onsdag 5 augusti 2009

Eastanbul


Varje sommar samma sak: restaurangvärlden i Stockholm "dör" i sisådär två månader. Det är endast i city centrum som restauranger och caféer har öppet för att utfodra alla turister. I Vasastan, där jag jobbar är alla favvo-ställen stängda. Detta kräver motion för hjärnan (var finns det ett nytt ställe att testa?) men framför allt för fötterna (en lång promenad skadar ju aldrig).
Idag upptäckte "lunchpatrullen" som bestod av Helena, Malena och undertecknad ett helt nytt ställe "Eastanbul" i hörnan Odengatan-Hagagatan.

"Fast food joint"
- nej faktiskt inte

Namnet "Eastanbul" är aningen missvisande (även om det är halvvägs fyndigt) då maten är genuint libanesisk. Eastanbul ägs av tre unga killar som är kunniga, serviceminded och trevliga. Ett felaktigt första intryck av snabbmat à la Subway försvinner i samma ögenblick som man kollar in de hemlagade smårätterna. De kan kombineras tämligen fritt till en superb meze. Då restaurangen också har en kolgrill går det bra att välja kötträtter som grillas medan man väntar. Vill man ha mikrad mat får man gå någon annanstans. Bra!

"Lunchpatrullen" har redan börjat med att sprida Eastanbul via mun-till-mun-metoden. Den brukar fungera speciellt med lite stöd från Konst eller konstigt bloggen:-)

10 kommentarer:

Ulrica sa...

Tack för tipset ska undersökas närmare å det snaraste nu när föräldrarna flyttat nära Odenplan och flera turer läggs dit numera.

Jess sa...

Låter som ett trevligt ställe. Bra tips om jag ska luncha i Stockholm!
sv: Ja det är en tramp/step-maskin! Fråga mig inte varför jag köpte den... ;)
Första gången jag provade den läste jag instruktionerna och där stod det att det var bra att börja lugnt, 20 min var lagom. Bra, tänkte jag och började trampa på, efter 5 minuter trodde jag att jag skulle dö.... =)

Lissen sa...

Hej min favoritkompis!
Jasså har lunch patrullen börjat att testa nya lunchställen nu! Synd jag inte bor i Stockholm, skulle vandra efter era restaurangtips!

Jodå det är en dörr, har en till bild på den också!
Kram och godnatt!

S o F sa...

Hallå där!

Självklart att du känner väl till Lars Lerin...det tänkte jag inte på.
Och så fick jag ju lite inside information på köpet. ;)

Tack för titt-in!

Pinar sa...

Hej, jag ville bara säga att det inte är libanesisk mat utan Turkisk på Eastanbul och det är bara en ägare :)

Pinar sa...

Det kan nog bero på att folk har fått för sig att meze är libanesiskt men sanningen är att det är andra namn på dem i turkiet fast man har lärt sig de libanesiska/grekiska/turkiska namnen balndat med typ svenska namn också. Men Eastanbul är en Turkisk restaurang.

Iof kom jag nu på att "hommous", "tabboule" och "baba gannoush" är libanesiskt/arabiskt men resten även turkiskt :) Alla grillrätter är dock turkiska förutom laxen haha.

Den rätte är den långa brunhåriga killen ;)

Artlover sa...

Hejsan!
Kul att du tipsar om matställen. Det tar mig 10 min. in till stan från Bromma, så det skulle passa mig bra att testa på.
Tack för din kommentar. Jasså, du gillar inte sådant du? Nu har jag lagt upp en bild som är ännu mer kinky och sexigare samt med mycket läder och lack:-D Det är kanske något för dig (retas)?:-D Någon uppblåsbar Barbara följde med också:-)

Anonym sa...

Woooow vilken annorlunda blogg! Kommer tillbaks när det inte är arbetstid ;)

Agneta från Österlen

Malin B sa...

Jag förstår av din kommentar hos mig att du inte lever med tonåringar. ;)
Att ha semester och sommarlov innebär att det aldrig är någon dator ledig när mor i huset har lust, tid och energi...

De har dessutom sommarlov ett par veckor efter det att jag återgår till jobbet på måndag, då är det inte mörkt och tyst när mor bör lägga sig för att samla ny energi.

Men rätt vad det är så lär jag ha både tyst och datorer här hemma och då kommer jag att längta tillbaka till denna tid då jag aldrig hade någon egen lugn och ro tid. Har jag hört! ;)

MaMalena sa...

Va bra BP, att vi nu vet vad det är för ställe vi äter lunch på! Tack Pinar! Gott var det i alla fall, särskilt den "turkisk-libanesiska" taboullen.
Din blogg gör ett bra jobb som marknadsförare ser jag!

Tack även för kommentaren hos mej, fortsättning följer... Det finns många bilder kvar att lägga upp!

Ha det så skönt på semestern!