lördag 31 oktober 2009

Några Halloween funderingar - från spöket

Då det är Halloween idag har jag bestämt mig för att forsätta mitt "liv" som spöke.
Och innan ni börjar undra om det är jag som hänger mitt på Drottninggatan i centrala Stockholm så kan jag informera er om att så är inte fallet. Jag har inte gula ögon utan gröna. Dessutom äger jag ingen klänning.

Vill även berätta för Olle att jag är ett spöke och ingen häxa. Häxor är otrevliga och bor i Blåkulla. Jag är "snäll" och bor i Täby.

Tack vare Olle fick jag också lära mig att jag brann upp i "vilrummet" och inte i "vilorummet. Tack Olle, alltid lär man sig något nytt. Åt andra sidan är jag ett spöke nu så vilorummet var kanske inte helt fel plats i alla fall ;-)

Som spöke kan man sitta på den här platsen på T-banan - även utan käpp. Skulle någon fuktionshindrad välja att sätta sig där blir jag bara lite tillplattad;-)

På Kungsgatan i huvustaden hittade jag den här skylten idag. Inte ens som spöke skulle jag vistas där. "Pong" betyder nämligen "dålig lukt"/"stank" på engelska.

Behöver man som spöke ha koll på "röda dagar"? (Idag är just en sådan.) Svaret är ja. "Spöket" lyckades nämligen inte komma in på Hötorgshallen för den planerade "mat raiden". De får väl bli "ghost-cooking" ikväll.

PS. Beroende på vad Fototriss har att erbjuda imorgon så fortsätter jag kanske mitt spöklika liv ett tag till. Nu bär jag av till Skåne för att sedan kolla in Norrland. Sådant kan bara ett spöke göra. Själv tänkte jag att promenera till Täby Centrum nu. DS

6 kommentarer:

Jess sa...

Haha, nej om pong betyder betyder stank på engelska så vill jag inte heller vara på den restaurangen. Tack för att jag fick lära mig ett nytt ord i dag!

Petra sa...

Ha en underbar helg som spöke. Stor kram

Olga T sa...

Verkar ganska spännande att leva lite som spöke.
Tyckte det var kul med vilorum/vilrum. Hade inte tänkt på det förrän jag läste ditt inlägg idag. Som spöke passade ju vilorummet bra som du själv skrev:)

Gun sa...

Det måste vara ganska skönt att vara spöke. Åtminstone så länge ingen ser en.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ja du, jag hoppas att du återuppstår och blir till mänsklig materia igen. i behöver fler sådana riktiga människor.

Det finns snälla häxor, jag brukar vara en sådan ibland men visst kan den ilskna komma fram ibland, inte den onda.

Den restaurangen skulle inte heller jag besöka, det finns sådana på ett annat ställe i min värld och jag skulle aldrig gå in där trots att de inte gör reklam för stanken.

Jag har bestämt mig för att inte lägga ner något krut eller mer trollformel för att hitta något passande i helgens två fotouppmaningar, uppdraget och trissen. Jag har lite andra flygande planer och åtaganden idag.

Nu ska jag bara torka håret så att jag kan flyga och kolla in om jag kan bli inspirerad av alla de duktigare slöjdare, hantverkare och konstnärer som finns.

Nina sa...

Ja alltid lär man sig något nytt och viktigt, som idag... Hade ingen aning om ordet PONGs betydelse! Undrar om restaurangägaren inte heller har en aning ;-)