måndag 10 augusti 2009

Ordningen (nästan) återställd

Måndag den 10 augusti: många har återvänt till sina arbeten, trafiken på E18 är lite tätare, köarna på Valhallavägen liknar sitt gamla jag, 73:an är 10 minuter sent på eftermiddagen (en klar förbättring med att inte komma alls). Men det som jag och fem av mina arbetskompisar har mest längtat efter är öppet igen: Phuket House.

Phuket House
Efter fyra veckor i Thailand har ägaren till Phuket House åter igen öppnat dörrarna till Stockholms bästa Thai. Idag var vi totalt 12 personer från mitt företag och lunchade där. Tjejen hade köpt hem många hemtrevliga utsmyckningsaccessoarer - tabletter, tavlor, elefanthuvuden, snäckgardiner och glasfiskar. Maten är genuint, det vill säga inte försvenskat och måste upplevas.

Stammisar och presenter
Vi är sex stycken från mitt jobb som måste betraktas som stammisar och vi fick varsin present av ägaren idag:

"Instant Chrysanthemum Beverage"
- This plant has always been part of the taoist elixir of immortality, and has positive effects on the liver, joints, eyes, headache and appetite.

"Instant Ginger Beverage with chili"
- Improves blood circulation system and reduces mausea and vomiting.
- Good for your digestive system: it alleviates constipation and stimulates appetite.

Kollegan Eva och jag drack våra presenter som "afternoon tea" och konstaterade unisont att ettan var alldeles för söt för vår smak, men att ingefära-chili kombon var utmärkt.

PS. Med litet tur så hittar man en sådan här raritet utanfört Phuket House också. DS

8 kommentarer:

lilalili sa...

Jag undrar just om det inte är svårare att lära upp gubben än hunden ändå ;) Jag har varit hundvakt åt den vackra damen på bilden och hon började nästan lära sig hur jag vill bli vallad ;)
Ha en skön kväll!

Lissen sa...

Vad härligt att eran favorit restaurang har öppnat! Det måste vara kanonmat där, 12 från jobbet!!!! Förstår att ni får presenter!

Förresten Beate, det har jag ju fattat för länge sedan! Ja, att vi har mycket gemensamt. Fotbollen, vår headergrabb,någon sorts gemensam humor och.....
Kram på dej!

Ulrica sa...

Nu har jag antecknat ännu en restaurang på listan inför höstens luncher i stan. Toppen. Jag älskar Thai, riktigt thai som i Thailand. Mums.

Artlover sa...

Hm, Thai kan vara lite för magstarkt för min del. Men det kan väl slinka ned en bit. Vad är det för någon sorts modell av bilen som du visar här.
En annan sak, är du arg på mig pga. mitt uttalande?
Hade med dig i alla fall.

Joakim. sa...

sv: Vad kul att höra, verkligen! Läste att du och Lissen kände varandra, inte dåligt, men det är en liten värld vi lever i, inte sant? :)

Har väl fått en hel del förfrågningar, men vi får se hur det blir med tiden, hoppas att mer och mer folk nappar och vill ha hjälp iallafall!

Gällande din idé så har jag väl gjort det, lite, men har gått bra ändå!

MVH :)

Malin B sa...

Det är himla skönt när ordningen blir återställd igen. ;)
Att dessutom få present är ju toppen.

Daniel sa...

åååh mums, jisses så jag vill dit å slafsa i mej!

Jess sa...

Äkta thailändsk mat, mums!
Vad trevligt att ni fick presenter! Då är man stammisar!