tisdag 18 augusti 2009

Ett blad och en "lokal diamant"

Prick klockan 16:30 idag stod jag vid spår nummer 10 på Stockholms Centralstation och väntade på SJ 241. Anledningen var inte att jag skulle resa till Linköping (ditt tåget nummer 241 går) utan min kära kollega Olle. Han "mellanlandade" nämligen i huvudstaden på väg till Göteborg för att överlämna mitt efterlängtade blad som ni ser ovan.

Bergenia
Olle håller på att bygga om sitt hus i Järbo och då behövs det mycket cement har jag förstått. Som tur är blir det oftas "skvättar" över och dom kan man ju göra blad och runda gångplattor av. Då vår lägenhets balkong varken rymmer stora rabarberblad eller plattor så gjorde Olle denna vackra "specialare" åt mig. Den är "gjutit" med (eller säger man på) ett blad från en Bergenia.

"Lokal diamant"
Någonting måste man ju lägga i (eller är det på?) bladet också. Så det stora, kärlekfullt packade paketet (med handtag så att det var lätt att bära för lilla mig) innehöll också en blå "lokal diamant", en slaggsten från en 150 år gammal nedlagd masugn. (Källa: Olle) Vad tycker ni därute i cybervärlden: är kombon på vår träkista vacker eller vackrast ;-)
Maken undrade varför det fina bladet inte fick vara inomhus, så jag tröstade honom med att jag nog ska beställa ett till :-), vilket jag härmed gör.

PS. Stort tack Olle och Gudrun. Hoppas datortavlan (-tavlorna) blir lika lyckade till er nisch som ert blad blev på vår kista. DS

6 kommentarer:

Jess sa...

Jättefint!! Precis i min smak, ett sådant skulle jag också vilja ha! Har funderat på att gå en kurs där man kan lära sig göra sådana saker.

Lissen sa...

Jättefint fat och bra samarbete. Bra att din man gillar det du pryder hemmet med!
Förstår jag rätt att du har gjort en tavla till Olle och frun?
Ha det gott!

Nina sa...

Tack för din kommentar om mitt gröna kök, verkar som vi har samma smak : ) Gillade ditt "blad", alltid kul med saker som inga andra har (som mina monogramprydda köksstolar ; )
Mvh Nina

Anonym sa...

Ska man ta upp beställningar? Hm? "Diamanter" kan bli stora affärer. Men vid närmare eftertanke - det är skojigare med unika saker. Jag har stora planer för nästa betongjobb (som inte är huset).
/Olle

Malin B sa...

Jätte tjusigt blad! =)
Synd att jag aldrig använder cement. Jag har stora rabarberblad på landet och gott om plats.

Nej då, det är ingen som har klantat sig. A-lagsmålvakten har sedan länge aviserat att han skulle vara bortrest "två matcher i höst". Sonen har vikarierat på ett bra sätt. =)
I B-laget är sonen Bayard ordinare på målvaktsplatsen. Pojkfotbollen lämnade vi bakom oss efter förra säsongen då han spelade lite i B-laget och alltid i pojklaget.

Lissen sa...

Du har så rätt Beate. Det är det som är fantastiskt också att man kan tolka på olika sätt. Jag såg den tomm bron, men tycker det var läckert med klottret och nitarna som kontrast.

Du är väl på en god lunch nu. Strax åker jag till jobbet.
Ha det gott!