lördag 22 augusti 2009

Lördagstema: "Fågel" (-jakt)

Lördagstema 1 hos Nature Footsteps är "Fågel". Så jag gick på fågeljakt idag och hamnade på Husbygård i Kista. Där skulle det visst finnas skulpturen "Flygfärdig" (mitt bidrag till "Fågel") av konstnären Ingeborg Castellanos... trodde jag. Det gjorde den inte.

Husbyfestivalen
Fågeln som jag var på jakt efter skulle visst presenteras på Husby torg, där festivalen med samma namn pågick för fullt. Någon kilometers promenad senare hade jag fortfarande inte hittat skulpturen men istället avnjutit en lammfärskebab som hette duga (mums, kolla bilden) samt köpt några "godsaker" hos Salam Orient-Livs.
Efter litet detektivarbete fick jag reda på att "Flygfärdig" hade transporterats tillbaka till konsthallen vid Husby Gård.

Husby konsthall
Ytterligare några 1 000 meter senare stod jag åter framför Shakir Attiyah i Husby konsthall. Tog en stärkande kopp kaffe och Shakir berättade att han låst in (????)"Flygfärdigt" men att han gärna hämtade verket så att jag kunde fota det. Stort tack!!!

Fågel-dummie
Det visade sig att "Flygfärdigt" var en dummie - en modell i miniformat alltså. Den är det vinnande bidraget till ett offentligt konstverk och har deltagit i Konsttävlingen "Tag plats! Offentlig konst i Husby". Ja nu ska den byggas på riktigt alltså. Kom ihåg var ni har sett den först bara!!!

PS. Jag älskar fototeman:-) Man får så otroligt många nya och spännande intryck på köpet. Dessutom kan man passa på att tjinga konstnärer till nästa års utställning på mitt jobb också. Och Husby är långt ifrån det eländiga slumområdet det en gång var. DS

16 kommentarer:

Lavynnia sa...

Hei, den fuglen din var nå søt da:) Det er noen som har valgt å legge ut bilder av skulpturfugler, men jeg valgte nå en levende en, jeg da:)

Takk for kommentar, og ha en koselig lørdag! Elsker sånne fotoutmaningar, jeg også;)

Kram

Charlotta sa...

Det var en väldigt söt liten fågel.

Cecilia Artista sa...

En riktigt fin fågel tycker jag som du äntligen hittade. Trevlig historia du berättar! För några dagar sen så besökte jag en gammal kompis som bor i Kista. Själv har jag på 70-talet bott i Rinkeby, dvs ej så långt därifrån.

Söker du efter fler utställare så titta gärna in på min hemsida, den finns överst på min blogg i högermarginalen!!

Olga T sa...

Det här har du jobbat för! Bonus för det!!

NatureFootstep sa...

vilken bra dag du fick på grund av temat. Det gläder mig. Och visst var skulpturen värd det :)

Olga T sa...

Glömde säga att jag uppskattade din y-lyrik mycket!!

Lena sa...

Hahaha...vilket slit du haft för att få se fågeln men skam den som ger seg säger ju uttrycket :D Du fick då en bra bild och så klart jag vet vart jag sett den först!

Du det där käket såg riktigt gott ut.

Kram & godnatt till dig

Nettan sa...

Frostingen är 50 g smör utrört i 2 dl florsocker och sen 200 g philadelhiaost så den är inte så sockrig som den ser ut.

kramiz och tack för lyckönskningarna !

Bildgatan sa...

Ler, du har haft en riktigt fågeljakt mer motion än de flesta fågeljägare skulle jag misstänka. För du fick väl motion?

I alla fall var den snygg din fågel och Husby låter som inte helt omöjligt. Nu är inte jag så duktig på geografin men att jag åkte förbi det en gång när vi bilade ner till Östergötland det vet jag i alla fall.

Har jag fel eller är du inne på något annat Husby? I alla fallså blir det säkert en snygg skulptur som det kommer att diskuteras för eller mot ...

/Bildgatan

Olga T sa...

Det var den här y-lyriken jag syftade på.
Jag citerar:

PS. Härmed Yrkar jag att det här inlägget är Ytterst Yvigt. Den bilden är Ytterligare ett bidrag du kan Yvas över, Yttrar jag, som är Ytterst från att Yrka att vra en proffs fotograf. Yhhhhhhhh

magnus sa...

En riktigt häftig fågel tycker jag.

Ha en bra dag.

anne sa...

Ska den lilla pippin bli till en stor skulptur? Den var jättesöt!

Sv. Jag har nu redogjort för vad jag tänker om Death Metal/Trash.:)

Ulrica sa...

Det ska vara du och din charm som lockar ut instängda fåglar till en fotosession:)

Ingela sa...

En ful/snygg fågel, men fin bild!

hundenstina sa...

Åh, så näpen och söt liten varelse ... man smälter direkt!!!

hundenstina sa...

Tack för din kommentar hos mig om den lilla pippifågeln ...
Den gjorde mig jätteglad!