onsdag 21 oktober 2009

Igår - idag

Efter 668 inlägg sedan den 14 februari 2008 kände jag bloggtorkan krypa närmare och närmare ikväll. Kom helt enkelt inte på vad jag skulle roa er med. Åt andra sidan: kolla bilden ovan. Om jag hade följt skylten så hade jag kolliderat med husväggen på Dalagatan idag, vilket hade medfört att ni aldrig hade kunnat läsa ett inlägg från mig något mer ;-)
Men sedan lossnade det:

Igår
Igår betedde sig vår färglaserskrivare på jobbet - som förresten heter "Grid" - konstigt. Mycket rosa blev det - dessutom i ett snyggt mönster. Trodde det var en "han". Efter närmare undersökning visade det sig att det var en "hon" för ingen hane gillar väl rosa... eller;-) Modellen som håller i pappret är kollegan Eva. Man ska vara noga med "byline" och "credits" och sådant ;-)

Idag
Då jag inte upptäckte en enda (ny) rynka i pannan ikväll konstaterar jag att jag inte kan ha tänkt mycket idag (heller). En som däremot verkar vara på bettet är vår novemberkaktus här hemma. Kolla bara Jess, den sköter sig självt. Åt andra sidan tänker den aldrig och får heller inga rynkor.

Simon Roderick
Här kommer en aptitretare inför en ny "namntävling" som jag tänkte lägga upp inom några dagar (inte på fredag dock, då ingen läser bloggar då ;-)) Kollegan Carola och jag hämtade denna "sötnos" på Lilians rambod på Söder idag. "Innehållet" är 3 x 8 cm och är snyggt "förpackat" i en boxram med 3D effekt. Konstnären Simon Roderick är i högsta grad inblandad i tävlingen... han är nämligen domare :-)

6 kommentarer:

Jess sa...

Väldigt vacker kaktus! Har den taggar? För har den det vet jag att jag kommer att sticka mig! :)
Kul med ny namntävling! Jo det är lite dött på bloggen på fredagar! ;)

Lissen sa...

Vågar inte titta efter rynkor ikväll. Men imorse såg jag kudden på ena kinden. Det du!!!!!

Tur man är lite rebellisk och inte göra som det står på alla skyltar.
Skulle bli mer än rynkor!!!!!!

Avsändare Margareta sa...

Att du verkligen kommer ihåg och på att fota allt tokigt, underbart. Det är tur att du har en egen hjärna så att du inte lyder alla påbudsskyltar mm.

Vår eller sambon novemberkaktus tror jag håller på att dö efter ett långt och tryggt liv hos honom innan jag flyttade in. Även om det inte är jag som sköter om honom, det är en han, så verkar alla blommor vara allergiska mot min närvaro var jag än är.

Den där tavlan är snygg, av det jag ser, och jag har själv funderat på att göra några sådana, inte samma motiv. =)

Den här fredagen är det än en gång dags för lite rajtan tajtan för mig, jag håller på att förfalla helt.

/Avsändare Margareta

Nina sa...

Det där med skylten var riktigt kul! Man kan hitta många roliga skyltar, jag brukar oxå försöka fota dem... Ska försöka komma ihåg att publicera någon...
Spännande med din namntävling! Ser jag fram emot!
Kaktusar ja, inte en blomma jag föredrar men vi har en hemma, för käre maken tycker om den. Men den envisas med att inte vilja blomma, och jag VET att den typen av kaktus har fantastiska blommor. Men den känner väl av min antipati :-D
Tack för alla dina fina kommentarer - jag uppskattar och suger åt mig!

S o F sa...

Puh, tur att det inte blev namntävling nån mer gång på en fredag. ;) (blev ju lite "jobbigt" sist)

Förresten på tal om fredag...det verkar helt sanslöst konstigt att det är det imorgon IGEN, men härligt likafullt.

(...likafullt, det där lät konstigt, är det ett svenskt ord och i så fall är det någon som använder det - längre..)

På sin plats att säga: Trevlig Helg!

PRuddan sa...

Fick en sådan där i kaktus i födelsedagspresent av mamma och pappa - hoppas att jag kan hålla liv i den så det blommar igen!
Läste i tidningen att hyn när man är i min (vår?) ålder är att jämföra med en torr wettexduk. Det behövs fukt. Inga problem i det här vädret :-)