måndag 26 oktober 2009

Dagens att-insikter


Att tro att man (i min ålder) har något som heter "minne" (ni vet den där saken uppe i hjärnkontoret som gör att man kommer ihåg grejer) kvar är att lura sig själv. Fullständigt. Totalt. Det är ungefär samma sak som att inbilla sig att Hammarby kommer att nå kvalplatsen i Allsvenskan.

Att stiga på bussen, öppna tidningen City och tro att man kan läsa den - utan läsglasögon - är önsketänkande. (se ovan)

Att stiga av vid Roslagstull och ta en klunk vatten ur den medhavda flaskan - är omöjligt. Den står kvar på diskbänken. Välfylld med gott Täbyvatten. (Se ovan)

Att övertyga avdelningschefen Mats (pappa till laptop Mats) att delta i min namntävling och lämna en kommentar - hans första någonsin - gick hur lätt som helst. Här behövde jag bara minnas att han är tävlingsmänniska.

Att njuta av en "hälsosam" måltid som består av torr kyckling, quinoa, dinkel, vårlök, granatäpple, rödkålsallad, sallad och fetaost utan dressing är att tala om för hjärnan att oljig ull är en festmåltid. Ingenting att lägga på minnet.

Att bli serverad ovan måltid på en mycket fashionabel adress nära Stureplan (se bilden) och samtidigt lyssna på "strukturerade produkter", "schablonskatt", "hedge- och aktiefonder" är ett garanterat lyckat självmord för både minne och hjärna. Vill tillägga att "ullen" ingick i det kostnadsfria mötet.

PS. Vill ni ha (ännu) roligare än så här kolla då kommentarerna i namntävlingen som pågår till och med onsdag. Helt suverän läsning :-). Var med ni också, då blir både Simon och jag glad :-)

9 kommentarer:

Lissen sa...

För mej är det såhär: att har jag inte glasögon eller linser på då är jag halvblind. Men man kan ju glömma andra saker. Min svarta kofta hittade jag på jobbet i fredags, varit borta i 1 månad. Har köpt nya koftor (2 till extrapris). Ej använt, ska tillbaks till affären. Mina nycklar, ofta borta.Välkommen till klubben för glömska!!!!!!
Har jag sagt att vi har SUVERÄNT gott vatten här i Sundsvall.

Dom där husen har jag fotat, på långt avstånd någon gång förut- Världen är liten.

Olga T sa...

:)

Jess sa...

Det bästa är i alla fall att du kommer ihåg att blogga varje dag! :)
Blev extra glad i dag för din kommentar hos mig!

Per-Anders sa...

Jag brukar lägga en lapp i ena skon så jag kommer ihåg att ta med matlådan till jobbet på mornarna. Min sambo undrar hur det kommer sig att jag kommer ihåg att lägga lappen i skon varje kväll men inte ta med matlådan på morgonen. Har inget bra svar där...

Malin B sa...

Jag känner av Alzheimers Light ibland. =(
Jag kommer dock ihåg att bilar som ska till Bilhimlen INTE har gått igenom besiktningen...
Det känns ändå som om vi har kört ett år på övertid.

Daniel sa...

Men oss kommer du alltid ihåg!

Petit Eyekiss sa...

Härlig blogg du har ! Jag fick mig ett gott skratt.Tack för det!

Petra sa...

Måste bara säga att du är för underbar. Älskar din blogg!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Det var bästa igenkänningsinlägget jag läst på länge någonstans.

Jag har en vän som alltid säger varför säger du och XX (en annan vän) alltid, påminn mig? Det är bara så. Det är konstigt minsta lilla siffra kommer jag ihåg helt oväsentliga saker som personnummer, mobilnummer mm på människor som jag inte träffat eller haft att gör med på massor med år, kommer ihåg.

Att jag ska köpa toapapper när jag går till affären, det viktigaste för tillfället, kommer inte ihåg.

Nu har jag dubbelt, först linser och sedan datorglasögon på det, rädd att missa någon text. =)

Däremot läser jag obehindrat (mycket nära) utan både linser och glasögon trots att jag är "halvblind" men det är inte så lyckat när jag lämnar hemmet.

/Avsändare Margareta