måndag 17 augusti 2009

Tre ”heta” tips

Nu när semestern är slut ”på allvar” och köarna är tillbaka med besked tycker jag att det är dags att ge er tre tips. Tips som garanterat ser till att era mungipor ”åker” åt rätt håll – uppåt alltså.

Doc Martin – TV serie, kanal 9, söndagar klockan 20:00
Denna engelska serie är i en klass för sig just nu. Den har samma effekt på mig som gamla FaultyTowers.
Serien handlar om stjärnkirurgen Martin Ellingworth (spelad av Martin Clunes) från London som en dag får blodfobi (inte så bra med tanke på hans jobb) och blir erbjuden en tjänst som husläkare i idylliska Port Wenn, Cornwall. Samtidigt som han är en utmärkt läkare dras han med en total social inkompetens. Hans ”off and on”-förhållande med läraren Louise (spelad av Caroline Catz), missförstånd, förväxlingar och hans hundfobi med mera ger en salig skrattblandning. Sekvenser av det underbara landskapet får man på köpet. Ett måste!!!

Ny fotoblogg 1
Bildligt är skapad av min kollega Anders. Kul att se att mitt (och några andras tjatande) till slut gav resultat. Jag har ju publicerat många bilder från honom på Konst eller konstigt bloggen så nu får ni njuta av ännu fler på hans egen blogg.

Ny fotoblogg 2
Nina Xi (Xi är kinesiska och betyder Wester). Då hon har samma efternamn som Anders utgick jag ifrån att hon var hans dotter – fotogener ni vet! Så är inte fallet men namnet borgasr visst för mycket hög fotokvalitet. Hon låter oss bloggare kopiera och sprida hennes bilder i icke-kommersiella sammanhang (mot länk) och har en mycket ambitiös sammanställning av fotobloggar och -tävlingar. Bilden ovan är Ninas. Hennes "Chai latte" får mig (o-)sökt att tänka på en cappuccino ;-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Söndagar kl 20 är inbokade!

Jess sa...

Tack för tipset! Ska kolla in alla tre!

Jess sa...

sv: Imorgon blir det slottet och shopping tror jag! Visst är det skönt att ha semester i köerna, hade nog blivit aningens stressad om jag skulle hämta barnen på fritids och jag satt i de köerna!

Bildgatan sa...

Den där serien lät som något för mig, gillar engelska serier. Att jag sedan har dåligt minne och inte kommer i håg när, hur och var TV programmen jag bestämt mig för att se sänds.

Ska förska komma ihåg det och jag ska även gå och besöka dina vänners fotobloggar, låter spännande.

/Bildgatan

Malin B sa...

Tv-serien skulle jag absolut satsa på om jag för det första satt ner baken i soffan och för det andra hade makten om fjärrkontrollen. ;)
Det tar några år till men sedan ska jag se tv varje kväll. =)
Du, 0-5 kan vara ett så superdupertoppenresultat. Jag åkte minsann 21 mil t.o.r i helgen för det resultatet.

anne sa...

Tack för tipsen! TV-serien låter som något för mig, få se om jag minns den på söndag...:)

Nina Xi Fotoblogg sa...

Hej!

Tusen tack för din recension av min blogg! Kul att du kopierat en av mina bilder! Blev jätteglad!

Mvh Nina

Lissen sa...

Jag ska kila in och titta jag också!