fredag 7 augusti 2009

Dagens "störningar"

Ska inte "plåga" er med restauranganalyser idag men reserverar mig för fler sådana inlägg när jag snubblar över ställen jag tycker ni skulle gilla/ogilla ;-).

Störning 1
Att ta en morgondusch inklusive hårtvätt kan inte rekommenderas när man har för avsikt att omedelbart efter tvätten inta horisontalläge i solstolen. En tillplattad och samtidigt ihopskrynklad frisyr utlovas.

Störning 2
Grannen som är gift med sin mobiltelefon och "gör det" jämt på balkongen under. Allt från redovisningar, reseräkningar och arbetskamraternas semesterlängd avhandlades in i minsta detalj. Hon jobbar för ett mobiltelefoniföretag såklart!

Störning 3
Telefonförsäljaren som efter namnpresentation undrade hur det stod till med mig, vilket jag tycker han borde ge f.....n i då han inte känner mig och jag inte honom.

Störning 4
Återkommande och tilltagande abstinens... efter en äkta och inte försvenskad "thai". Hoppas innerligt att Phuket House är öppet igen på måndag.

Annars var det en BP-plantering-på-balkongen-dag i solskenet med boken "Hanteringen av odöda" av J A Lindqvist. Bortsett från att bokens limning gick sönder (tillika med drygt 250 lösa sidor + separat omslag på golvet) var den klart sämre än "Låt den rätte komma in" av samma författare. Ja, det här kunde nästan sorteras in som störning 5.

PS. Bilden visar en hurtig barrista på en tallrik som "gästade" en kopp cappuccino i Gdansk. DS

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bara undrar - varför ska du vara i solen när den orsakar så många störningar? Nej, en sån här dag vistas jag helst i källaren. Dagens enda (och alla andra dagars) "störning" är Emilia, 3 år. Men hon lärde sig snabbt att blanda murbruk åt mej.
/Olle

S o F sa...

Vilket sammanträffande - jag läser också just nu ännu en bok av Lindqvist (efter att ha läst "Låt den rätte komma in") och den heter...(måste gå upp och kolla) ..."Människohamn" som också är lite övernaturlig eller vad man ska kalla det.
Kanske inte heller riktigt i klass med "Låt den..." men just nu är jag i alla fall i ett ställe i boken då jag undrar:
-Vad fasiken är det som pågår på den här ön?

Trevlig solskenshelg!

Jess sa...

Tycker det är trevligt med restaurang analyser, man kan alltid behöva tips på bra matställen!
Folk som babblar mobiltelefon under ens balkong kan vara riktigt störande!
Telefonförsäljare är och kommer nog alltid att vara ett släkte för sig!
Jag läser ju också "Hanteringen av odöda" men kan inte riktigt komma in i boken, men jag kämpar på. Har även köpt "Människohamn" som SoF läser.

anne sa...

Då så, jag har inte tänkt läsa de där böckerna, och efter denna redogörelse är det definitivt NOOOOO...

Min nya bloggbekantskap Pruddan (http://pruddelutt.wordpress.com/) har varit til Polen helt nyligen och har liknande reflektioner som du, kanske något du vill läsa!?

Lissen sa...

Det låter inte som riktigt din dag Beate! Kan inte du sitta där och låtsas prata med någon i telefon, så grannen fattar.
Eller ännu bättre, säg till honom att du hörde att..... något pinsamt/ väldigt privat om ekonomi som han har sagt.
Kram på dej kompis

Ps Gillar dina lunchtips Ds

Lissen sa...

Så var det nog... förvirrade AIK:are som undrade vart dom hamnat,hihi!

Jess sa...

Visst inte att Pitt var kort! Ser så lång och ståtlig ut på film. ;) Inget för mig då med mina 177!
Ser fram emot att läsa Människohamn!

Anonym sa...

Hej hej!
Kul att vi uppfattade Polen på ungefär samma sätt :-)
Jag har också läst vampyrböckerna, fast jag läste "Hanteringen av odöda" först. Det var nog en bättre ordning att läsa i tror jag! För visst är "Låt den rätte komma in" bättre!