torsdag 6 augusti 2009

Banderollreklam fungerar

Efter gårdagens inlägg om "Eastanbul" frågar ni er kanske om Konst eller konstigt bloggen har "stylats om" till en av tusentals matbloggar. Svaret är nej, absolut inte, men ibland kan jag liksom inte låta bli... som idag till exempel.
Golfcenter Danderyd
I drygt ett år har jag åkt förbi den där megastora banderollen "Golfcenter Danderyd, Lunch mellan 10:30 - 14:00" uppsatt intill E18. Det har aldrig slagit mig att luncha just där... förrän idag. Banderollreklam fungerar alltid - förr eller senare. Då jag hade semester och hemkommunen Täby inte kan erbjuda någon bra restaurang beslöt jag mig att testa stället. Ja, vad kan man säga: Utmärkt svensk husmanskost, nygräddat bröd, suverän salladsbuffé och utmärkt, varmt Lindvalls kaffe! Jag älskar husmanskost när den serveras på det sättet. Till och med korvarna var ätliga ;-)

Underhållning på köpet
Sitter man bredvid en Driving Range på en golfklubb så lovar jag att man får underhållning (massvis) på köpet. Kan ni föreställa er den 45-åriga damen som anländer till rangen i en vit Bentley Continental (ja jag sitter ju i Sveriges rikaste kommun) och försöker träffa golfbollen i 20 minuter utan större framgång.

Litet mera roligt
Försök att visualisera en 1,75 m lång kille i 25-årsåldern med ljusgula shorts och rosa skjorta, de moderiktiga glasögon på plats, håret bakåtslickat, sprillans nytt golfset (inklusive handduken) bredvid som försöker samma sak som damen med Bentleyn. Skillnaden mellan dessa två "wannabe" golfare är att han inte körde Bentley. Och yes, det är killen på bilden som jag pratar om.

Den lilla röda
Har man tagit ut en semesterdag (och en till imorgon) så ska man njuta, ha roligt och bättra på solbrännan. Snart är ju hösten här. Den där lilla röda saken som visas på bilden ovan hittade jag på parkeringsplatsen vid golfcentret. Jag tror att den heter "peg", mannen är lika säker och säger "tee".

PS. Tack Pinar för att du rättade mitt inlägg om Eastanbul igår med din kommentar. Det är så bloggvärlden ska fungera. Schysst! DS.

7 kommentarer:

Olga T sa...

Peg är rätt!! Bra BP! Peggen är faktiskt också ett riktigt bra ställe att ha reklam på. Fast inte för den som inte spelar golf förstås.
Golfrestauranger i allmänhet har bra mat och ofta faktiskt till hyfsade priser. Ett bra tips för den som är ute och åker och behöver äta; Skippa vägkrogen och sväng in till en golfklubb istället, du får god mat, bra toaletter, trevlig miljö och enligt BP gratis underhållning

Jess sa...

Skulle säga peg, precis som Gärdsmygen, så mannen får faktiskt ge sig! ;)
Vad jag inte förstår med golf (en av alla andra saker som jag inte förstår med golf) är varför man måste ha så fula kläder på sig! Och VAD tänkte den där killen på i morse när han klädde på sig? Jo, jag förstår att du blev underhållen där, kanske ett återbesök när man behöver piggas upp!?
sv: Har inte hunnit så långt i "Hanteringen av odöda" men än så länge håller jag med dig att "Låt den rätte komma in" är bättre!
Ha en skön minisemester!

Marita sa...

Båda har rätt. I sverige säger vi Peg i USA/England säger de Tee (ev pegtee) Jesper Parnevik´s ena dotter är döpt till Peg. Håller med dig om Täby´s urval av fräscha lunchstället. Men testa Resturang Pont eller Matildas I Hägernäs strand ev Arninge GK. Täby kyrkby och Skänkstugan.

Ulrica sa...

Hahaha... dit vill jag genast åka och luncha och spana:) OCH fota. Och visst är det en peg - även om jag inte golfar har jag koll på just en lilla mojjängen.

Och Sirqus Alfon är ingens stuk, jag lovar. Det är bara helt galet roligt. Och det bästa med parkteatern är just det att man kan se det där man aldrig skulle se annars för att det är gratis:) Jag älskar Parkteatern, ikväll blir det dansföretställningen Potatislandet:)

Men först lite havsluft och salta bad.

Anonym sa...

Det hör till golfen att klä sig så för att betona och motsvara allvaret av själva spelet (av vissa även kallad för sport). Det visar att sällskapsspelet inte ska tas på så stort allvar och man tar lite avstånd genom maskeradklädsel. Det är faktiskt rätt så roligt att spela och det är de som tar det på blodigt allvar och blir irriterade och även våldsamma vid misslyckande som ger spektaklet dåligt rykte. Det är golfbanan som ger folk möjlighet att uttrycka "Konst eller konstigt" genom klädseln. Bevara löjligt klädsel på golfbanorna! /R

Kotteby sa...

Tack!

En annan rolig golfhistoria. Har hört talas om att på många golfanläggningar finns en skylt med följande text:

Inga klubbor i klubbhuset

Det tycker jag är humor.

Lissen sa...

Låter njutbart att se den sortens spelare missa "bollen"!
Har också hört och har prövat Golfrestaurang, god vällagad mat, mmm!