistelsen skulle jag kunna tänka mig speciellt ikväll när jag pratat med min utrikeskorre och hon bara sa, nu är det inte så varmt bara 25 grader ungefär.

/Avsändare Margareta